מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > האם בעתיד נאכל חרקים?

האם בעתיד נאכל חרקים?

המזון הולך ואוזל והאוכלוסייה הולכת וגדלה חרקים מהווים את הפתרון העתידי – זול ומזין
האם בעתיד נאכל חרקים?

 

 

 

כשני מיליארד בני אדם בעולם ניזונים מחרקים שונים באופן יומיומי

 

ד"ר אולגה רז ראש תחום תזונה קלינית הפקולטה למדעי הבריאות אוניברסיטת אריאל

 

לפי התחזיות העולמיות* אוכלוסיית העולם צפויה להגיע ב-2050 לכ-9 מיליארד, לצורך הזנת כמות כזו של אנשים נדרש להכפיל את כמות המזון ביחס לכמות הנצרכת כיום. לשם כך דרושים מקורות מזון נוספים וחדשים. כמות האדמה הנדרשת לגידול בעלי חיים המיועדות לאכילה, האפשרות המתמעטות להשגת דגים ופירות ים והשינויים באקלים – גורמים אלה לצד הגידול באוכלוסייה לא יאפשרו לייצר את הכמות הדרושה. יש צורך במציאת פתרון להגדלה משמעותית של המזון הנדרש ונעשה ניסיון למצוא אוכל חדש כדי לספק את הצרכים?

חרקים עשויים להיות מקור חיוני לצורך זה. ידוע כיום, שכשני מיליארד אנשים ברחבי העולם צורכים סוגים שונים של חרקים, תולעים, עכבישים וכדומה כמזון יום יומי. השם המדעי לאכילת חרקים אנטומופגיה (entomophagy).

מה הסיבות לאכילת חרקים?

בריאותית: הרכבם התזונתי דומה להרכב בע"ח שאוכלים כיום - עוף, בקר ודגים. רבים מהם עשירים בחלבונים בעלי ערך ביולוגי גבוה, שומנים "בריאים", ויטמינים ומינרלים וע"פ מחקר שפורסם לאחרונה גם בנוגדי חמצון.

סביבתית: רוב החרקים כמעט ולא מפרישים גזים שפוגעים באטמוספירה (גזי חממה) וזאת בניגוד לבע"ח שאוכלים היום. כמות המזון הנדרש לחרקים כדי לייצר חלבון קטנה משמעותית מזו הנדרשת לבע"ח שנאכלים כיום. לדוגמה ליצור אותה כמות חלבון, צרצר צריך פי 12 פחות מזון מפרה, פי 4 פחות מכבשה ומחצית מעוף.

כלכלית וסוציאלית: גידולם אינו מצריך טכנולוגיה גבוהה- נחשב ל low-tech, דורש מעט השקעה, אין צורך בהשכלה גבוהה ובכך מאפשר תעסוקה לשכבות סוציואקונומיות נמוכות יותר בעולם. הגידול נעשה בתנאי שדה או בגידול מתוחכם יותר בתנאים מיוחדים בהתאם להשקעה כספית.

האם אכילת חרקים תמצא את מקומה במערב? שאלה טובה. בין הראשונים שקיבלו את הרעיון הייתה אנג'לינה ג'ולי, שאכלה בעצמה והאכילה את ילדיה בחרקים ועקרבים.

אחד החסרונות למזון זה מכונה "איכס פקטור", תחושה גועל שעולה בנו בעצם המחשבה על אכילת חרקים. כדי להפחית ככל הניתן תחושה זו, נעשים ניסיונות לשינוי הצורה הטבעית של מזון מחרקים, לדוגמה, קמח מחרקים, הוספת קמח חרקים לאורז וכדומה. כבר היום נפתחים עסקים מסוג זה בהיקפים קטנים בארה"ב ובאירופה ומספר הצורכים מזון מחרקים עולה באיטיות.

בטיחות באכילת חרקים: קיימת הסתייגות בעיקר בשל אפשרות לזיהום בכימיקליים, רעלניים וחיידקים וכן בשל תגובות אלרגיות אפשרית. ייתכן ומגבלות בטיחות אלה לא תהיינה רלוונטיות כשגידול החרקים יבוצע בצורה מכוונת ומתורבתת.

