מוטקה > בלוגים > הבלוג של אסתי טל > עבדאללה שוורץ - קומדיה ישראלית חדשה ומקורית מאת רמי ורד

עבדאללה שוורץ - קומדיה ישראלית חדשה ומקורית מאת רמי ורד

קומדיה משפחתית המורכבת מדמויות שונות, שכל אחת מהן מייצגת קבוצה חברתית/תפיסה חברתית שונה, שיחד משקפות את הרבדים והתפיסות החברתיות והאידאולוגיות המורכבות של החברה הישראלית.
עבדאללה שוורץ - קומדיה ישראלית חדשה ומקורית מאת רמי ורד

עבדאללה שוורץ – קומדיה ישראלית חדשה מאת המחזאי רמי ורד.

צילום: כפיר בולוטין

בעיצומן של ההכנות לחתונת בתם הבכורה אי שם בהתנחלות בשומרון, חווים ציקי ותרצה משבר ביחסים, אבל מחליטים לדחות את העיסוק בו עד לאחר הטקס כדי לא להרוס לבתם את ליל כלולותיה. כמה שעות לפני האירוע שומע ציקי שיר שמשנה את חייו: הוא הופך לעבדאללה המצרי ולא מזהה את הסובבים. השינוי בזהות מוביל לשרשרת אירועים משעשעים ומעוררי מחשבה.

מהרגע בו השחקן אבי קושניר מגלם את דמותו הכריזמתית של עבדאללה המצרי ומתייחס לבני משפחתו כזרים שמעולם לא פגש, מתחיל רצף של סיטואציות קומיות, המושתת על מערכות יחסים משתנות והזויות שמעוררות בקהל צחוק בלתי נשלט ומחיאות כפיים מגובות בקריאות "בראבו".

הדיאלוגים השנונים, הלך הרוח התזזיתי והאנרגיה השולטת בדמויות הנראות על הבמה, המגולמות להפליא באמצעות השחקנים המצוינים, מעוררות מודעות לגבי המציאות ההזויה המאפיינת את חלקה הגדול של האוכלוסייה על מגוון מרכיביה.

להיות שוורץ ולהרגיש כמו עבדאללה

המחזה מבוסס על משפחה דתית שחיה ביישוב בשומרון ומורכבת מזוג הורים – ציקי, רואה חשבון ותרצה רעייתו (ענת וקסמן הנהדרת), שתי בנות, שרי הרווקה התל-אביבית הליברלית וללי חסרת עמוד שדרה שדעתה מושפעת מכל מי שנמצא לידה, אחיהן רלי שמתגאה בכך שהוא פוגע בעיזים של ערבי מהאזור, אביאל החתן, קצין בסיירת שעומד לשאת לאישה את ללי באותו הערב, נתן אבי החתן, קב"ט היישוב ופאדי, ערבי שמשכיר לציקי כסאות במחיר זול לחתונה ומתבקש על ידי ציקי לשנות את שמו לישראל כדי שלא ידעו שהוא מעסיק ערבי. פאדי (בגילומו המשעשע של שהיר כבהא) לובש חולצה עליה מתנוסס המשפט "יהודי לא מגרש יהודי", כדי להיראות כאחד מין המניין.

הקטע בו ציקי - שבחיי היומיום הוא טיפוס משעמם למדי, הספון רוב היום בחדר דל ועוסק בחשבונות, גבר לחוץ שיחסיו עם אשתו תרצה חפים מקרבה כלשהי, משתנה לחלוטין לפתע, כמעט שם לאל את ההיגד 'היהפוך כושי עורו ונמר חברבותיו'. ביצוע מעורר השתאות ופליאה.

כשציקי שומע קטע של שיר מסוים, הוא הופך למצרי, המדבר ערבית מצרית ( הניב הערבי העיקרי המדובר במצרים), שגם תושבי אזורים אחרים של מצרים מסוגלים בדרך-כלל להתבטא בו. 'הנס' מתרחש מול עינינו. כיצד? קריאה חוזרת על אותו קטע משיבה אותו למצבו הקודם. הקטע נשמר בקופסה סודית שנמצאה בבית המשפחה, וכאשר אחד מבני המשפחה מוצא את הקופסה וקורא את קטע השיר, הופך אבי המשפחה מישראלי תושב השומרון לאזרח מצרי, דובר ערבית וחוזר חלילה. הסצנה במהלכה תרצה אשתו – שתכננה להתגרש מציקי לאחר טקס הנישואין של בתה – מתמוגגת  מנחת מציקי כשהוא בדמותו של עבדאללה, גדולה מהחיים.

בקיצור, רוצו לראות את ההצגה. ערב מהנה ומשעשע. מתגלגלים מצחוק. משחק משובח של כל השחקנים. אין עליהם. לצפות בהם מקפצים, רצים, עם גינונים ומחוות מגוונים ומצחיקים, זוהי חוויה שלא במהרה תישכח.

מדובר בסוג ייחודי של קומדיה של טעויות – פרי יצירתו המקורית של הקומיקאי והמחזאי, רמי ורד.

 היוצרים:

כתיבת המחזה: רמי ורד, בימוי: רוני פינקוביץ', עיצוב תפאורה: זאב לוי, עיצוב תלבושות: אביה בש, מוזיקה: אלעד אדר, תאורה: עדי שימרוני, תנועה: שרון גל, תרגום טקסט ערבי לניב מצרי והגייתו: רוני מוסקוביץ, עוזרת במאי: כנען אליאל.

משתתפים: אבי קושניר, ענת וקסמן, אפרת בוימולד, ללי (לאה) שוורץ, עודאל חיון, רלי (אוראל) שוורץ, שלומי טפיארו/אלירן הרוש,(אביאל צור) חי מאור (נתן צור), שהיר כבהא (פאדי), טל צ'רנובסקי, שרי (שרה) שוורץ.

תיאטרון בית ליסין. ההצגה עולה במוזיאון א"י, רחוב חיים לבנון 2, רמת אביב.

ביום ראשון: 25.8, יום שני: 26.8, יום שלישי: 27.8

 

תגובות  3  אהבו 

1712
24/08/19
צילום מהמחזה "עבדאללה שוורץ" מאת הקומיקאי והמחזאי רמי ורד
Attached Picture
נהניתי מאד לקרוא את ההמלצה. עושה חשק לרוץ ולראות.תודה.
27/08/19
שמעתי המלצות טובות. עשית לי חשק לראות. תודה
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ניסים ונפלאות
בודקת אם אתם עדיין קיימים בעידן הבלבלת הקורונטית. אודליה
לקריאת הפוסט
"לילה בפריז" השאנסונים הגדולים של כל הזמנים
צילום: באדיבות תיאטרון הקאמרי מסע לילי קסום בעיר האורות לצלילי מיטב שיריהם של אדית פיאף, ז'אק ברל, שארל...
לקריאת הפוסט
תחושת בטן - דרמה משפחתית שעולה על במת תיאטרון הקאמרי
צילום: גבריאל בהרליה. תחושת בטן עוסקת בחופש הבחירה של נשים בתקופתנו: לגבי גופן, מסלול חייהן והייעוד שלהן...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה