חזרה למגזין אוכל

מתכון: רול קרואסון תרד

מאפה שמרים במילוי תרד בהשראת מתכון מהספר "אופים שמרים" של גלית והנס ברטלה
ששת שצ 25/08/14
מתכון: רול קרואסון תרד
מתכון: רול קרואסון תרד

צילום: ששת שצ 

 

לאחרונה קיבלתי לאוצר ספרי הבישול שלי את הספר "אופים שמרים" של גלית והנס ברטלה. מיד כשפתחתי אותו היה ברור לי שאני הולך להכין רול תרד.


הערה המתכון אינו 1:1 והוא נערך בהתאמות שלי ובהשראת הספר.


המרכיבים הם ל-2-3 תבניות (אפשרי סוגים שונים, השתמשתי בשליש כמות בצק מוכן).

 

לבצק:
430 גרם קמח לבן
50 גרם סוכר
20 גרם שמרים - שמרית
20 גרם משפר אפייה שמרית
60 גרם קוביות חמאה
מעט מלח

 

ההכנה והקיפול:
מכינים את הבצק במערבל, מכדררים ונותנים לנוח שעה במקרר.
לקיפולים: מקפלים כמו בצק עלים ( שליש, שליש, ושליש או כמו ספר).
משתמשים ב 360 גרם חמאה מוקצפת עם 15 גרם קמח.
מרדדים את הבצק ל-40 על 30, מורחים חמאה תוך השארת דופן נקייה ומקפלים.
מרדדים שוב ומקפלים ללא חמאה. מכניסים למקרר לשעתיים.
מוציאים, מרדדים, מורחים, מקפלים ומכניסים למקרר לשעתיים.
הבצק מוכן.

 

מכינים את המילוי, במקרה זה תרד. יש עוד אפשרויות - בצל, פיצה ועוד.

 

למילוי:
חבילה תרד אוסטרלי (40 גרם) שטוף ונקי
36 גרם שמן זית, לא מדדתי
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
100 גרם גבינה בולגרית בקוביות זעירות או מפוררת
50 גרם מוצרלה
10 גרם צנובר
חצי כוס שמן זית לציפוי

 

אופן ההכנה:

מניחים את הבצק המרודד על נייר אפייה מקומח. מרדדים אם נדרש, מכסים במילוי פרט לשוליים. מגלגלים לרול, אפשר להיעזר בנייר האפייה.
את הרול חותכים עם סכין שיניים חדות (משור) לעיגולים של 2 ס"מ לערך.
מניחים תוך הדבקה ומשיכת לשונית הסיום לתחתית.
מצפים בשמן זית בהברשה ( לדעתי ביצה יכולה להוסיף גוון).
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-20 דקות לפחות. אני אפיתי חצי שעה.
מוציאים, מצפים שוב בשמן זית, ומצננים ומגישים.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

 

עוד על אוכל ומתכונים:

נודלס עם ברוקולי 

קר ומתוק: עוגות ללא אפייה

טרטר דג מקסיקני

גרטן תפוחי אדמה דל כולסטרול

טפנד זיתים בסגנון פרובנס

 

רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  2  אהבו 

איפה קונים תרד אוסטרלי?
איפה קונים תרד אוסטרלי?
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה