ספר בישול חדש: מתכון בטוח 3

הם מתרבים - הספרים בסדרה, ואיתם השפים המשתתפים. "מתכון בטוח", תוכנית הבישול הטלוויזיונית שהתגלתה כמתכון מנצח (שיתוף פעולה של אולפני הרצליה ומדיו שיווק ותוכן), הובילה לסדרת ספרי בישול המבוססים על מתכוני השפים המשתתפים בה מצליחים גם הם, כל עונה והספר שלה. עכשיו יוצא לאור "מתכון בטוח 3", ספר הבישול שמכיל קרוב למאה מתכונים של השפים המשתתפים, בעקבות עונתה השלישית של תוכנית הטלוויזיה.
ליה שומרון פינדר, השפית המתמחה בבישול בריא, היא המרתוניסטית שבנבחרות הסדרה, זו שהשתתפה במתכוניה בשני הספרים הראשונים בה וחוזרת עכשיו גם בספר השלישי. בראשית הם היו ארבעה, שהיו חתומים על הספר הראשון. בספר השני הם כבר היו שישה, ועכשיו בשלישי הם שבעה. שומרון פינדר ולצדה: ארז קומרובסקי, בעל בית ספר לבישול גלילי; אבי ביטון, השף והבעלים של מסעדת "אדורה" בתל אביב שהוציא בעצמו כבר כמה ספרי בישול; שאול בן-אדרת, השף והבעלים של מסעדות "קימל" (בתל אביב ובגלבוע) ו"התרנגול הכחול"; צחי בוקששתר, שהנחה במשך יותר מעשור תוכנית בישול טלוויזיונית ("טעמים") ושותף ברשת "בלאק בר אנד בורגר"; שי-לי ליפא, עיתונאית אוכל שהיא גם עורכת ומחברת ספרי בישול משל עצמה, ודודו אוטמזגין, קונדיטור ובעל רשת קונדיטוריות הנושאת את שמו.
הקו המנחה את הספר הוא כמו בעבר התבססות על מבחר מתכונים מהעונה השלישית של תוכנית הטלוויזיה, כשכל שף תורם מתכונים מתחום המומחיות שלו - אוטמזגין מככב במאפים, שומרון פינדר דואגת לבריא ומזין, ליפא עושה כבוד לילדים עם מנות לכל המשפחה, בן-אדרת מביא מתכונים שקל להכין בבית, ביטון חזק בדגים, בוקששתר הולך על מנות מקוריות וקומרובסקי משחק אותה בחיבורים בין טעמי מזרח ומערב. כל זה - וגם זה כרגיל בסדרה - מחולק לפרקים שמכסים את כל מנות הארוחה והאירוח: סלטים ומרקים; דגים; עוף; אורז, פסטה וקטניות; ירקות; עוגות ומאפים; קינוחים.3. מוסיפים לסיר בזהירות את כדורי העוף. מכסים ומבשלים על אש בינונית 20 דקות. מוסיפים את התרד והזיתים, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.מגישים חם.
"מתכון בטוח 3", מאת דודו אוטמזגין, אבי ביטון, שאול בן אדרת, צחי בוקששתר, שי-לי ליפא, ארז קומרובסקי, ליה שומרון-פינדר. צילום: עודד מרום; עריכה: לילך פלדמן; עיצוב ועימוד: מיכל ודקל. 200 עמודים, כשר. הוצאות פן וידיעות אחרונות
לקהילת אוכל:
לחצו
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו
כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...
השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...
מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...