מתכון: מרק קרופניק

צילומים: Shutterstock
כמו רבים ממטעמי המטבח הפולני, צבעו קצת אפרפר ומראהו הכללי עגמומי, אבל מרק קרופניק חם, הוא בדיוק מה שצריך ביום סגריר. הוא טעים, עשיר ומשביע, ויכול גם להרחיק את מחלות החורף הטורדניות.
הוא מהמאכלים הלאומיים של פולין, וקרופניק הוא גם שמו של ליקר דבש פולני. מרק קרופניק מסורתי הוא נזיד סמיך, שמבוסס על גריסים ופטריות, ולא במקרה. הגריסים היו הדגן הנפוץ בפולין ובסביבותיה בימים עברו, והפטריות היו מצויות בשפע בחורף ביערות הרבים.
הגריסים, שהם למעשה גרגירי שעורה, התגלו על ידי בני האדם כנראה באזור שלנו. הם נמנים עם שבעת המינים שבהם התברכה ארץ ישראל, והאתר הארכיאולוגי הקדום ביותר בו התגלו שרידי גרעיני שעורה הוא ליד הכנרת, והוא מתוארך ל-8,500 לפני הספירה.
יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...