סוגי החרקים הפופולריים ביותר לאכילה: חיפושיות (31%), זחלים (18%), דבורים, צרעות ונמלים (14%), חגבים, ארבה וצרצרים (13%) ועוד.

תגובות  31  אהבו 

433
שלום לך ששי שצ...כתבה מעניינת אכילת חרקים הוא אכן פתרון למחסור במזון . ופעמים רבות בילדותי אכלתי ארבה מתוגן ומתובל היטב ...טעים במיוחד.. אך כל שאר החרקים שהזכרת למרות הערך התזונתי שציינת ..לא יתקרבו...
שלום לך ששי שצ...כתבה מעניינת אכילת חרקים הוא אכן פתרון למחסור במזון .
ופעמים רבות בילדותי אכלתי ארבה מתוגן ומתובל היטב ...טעים במיוחד..
אך כל שאר החרקים שהזכרת למרות הערך התזונתי שציינת ..לא יתקרבו לפי ..
לו מחסור במזון ייקרה עודי בחיים ..בניראה אמות מרעב ואני עדיין צעירה ..לא חבל??.
04/09/19
פעם שרנו כשנמות יקברו אותנו ביקבי ראשון לציון
היום כשנמות יקברו אותנו בקומות
לא יהיה אוכל בעולם לפי קצב הגידול של האוכלוסיה
ששת אין מצב ..רכשתי ווילה במקום טוב ..לא מעוניינת בשכניו ם ..ביחוד אם יקבר מעלי איזה ברמינן .שיתריד אותי מינית חח
מה דעתך שבמקום לאכול חרקים .. נוכל זה את זה..
יום טוב..
04/09/19
זה את זה כבר אוכלים היום בפוליטיקה
למה אתם מודאגים? זה אכן יקרה ב 2050 עוד 41 שנים. לא בדורנו. אלא בדור אחרי הבא. העיקר להשאיר מתכון לשקשוקת תיקנים. או תיקנים עם אריסה. אני סומך על ששת.
04/09/19
אין בעיה אבקש מהתאילנדי שלי בובוננירת תיקנים
ששת אתה מבטיח תיקנים. קדמון מבטיח הרס גרעיני.
בבקשה אני מבקש סיפור אופטימי. מדאגה לחץ הדם מטפס.
04/09/19
בינתיים מתאבן
Attached Picture
מה יש בתמונה? איזה מתאבן זה?
04/09/19
ליקר עקרבים ( עקרב זה חרק ? לא?
לא תודה אני צמחוני.
אני מבטיח לך חגיגית. למסעדה שלך לא אגיע גם אם אהיה רעב.
05/09/19
אם כל כל השיחה על חרקים ומקקים מיותרת וחבל.
05/09/19
חבל בדיוק חשבתי לפתוח מסעדה
אל תיפגע החרקים זה בעוד 40 שנה. היום עוד יש מזון. לא רוצה עקרבים נמלים. נשאיר אותם לדורות הבאים.
07/09/19
יתרונות לא מבוטלים, כפי שתיארת. מולם החיסרון - הבעיה - תחושת הגועל, כפי שציינת. עניין של תרבות. כמו אכילת כלבים או חתולים או סוסים - בתרבות אחת זה בלתי נתפס, מעורר סלידה וגועל, באחרת זה מזון שגרתי. הש...
יתרונות לא מבוטלים, כפי שתיארת. מולם החיסרון - הבעיה - תחושת הגועל, כפי שציינת. עניין של תרבות. כמו אכילת כלבים או חתולים או סוסים - בתרבות אחת זה בלתי נתפס, מעורר סלידה וגועל, באחרת זה מזון שגרתי. השאלה היא אכן איך משנים את התפיסה. או שכולנו נהפוך צמחונים...
מירה יקרה גם צמחים לא יהיו בעוד 40 שנים.
שטחי גידול ירקות מצטמצם.
עוד 40 שנים לא נהיה כאן לברר. זוהי נקמתם של אוהבי הבשר. לא יהיה מי שיספר.
22/02/20
אם אכן זו נקמה, כי אז זו נקמה טפשית, כי היא בבחינת כריתת הענף שיושבים עליו (הרי ללא צמחים, גם בעלי חיים לא יהיו)
07/09/19
הדגה מצטמצמת, החקלאות נהרסת על ידי משלות וגופים תאבי בצע והחקלאים עצמם הורסים את הענף הלא משתלם. נוסיף לזה את האקלים ונבין שאולי לא בדור שלנו אבל זה מתקרב
בינתיים אני אוכל הרבה מרגז'.
08/09/19
לעניות דעתי שלא קובעת כלום .... המעבר או המדרגה הבאה בתמורות של שינויי במזון ואופן האכילה ::::: כדורים תמציות גלולות משקאות -----אוכל מתועש מהונדס מרוכז #קפסולות זה שם המישחק# !ותוכנם אינו ידוע!פטנט...
לעניות דעתי שלא קובעת כלום .... המעבר או המדרגה הבאה בתמורות של שינויי במזון ואופן האכילה ::::: כדורים תמציות גלולות משקאות -----אוכל מתועש מהונדס מרוכז #קפסולות זה שם המישחק#
!ותוכנם אינו ידוע!פטנטים מוגנים!
כל הזמן אוכלים חיידקים ופה ושם גם איזו תולעת... אז מה הבעיה עם חרקים? מי שרעב אוכל כל מה שאכיל...

