אי השוויון

לא קל להבין מה קרה בשנים האחרונות לתל אביב ועוד יותר קשה לפצח מדוע זה קרה, העובדות ידועות לפתי סביב תל אביב נוצר באזז בינלאומי כמו בפריז ברלין או לונדון.
בתקשורת הבינלאומית אנחנו מצטיירים כאחת הערים הקוליות שתיירים חייבים לבקר בה. אנשי עסקים מציפים את העיר ועשרות מלונות בוטיק נפתחו רבים מביניהם בנינים לשימור.
הקולינריה גורפת מחמאות בעולם, חיי הלילה גם כן הטיילת יפו מקומות הבילוי עמוסים בכל עונ ות השנה, תנופת בניית המגדלים אדירה, חידוש בנינים והנחת מסילות רכבת.
מה ההסבר? חלק זה גאוות ההייטק העולמית בעיר פועלים אלפי חברות סטארטאפים עובי ההיטק רובם צעירים שנהנים משכר גבוה מאות אחוזים מהממוצע במשק, החלק השני הקשור לצד הבטחוני טירור והאינתיפאדה השניה הם זכרון רחוק, מסבבי הלחימה והקאסמים בעוטף עזה שעה מתל אביב כמעט לא חודרים אליה.
המרכז העסקי גדל בהתמדה, השמיפ פתוחים, האוכלוסיה החזקה מושכת אוכלוסיה אמידה, נתוני העיריה משקפים זאת.
אך למטבע יש שני צדדים, הפקקים הם בלתי נסבלים, עליה חדה במחירי הדירות ובשכירויות הצפיפות גדולה מדי, ןישנה דחיקה אל מחוץ לעיר, מי שידו אינה משגת לקנות דירה במחיר שאינו מבייש את הערים היקרות בעולם.עבןר רןב הציבור המחירים הם מעבר.
המסקנה היא זו תנועת מלקחיים, תל אביב מנותקת ממדינת ישראל וזה תהליך בהאצה הניתוק הוא פיזי בשל עומסי התחבורה בכניסה וביציאה, הוא גם כלכלי בשל פערי ההכנסות ועלויות המחייה בין תלאביב לשאר המדינה.הוא גם תרבותי כי תל אביב היא עיר ליברלית מערבית ומשכילה בעוד שבשאר חלקי המדינה ישנם מאפיינים אחרים בהתאם לאוכלוסיה ולמצבה הכ לכלי זה מביא את הסיפור של תל אביב בשנים האחרונות. העיר העתידית תהיה צפופה יותר גבוהה יותר ויקרה יותר.
מכאן ןוהלאה העליה המהירה באי השוויון ובפערים מה שקורה בתל אביב זו תופעה בולטת בעולם המערבי, העליה המהירה באי השוויון ובפערים שביןם 10% העשירים וה-90% האחרים, זה די פשוט האזרחים מתחלקים לקבוצה קטנה של בעלי נכסים שיכולים לרכוש את המקום שלהם במועדון התל אביבי לבין כל השאר שעומדים במקום או נסוגים לאחור.
ככל שאי השוויון יימשך ויגדל כך הניתוק של תלאביב והפערים בינה לבין מדינת ישראל יהיו בולטים וגדולים יותר.
