דברים שעושים עם סילאן

דברים שעושים עם סילאן
קיבלתי להתנסות סילאן לחיץ של קליית גת אשר מרחיבה את קו הרטבים שלה, והאמת אצלנו סילאן הולך לפחות כמו לימון כל הזמן עושים קווץ' או סוחטים...
הנה ארוחה שלמה עם סילאן
מנות ראשונות
המרכיבים
לרוטב
כף שמן זית
מיץ מחצי לימון
שן שום כתושה
2 כפות סילאן
כף חזרת אדומה מוכנה
כף שמיר ופטרוזיליה קצוצים דק
מלח
למנה
סלק
2 כפות צנוברים קלויים
ההכנה
מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב.
אופים את הסלקים ( מראש ) בתנור שעה וחצי בערך ב200 מעלות
מקלפים את הסלקים.
מחלקים את הסלק עם פורס תפוחים, מסדרים יפה בצלחת הגשה. יוצקים את הרוטב, מפזרים את הצנוברים. ומגישים
המלצת הכוהנת: להשרות את פלחי הסלק ברוטב כמה שעות במקרר לפני הסידור וההגשה.
מרכיבים
3 חצאי פלפלים בצבעים: כתום, אדום וצהוב
2 כפות חומץ
כף מיץ לימון
כף שמן זית
כפית סילאן
פלפל שחור גרוס טרי
קורט אורגנו
קורט גרגרי כוסברה רצוי קלויים
קורט שומשום שחור קלוי
מלח אטלנטי גרוס
ההכנה
חותכים את הפלפלים לרצועות, מכינים את הרוטב שיהיה אחיד עם הסילאן , יוצקים. משאירים במרינדה חצי שעה.
יום אחרי זה זה בכלל דליקטס.
מפזרים את התבלינים ומגישים
מנת ביניים
המרכיבים
2 כפות רכז רימונים
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס טרי
מלח מעושן
ההכנה
פורסים לפלחים, מנקים מגרעינים. מערבבים בקערית את המרכיבים. מניחים בתבנית אפיה על ניר אפיה, ומורחים על הפלחים מחצית מהכמות.
מכניסים לתנור חם 180 מעלות לחצי שעה, הופכים מורחים שוב ואופים עוד חצי שעה טורבו .
ללקק ת'אצבעות
אפשר קינמון למי שאוהב
מנה עיקרית
זה מתכון העוף הכי טעים שאכלתי מעודי.
הכמויות משוחזרות מהזיכרון!
4-6 חלקי עוף, השתמשתי בכרעיים.
2 כפות סויה אמיתית
2 כפות סילאן
2 כפות שמן
כפית חרדל דיז'ון לא גרגרים
תבלינים: פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, גריל עוף של "פרג "
ההכנה:
מערבבים את החומרים הנוזליים בלבד למשרה אחיד בפיירקס
מניחים לתוכו את העוף ומצפים ומעסים את המשרה לתוכו לכיסוי מלא
מסדרים בכלי בנוחות ומפזרים את התבלינים
פלפל שחור גרוס, עליו פפריקה ואז שכבה אחידה של תבלין גריל עוף שמכסה לגמרי את העור!
מכניסים לתנור חם מאוד 250 מעלות לפחות מכוסה בנייר כסף כשעה 21:00 בלילה ל25 דקות לערך
ומורידים את החום ל 110 מעלות לכל הלילה. לא פותחים להציץ אפילו שהבית מלא ריח משגע!
בבוקר בשעה 10 לערך מסירים את ניר הכסף ושוב מעלים את החום ל 200 מעלות לפחות לחצי שעה ושוב מחזירים ל 110 מעלות עד ההגשה.
סוד ההצלחה זה אפיה איטית
תוספת
המרכיבים
חצי שקית גזר גמדי קפוא
200 גרם דלעת בקוביות
3 כפות שמן קנולה
1 בצל קצוץ
2 חופנים צימוקים כהים
2 חופנים צימוקים בהירים
2 משמש יבש קצוץ גס
2 כפות דבש
כף סילאן
כף סוכר
קורט מלח
מיץ מחצי לימון
מים לכיסוי
ההכנה
.... מטגנים בצל, מוסיפים את הגזר ומטגנים רבע שעה, ומוסיפים את קוביות הדלעת לעוד 10 דקות. מוסיפים את הצימוקים והמשמש, דבש , סילאן, סוכר, מלח, מים לכיסוי ומערבבים. מבשלים שעה. מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהרוטב צמיגי סמיך כשעה נוספת ומגישים.
קינוח
כדור גלידה עם וואפל בלגי והמון סילאן עד שיגמר הקווץ'
אני עובד על המתכון
הסילאן בבקבוק הלחיץ מאפשר נוחות שימוש מירבית ושליטה על כמות הסילאן הנצרכת. כמו הסילאן שבצנצנת, כך גם זה שבבקבוק הלחיץ עשוי תמרים מובחרים, בעיקר מזן מג'הול הידוע בטעמי התמר הדומיננטיים שלו ובסוכרים הטבעיים שהוא מכיל. ייצור הסילאן מתבצע בתהליך מוקפד וייחודי המבטיח שמירה מקסימאלית על המרקם, הארומה והטעמים המקוריים של התמרים. המוצר אינו מכיל מייצבים, עמילנים, וצבעי מאכל.
הסילאן של קליית גת מתאימים להמתקת משקאות קרים, חמים, חרוסת, תוספת לעוגות, גלידות ויוגורט, ציפוי לפנקייק, השריית בשרים וברביקיו, ירקות מוקפצים ומאכלים אסיאתיים.
לששת,
ראשית,תודה על המתכונים.הפעם כולם בריאים והסילאן,שאני מתארת לעצמי שלחולי סכרת הוא אסור,אבל ברוך השם אין לי בעיה כזו אז אני מתארת לי שהוא מוסיף אנרגיה אם הוא עשוי מתמרים והשימוש בו .מ...
לששת,
ראשית,תודה על המתכונים.הפעם כולם בריאים והסילאן,שאני מתארת לעצמי שלחולי סכרת הוא אסור,אבל ברוך השם אין לי בעיה כזו אז אני מתארת לי שהוא מוסיף אנרגיה אם הוא עשוי מתמרים והשימוש בו .משהו,משהו.הוא במסורה.אני משתמשת בו קבוע אבל רק במעט מאד,בתיקווה שזה לא ישמין.למשל אני עושה גלידה בעצמי,לא במכשיר גלידה שאין לי,אלא מערבלת תותי שדה שהיקפאתי עם יוגורט שסיננתי ממנו את המים וסוכרזית,יוצאת גלידה נהדרת.אז אני רק מקשטת אותה מעט בקווים של סילאן(אני מבינה שבאחד המתכונים התכוונת לרכז רימונים )
תודה, עידכנתי
אני משתמש המון ובעוד המון מתכונים בסילאן , בהרבה מתכונים שרשום דבש אני משתמש בסילאן