הבעייה עם אלה שאוכלים גלאט כושר. הם המסכנים. ייצטרכו לשנות עבורם את מצוות דרבנן.. כל מקרה זה אחרינו אני לא מודאג. מה זה משנה אם זה בקפסולה. את נכנסת לסופר ומבקשת 1ק"ג של קפסולה נמלים. חצי ק&qu...

הבעייה עם אלה שאוכלים גלאט כושר. הם המסכנים. ייצטרכו לשנות עבורם את מצוות דרבנן.. כל מקרה זה אחרינו אני לא מודאג. מה זה משנה אם זה בקפסולה. את נכנסת לסופר ומבקשת 1ק"ג של קפסולה נמלים. חצי ק"ג של קפסולת תיקנים.ששת מציע שרי עקרבים. כבר היום.

לא נראה לי
בישראל קיימים מתקנים תעשייתיים לגידול חרגולים כמו תרנגולות כדוגמה מנסים להגיע לגודל מקס' בזמן יותר קצר מאשר בחיים וליחס טוב בין משקל למזון שהם מקבלים. כיצד הורגים אותם ?אתם שואלים, ללא סבל מיותר ובשיט...
בישראל קיימים מתקנים תעשייתיים לגידול חרגולים כמו תרנגולות כדוגמה מנסים להגיע לגודל מקס' בזמן יותר קצר מאשר בחיים וליחס טוב בין משקל למזון שהם מקבלים. כיצד הורגים אותם ?אתם שואלים, ללא סבל מיותר ובשיטה הומנית. מקפיאים אותם.
11/04/20
יופי אז חלק מהם יוכלו לחזור לכאן בביאת המשיח
11/04/20
איך יחזרו, חוץ מזה אם לא ידעת המשיל ר' נחמן מת
11/04/20
חרגולפרוסט? למה מגדלים לאכילה? לניסיונות? ברצינות
אכילה בתחילה ישווק לשוק האפריקאי צפון אפריקה ומרכזה שם אוכלים באופן קבוע כאשר יש. ובמקביל בארה"ב כסופר פוד, רמת החלבון גבוהה מאוד. ולכן הוא מאוד מזין.
לא יישארו עצמות כנראה רק הכנפיים אשר מהם יארגו כנפיים למלאכים
11/04/20
בדיוק למלאכי השרת להבדלה, ואאו לא ידעתי שמגדלים כאן חרגולים למאכל, שאפו
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה