רמאויות בעולם המדע

הפוליטיקה ועולם הפרסום אינם יכולים להתקיים בלי שקרים ובדיות, במדע אחד התחומים היחידם שהמטרה ה יא חקר האמת,מתברר שכמו בכל תחום אחר ישנם אנשים שמסלפים ומוליכים שולל, אולי לא רבים כמו בתחומים אחרים,אבל הם קיימים.
התפקיד שלנו להגיע אל חקר האמת,צריך להבדיל בין רמאות לבין טעות או רשלנותשנעשות בתום לב, קשה להוכיח את שכיחות התופעה לא תמיד אפשר להוכיח שהיתה פה רמאות, מספר המקרים הגדול ביותר נמצ א בארצות -הברית דווא באוניברסיטאות יוקרתיות הן מתגלות בדרך כלל באמצעות תהליך וותיק הנקרא "בקורת עמיתים" רוב הרמאויות בתגלות בדרכים אחרות ברובם חושף התרמית הוא העובד במעבדה.
במקרה של מארק האוזר מהארווארד מומחה נודע בתחום הקוגניצה, עד כמה יכולות קוגנטיביות שנחשבות אנושיות ייחודיות לאדם, כמו7 רכישת שפה למצוא גם אטצל בעלי חיים הוא היה היחיד שעבד עם קופים מסוג טמרינים, אחד מעוזרי המעבדה ניגש לנתח את התוצאות הופתע לגלות פער עצום בין שני הקידודים \, מבלי שיידעו את האוזר, הבחור החליט לבדוק בעצמו ולגייס דוקטורנט מהמעבדה,ף הם הרגישו אי נוחות מהתוצאה, בזמן שהאוזר היה בחו"ל הגיעו פקידעים למעבדה החרימו מחשבים סרטי וידאו לאחר חקירה שנערכה 3 שנים מצאו את האוזר אשם ב-8 רמאויות.
הזעזוע בעולם המדע היה אדיר כי הוא היה כוכב, חושף הרמאויות ההדירות זן הדרישה להיות מסוגל לחזור על ניסוי או תצפית שוב ושוב באוותן השיטות, מחקרים בתחום הטבע והרפואה אמורים לצאת לעקרון ההדירות,] כאשר לא מצליחים לךחזור עליהם מתעורר חשד, כך התגלתה הבדיה של הפיזיקאי גרמני אמריקאי יאן הנדריק שון שהסעיר את עולם הננוטכנולוגיה שטען שהצליח לייצר טרנזיסטורים ממולקלות אורגניות, כך התרסק גם המחקר של היפנית אורוקו אובוקטה, שהציגה שיטה מפתח "להפוך את חץ הזמן של תאים בוגרים ולהחזיר אותם למצב כמו עוברי.
גם המדען היפני יושיהירו סאטו פרסם יותר מ-200 מאמרים שהיו מבוססים לכאורה על ניסויים קליניים שערך בנושא, הגורמים לשברים בעצמות וזו התגלתה כאחת הרמאויות הגדולות ביותר בכל הזמנ ים.
האוניברסיטאות לא יכולות להעמיד לדין אדם אומר המנחה לשעבר, הפצירו בי לוותר על הרישום בגליון הציונ ים כדי לא להטיל כתם לכל שארית חייו, סטודנטים שנתפסים במעיש מרמה מסולקים, ישנם 2 מוסדות בארה"ב שהם אחראיים על רוב מענקי המחקר שניתנים למדענים ברחבי העולם.
המטרה היא להציב תמרורים להגדיר גבולות ולעורר דיון פתוח כדי ליצור סוציאליזציה של יושרה, הדגש הוא למנוע תופעות של רמאות והרבה פחות של ענישה. סקרנו את כל מעשי הרמיה שהתפרסמו עד היום בעולם 750 30% מהם השעתה האוניברסיטה זמנית, 23% נאסר עליהם להגיש בקשה למענק, 19% התפטרו 8% פוטרו, האוניברסיטה מעדיפה לגרום לאדם להתפטר מאשר לפטר אותו.
כאשר מנסים להבין מה המניע של המדענים לרמות.
רישיות נרקסיסטית (אני כל כך נעלה הכללים הרגילים לא חלים עלי), מוטיבציות כלכליות או להיטות מעוורת לכבוד ומוניטין.