כתבה זו על מחקר של ד"ר אנווין האם ההיסטוריה האנושית יכולה ללמ ד אותנו משהו על הריסון המיני?

לאורך ההיסטוריה ישנן תרבויות אמונות ומנהגים שונים, האם ההיסטוריה האנושית יכולה ללמד אותנו משהו על השפעת הריסון במיני?
במחקר שחקר האתנולוג הבריטי ד"ר ג'וזף דניאל אנווין שחקר 80 קבוצות גילה שככל שהקבוצה אתנית ושמרנית יותר כך היא מגיעה לרמת התפתחות גדולה יותר, חברי הקבוצה יכולים להפנות אנרגיה גדולה יותר לפיתוח התרבות ןהציוויליזציה ככל שהן מתפתחות רמתן התרבותית משתכללת מתחזקים גם כלליהמוסר ועימם גובר הריסון המיני
ד"ר אנווין נולד ב-1895 בגיל 19 היהנ אמור להתחיל את לימודיו באוקספורד אך פרצה מלךחמת העולם הראשונה גוייס כשריונר נפצע פעמיים רק ב-1924 חזר ללימודים. בשנת 1928 החל במחקר עצמאי הוא צלל במחקרו בתרבויות אתניות באיזורים מרוחקים באפריקה, ובצפון הודו, עמדו שתי שאלות מרכזיות הראשונה היתה מהי דרגת החופש המיני שהיתה מקובלת? האם בקרב צעיריה היו מקובלים יחסי מין חופשיים? או האם דגלה הקרבוצה ביחסים מונוגומיים מוחלטים רק בתוך מסגרת הנישואים?
הוא החל לבחון קבוצות אתניות ממגוון איזורים בעולם, פולינזיה, סיביר, צפון מזרח הודו, אפריקה ועוד, קבוצות אלו לא הצליחו לפתח תרבות מתקדמת כמו זו של יווןם ורומא, נמצאו בשלבים התחלתיים.
באיי פיג'י באיזור מלנזיה רמת ההתפתחות היתה גבוהה התייחסו לכוחות עוצמתיים, רוחותיהם של האבות המייסדים, היתץה קבוצת כוהנים אלו המסוגלים לתקשר עם רוחותיהם. הוא הגיע למסקנה שהתפתחות תרבותית גבוהה מלוווה ריסון מיני מוקפד, נתקל בבעייה שלא יכול היה להשיג נתונים בסיסיים בקבוצות אתניות רבות, נאלץלוותר עליהן. בהן האבוריג'ינים שבאוסטרלי, בני עמי הבנטו הפזורים בחלקיה הדרומיים של אפריקה, אפילו התרבות היהודית לה קרא ישראלית, לא נכללה במדגם, עם זאת ציין שהתפתחות הדת היהודית היתה חריגה בהשוואה לקבוצות אתניות אחרות, כי האמינה באל עליון אשר הופיעה מיד, בלי להתפתח בהדרגה לאמונה ברוחות.
ד"ר אנווין הגיע למסקנה בכל המקרים שרמת ההתפתחות התרבותית שאליה הגיעה הקבוצה האתנית תואמת במידה רבה לרמת הריסון המיני הנהוגה בה. בחן גם את התרבויות הגדולות בהיסטוריה יוון ורומא אנגלו סקסים ואנגליה, בחן אותן על פי ציר הזמן, גילה דינמיקה החוזרת על עצמה, התקופה נפתחה בהאצה תרבותית כלכלית וחברתית שלווותה בשמרנות מינ ית, אך בכל תקופה גדולה הופיעה מאוחר יותר גם הדעיכה, ועימה מגמה של ליברליות, והגברת החופש המיני.
במאה ה-16 החלה אנגליה לבסס את האימפריה שלה, הקימה מושבות רבות באיזורים רבים בעולם וביססה רשת מסחר עולמית.עם השנים כל זה שינה כיוון, במהלך ה-119 הנישואחים וה גירושים נעשו בהסכמת בני הזוג כשהסמכות לאשרם עברה מהכנסיה לבתי הדין. אדווין הביע את דאגתו מעתידה של האימפריה, שבעקבות מלחמת העולם השניה הצטמצמה בשנים 1945-1956, מספר התושבים שעליהם שלטה צנח מ-500 מליון ל-50 מליון איש, אותה חברה התחילה את גדולתה ההיסטורית במצב של מונוגומיה מוחלטת, אותה תרבות הירפתה מאחר שגדל דור חדש שהביא עימו מגמות פחות קפדניות.
האם הריסון המיני מספק לחברה את הכח לצמוח ולהתפתח? אנווין עונה על כך באמצעות התיאוריה של פרויד, השתמש במושג סובלימציה כדי לתאר מיתון של רגשות ןדחפים גסים, והפנייתם לכיוונים חיוביים ורצויים מבחינה תרבותית או חברתית, במקרים קיצוניים דכוי הייצר המיני עלול להוביל לתופעות פתולוגיות כמו היסטריה או דיכאון, במקרים אחרים תהליך הסובלימציה מאפשר לאדם לנתב את האנרגיות המרוסנות לערוצים חיוביים.
ככל שלמדתי יותר השתכנעתי שהעובדות יכולות לתמוך בתיאוריות פסיכולוגיות. אנווין מצביע על תופעה מדאיגה, לדבריו דורות ספורים לאחר שתרבות מסויימת פונה לנורמות מתירניות היא מאבדת מכוחה המניע וכוחה הולך ואובד.
אנווין נפטר בשנת 1936 ולר הספיק לראות לאן התרבות המערבית ממשיכה להתפתח.
מלבד הזכות והיכולת להתגרש בלי לנמק
מלבד האפשרות שזה ניתן להפוך את נשות היזידים לסחורה.