חזרה למגזין אוכל

עוגות בלי סוכר: מתכונים לעוגה ועוגיות ללא סוכר

שני מתכונים נטולי סוכר, לעוגת פרג ולעוגיות שקדים, של הקונדיטור מיקי שמו
רעיה הנרי 23/03/14
הצטרפו למוטק'ה LIVE פרימיום
ספריית הVOD שלנו פתוחה רק למנויי פרימיום. הצטרפו עכשיו וקבלו גישה מלאה לכל תכני הפרימיום של מוטק'ה LIVE:
  • השתתפות במגוון רחב של 10-15 שיעורי כושר שבועיים
  • הרצאות איכותיות לחברי פרימיום בלבד
  • קורסים במגוון נושאים המתחלפים כל חודש
  • חוג "ראשון בדיגיטל" - להיכרות עם העולם הדיגיטלי
  • צפייה באלפי שעות VOD של הרצאות מרתקות מוקלטות
  • הנחות קבועות להשתתפות בטיולים, מפגשים ואירועים מיוחדים לחברים של מוטק'ה

עוגת פרג מלא ללא סוכר

 

מי מאיתנו לא נזקק מדי פעם לאיזו נגיסה מתוקה? הבעיה היא שהסוכר הוא האויב הלבן של כולנו. המזל הוא שיש תחליפי סוכר, טבעיים ולא טבעיים. הקונדיטור מיקי שמו תרם לנו שני מתכונים נטולי סוכר לחטאים מתוקים: עוגת פרג וקבוצות שקדים.

 

השקדים עשירים בחלבון שלם מהטבע, ויש בהם מתקתקות טבעית המתאימה לקינוחים כמו מרציפן, קרואסונים ועוגיות. הפרג, המשמש בעיקר למילויים לעוגות (ולאוזני המן), מופק מזן תרבותי של פרח הפרג. מלבד טעמו המצוין והמרקם המתפצפץ בפה, הפרג עשיר במינרלים כמו סידן ואבץ ובחלבון, ומכיל סיבים תזונתיים. והכי חשוב זה לא לשכוח לחייך אל המראה לאחר האכילה ולוודא שלא נשארו פירורי פרג קטנטנים השיניים. בתאבון.

 

עוגת פרג מלא ללא סוכר

 
החומרים לבצק הפריך:

1/2 כוס ממתיק "כמו סוכר"
100 גרם חמאה
2 ביצים
1 כוס קמח

 

החומרים למילוי:

1/4 1 כוס ממתיק "כמו סוכר"
1/4 1 כוס חלב
100 גרם חמאה
4 כוסות פרג
4 כפות חמאה מפוררת
1/2 לימון מגורד
1 ביצה מידה "L"

 

הכנת הבצק:

1. מקציפים במיקסר עם בלון את ה"כמו סוכר" והחמאה כ-5 דקות.
2. מוסיפים את הביצים בהדרגה.
3. לבסוף מוסיפים את הקמח.

 

הכנת המילוי:

1. מרתיחים בסיר חלב, "כמו סוכר", חמאה וגרידת לימון.
2. לאחר הרתיחה מוסיפים את הפרג ומערבבים.
3. לאחר שמתקרר מוסיפים את הביצה.


הרכבת העוגה:

משטחים ומרדדים 3/4 מכמות הבצק הפריך על גבי שולחן עבודה מקומח מעט. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית הרצויה.
אופים את הבצק כ-12 דקות בחום של 170 מעלות. מקררים את הבצק.
מניחים את מלית הפרג מעל הבצק המרודד, ומעל המלית מפוררים את יתרת הבצק.
אופים בחום של 170 מעלות כ-40-45 דקות.

 

חזה עוף במרינדת יין לבן

דלעת ממולאת בעדשים שחורות

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  5  אהבו 

24/03/14
נו באמת.. חצי כוס + אחד ורבע כוס ממתיק כמו סוכר זה המון סוכר... ועוד סוכר מלאכותי.. מה בריא בזה?
24/03/14
24/03/14
אמנם במתכון אין סוכר אבל יש כמות אדירה של ממתיק מלאכותי "סוכרה". שהוא כימיקל לכל דבר וענין. כמו כן יש חמאה וקמח לבן. אז אם רוצים להיטיב עם חולי סוכר, יש מספיק מתכונים עם קמח מלא ופחות שומן. אני הייתי ...
אמנם במתכון אין סוכר אבל יש כמות אדירה של ממתיק מלאכותי "סוכרה". שהוא כימיקל לכל דבר וענין. כמו כן יש חמאה וקמח לבן. אז אם רוצים להיטיב עם חולי סוכר, יש מספיק מתכונים עם קמח מלא ופחות שומן. אני הייתי מחליפה את הסוכרה בכמה תמרים, את הקמח הלבן בקמח מלא ואת החמאה ברסק תפוחים ורק מעט שמן קוקוס.
נכון שהממתיק אינו בריא, אך מה יעשו כל חולי הסוכרת?
האם להם לא מגיע עוגה?
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מהונגריה באהבה: מתכוני גולאש מושלמים

אפשר לאכול אותו עם כף ולפעמים גם עם מזלג, כי בעוד שבכל העולם הוא מוגש כנזיד, בהונגריה שם הומצא הוא בכלל מרק....

לקריאת הכתבה
סופגניות ביתיות ב-5 דקות

לאורך שמונת ימי החנוכה, ובינינו - כבר שבועות לפני בואו, קשה להימלט מהן. סופגניות מקושטות בשלל ציפויים...

לקריאת הכתבה
לביבות כאלה עוד לא טעמתם

חג חנוכה, או אם תרצו חג השמן והטיגון, אוטוטוכאן, ועם כל האהבה שלנו לסופגניות ולביבות, 8 ימים של אכילת מזונות...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה