קצת היסטוריה משפחתית

הרדיפות וההתנכלויות ליהודי עירק הביאו רבים להחלטה לעלות לארץ ישראל. שילטונות עירק אסרו על היהודים לעזוב את המדינה והם נאלצו להעזר במבריחים שהובילו אותם בדרכים עקלקלות ללבנון ומשם הבריחו את הגבול לישראל. את רוב הדרך עברו על גבי חמורים ורק בחצותם את גבול לבנון המתינו להם חברי ההגנה שהעבירו אותם על גבי משאיות לירושלים.
מורדכי ומלכה ברזני היו בין היהודים שהחליטו לעזוב את עירק . בתחילת המאה העשרים הם נטלו עימם מטען קטן ואת חמשת ילדיהם הקטנים והשאירו מאחוריהם שושלת ארוכת שנים שבה היו אבות המשפחה המנהיגים הרוחניים של הקהילה העתיקה. . הדרך הייתה קשה ביחוד עבור הילדים הקטנים. אולם החלום להגיע לירושלים עיר הקודש שעליה חלמו יומם ולילה, חיזקה את רוחם והפיחה בהם כוחות להתגבר על המיכשולים.
בירושלים לא היו מוסדות קליטה ותמיכה והמשפחה נאלצה למצוא דירה בעיר העתיקה ולחפש פרנסה. מרדכי הפשיל שרוולים והחל לעבוד בסיטוט אבנים לבניה. הייתה זו עבודה מפרכת אולם זו הייתה העבודה היחידה שמצא. הוא התנחם בכך שהם גרים כעת ליד הכותל המערבי , משאת נפשו של כל יהודי בגולה.
הימים חלפו . בניו של מרדכי למדו בישיבה , בגרו ונשאו נשים והקימו משפחות. הבן אלי למד בישיבה עם הרב יוסף רבה של ש"ס. עכשיו הוא בוגר ומשדכים לו את מזל פולק ילידת קורסיקה.. ואיך אני קשור לעסק? הבת הבכירה שנולדה לזוג נישאה לי אולם זה כבר סיפור אחר.
כאשר רשמתי את ההיסטוריה המשפחתית של רעייתי ז"ל נקבה בשמות של 7 דורות במשפחת סבא מרדכי. בין היתר סיפרה על אחת הסבות אוסנת ברזני שחיה במאה השש עשרה לאחר מות אביה ובעלה ירשה את תפקיד הרבנית וראש הקהילה בעירק. כולם היו פונים אליה לפתור בעיות הלכה והייתה גם ראש הישיבה. היא כתבה ספר הלכות שאבד בניבכי ההיסטוריה.
לאחר שנים נתקלתי בספר Jewish communities of the world ושם יש תאור על הרבנית אוסנת ברזני המאמת את הסיפור שעבר במשפחה
במשפחה אני נחשה חוקר הגנולוגיה המשפחתית.
יש לי סיפורים מדהימים על חקירות וגילויים של ההיסטוריה המשפחטית שהיו נעלמים לולא חקרתי ותיעדתי.
כאן סיפרתי על קצה המזלג היסטוריה רבת שנים של משפחת רעיתי.
לא ידוע לי אם הייתה קירבה של הרוג המלכות ברזני למשפחתה של רעייתי ז"ל