פבלובה של פירות אדומים עם קרם לבנה

פבלובה אלכוהולית של פירות אדומים וקרם לבנה. צילום: אפונה וגזר
בשבועות, שהוא כידוע חג מתן תורה, נהוג לאכול מאכלי חלב. אחד ההסברים שניתנו למנהג הזה הוא שבשיר השירים כתוב "דבש וחלב תחת לשונך", וזה רמז למתיקות התורה (כי שלא כמו הבשר המסמל תאווה, החלב הוא חסד - כמו התורה).
כיוון שיג השבועות הוא גם חג חקלאי ובארץ ישראל שמו דגש רב על עניין הביכורים, וכבר מהגן הרגילו אותנו לבוא עם טנא עמוס ביכורים, נראה לי שהכי מתאים לאכול בחג הזה טנא של קצפת, גבינה ופירות - למשל פבלובה אלכוהולית של פירות אדומים עם קרם לבנה.
מרכיבים לפבלובה: 150 גרם חלבון (חלבון מ-5 ביצים)
אופן ההכנה: מקציפים במהירות בינונית את החלבון עם מעט סוכר, עד לקבלת קצף לבן. מוסיפים את שארית הסוכר, מגבירים מהירות ומקציפים עד לקבלת קצף קרמי מבריק. מנפים את אבקת הסוכר ומקפלים להקצפת החלבון. מזלפים בעזרת שק זילוף וצנתר חלק, עיגול בקוטר 8 סנטימטר, ומעליו עוד עיגול ועוד עיגול עד שמקבלים קונוסים קטנים. מכניסים לתנור לייבוש ב-90 מעלות לשעתיים-שעתיים וחצי.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
מרכיבים לקרם לבנה וניל:
עוד על אוכל ומתכונים:
לקהילת אוכל: לחצו |
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...