המלצה למסעדה" אנדיב" באשדוד
אנדיב היא המסעדה השלישית שהשף גיא פרץ פותח, אחות לקונפי בחיפה ולג'ספצ'ו באשקלון
המלצה חמה

דברים שלא ידעתם על אנדיב, אנדיב ( עולש ) הוא צמח שמסייע להורדת כולסטרול ולטיפול בחוסר תיאבון. שני דברים שאתם צריכים לשכוח מהם כאשר אתם באים לאכול באנדיב מטבח ים תיכוני מסעדת השף גיא פרץ במלון ווסט ( WEST) באשדוד. האנדיב הוא ירק מעדן לאניני טעם במטבח האירופאי, מגדלים אותו לפי דעתי החדרים חשוכים, כאן במסעדת אנדיב באשדוד מוציאים אותו לאור. טעמו המריר משהו מגרה את בלוטות הטעם ופותח לכם תיאבון. אולי זו הסיבה שסיימתי את ארוחת הטעימות ולא הייתי היחיד שאמר : מצידי אפשר להתחיל הכל מהתחלה...
אז כשאתם באים ל ENDIV West Hotel Ashdod תשכחו לרגע מהדיאטות תזמינו קודם סלט אנדיב שהוא אחד מהסלטים המעניינים והעשירים שאכלתי לאחרונה, יש בו בין היתר סלקים צנוניות טריות פקאנים מסוכרים בצל סגול קצוץ ועוד המון ירק ודברים טובים ( 48 ? ) שיכינו אתכם לאחת הארוחות הבלתי נשכחות. ואשדוד אתם יודעים זה חצי שעה נסיעה מתל אביב או ראשון לציון. הטיילת באשדוד והאווירה מבטיחים לכם חוויה ואווירה שלא לדבר על המסעדה עצמה, המיקום, העיצוב האוכל והשירות. וגם לא צריך להוציא ויזה על מנת לפגוש את המטבח האישי של השף המתלבש - גיא פרץ ולטעום את המנות הנפלאות..


הפתיע אותי גיא שהגיש את מנת הארטישוקים הצלויים בוויניגרט לימון. " גיא זה ארטישוק איטלקי" אני שואל. " לא, זה הארטישוקים של שפיר" הכל תוצרת הארץ, אז מי שניקה אותם וגילף אותם היה באמת אומן ואלכס השף במטבח שהכין אותם ממש שאפו ענקי, וזיתי הטאסוס שמסביב, איפה מוצאים כאלו טעימים? ( 32 ?)
מטבח ים תיכוני שמבוסס על מסורת מרוקאית עתיקת יומין לא יכול בלי פלפלים חריפים שרופים. אז טעמתי, אזרתי אומץ וטעמתי, אני יכול לאשר לכם: חריף אש! מה עוד השף אומר שהם צלויים בשמן ארגאן ממרוקו , הללויה.( 22 ? ) אחרונה במנות הראשונות זה הקרפצ'ו סינטה, מתכון בספר הבשר...קרפצ'ו צרוב, שום קונפי ובלסמי כיף של מנה. ( 48 ? )

מנוחה מסוימת להתרגעות והמנות האחרונות מגיעות:
קדאיף חלבה זו מנה ותיקה אצל השף, היא מגיעה עם גלידה וניל בטעמי חלבה מוקצפת ורוטב סילאן ושבבי פיסטוק, ( 38 ?) מנה חדשה זו ה"מילפיי" קוקילידה, שכבות של עוגיות עשויות גרנולה עשירה וסורבה קוקוס שנמס מהר מדי, אולם זו מנה מאוד מעניינת ועשירה. היא מגיע עם סירופ שוקולד ואספרסו ( 38 ?) סלט הפירות היה כל כך מרענן שמזגתי את המיץ לספלון האספרס ולמתי להנאתי... מנה חדשה היא ווריאציה חדשה ומוצלחת מאוד של סיגר הפיצוחים הידוע של גיא פרץ, הפעם, כאן סיגר פיסטוק עשיר בדבלים בניחוחות ציפורן וקינמון עם סורבה קוקוס או גלידה ופירות יער מנה אליפות ( 38 ? ) אולם המקום הראשון על הטעם והלוק הוא למנה חדשה יפיפייה בפני עצמה: טריפל שוקולד המכיל טראפלס וויסקי, מגנום שוקולד על מקל קינמון ועוגיות מקרון שוקולד ( 38 ? ) לחוויה. ולחשוב שכל הקינוחים פרווה כי המסעדה כשרה.. אז זהו הגענו ליום השלישי שבה המסעדה פתוחה לקהל, קדמו לכך הכשרות של הצוות גם באשקלון וגם בחיפה והרצה כאן במקום שלה בחוף הלידו של אשדוד בטיילת הנאה, כשבאנו מוקדם המסעדה לא הייתה מלאה כשעזבנו היא הייתה מפוצצת. אל תתפלאו אם תראו שאני חוזר בקרוב יש עוד כמה מנות לטעימות או אולי נלך על ארוחת הבוקר המיוחד שלהם כאן. אנדיב הטיילת 21 אשדוד במלון WEST חניה בשפע
החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים
המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות.
במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה
הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי
עַד דֹּק לְאַבְקָה
תַּמְצִית הַכְּאֵב.
מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
בכל אופן המשך להנות ואם גם משלמים על זה,כל הכבוד!
טובה
אבל ברוב המקרים גם אני לא משלם...