מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > לא להזיז לי את הגבינה

לא להזיז לי את הגבינה

עד שבועות אני מאוהב בגבינה שהכנתי לבד
לא להזיז לי את הגבינה

באדיבות " שביל העיזים" טל שחר

ומועצת החלב

 

עשה זאת בעצמך

גבינה צ'רקסית

החומרים לכ-150 גר' גבינה:

1 ליטר חלב, בחוש ומסונן

כף יוגורט

כ-50 מ"ל חומץ 5%

כפית מלח

תבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים את החלב תוך כדי בחישה לטמפרטורה של 85-90 מעלות ומורידים מהאש.

מוסיפים יוגורט תוך כדי בחישה.

מוסיפים חומץ תוך כדי בחישה איטית, עד שמי הגבינה צלולים בצבע ירקרק-צהוב. שימו לב: כמות קטנה מדי של חומץ תניב כמות גבינה קטנה, ואילו כמות גדולה מדי תניב גבינה קשה במרקם גומי.

נותנים לגבן לשקוע, ומוציאים את מי הגבינה ככל שניתן.

מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם ומערבבים.

מעבירים לתבניות רשת (מומלץ להשתמש בבד סינון בנוסף), כשהגבינה עדיין חמה. כשהיא מתייצבת הופכים כמה פעמים, כדי לנקז את המים, ומשהים למשך כשעה.

לאחר כשעה אורזים ושומרים במקרר.

צילום לבנה רייסר

תגובות  4  אהבו 

1047
14/05/15

                יפה מאד ששת תודה לך על הרצפט 


לששת,תודה על המירשם.כותרת יפה,לפי כותרת הספר"מי הזיז את הגבינה שלי"מתוחכםוהתמונה הזאת שלך היא הטובה ביותר מאלה שהיצגת באתר .סימפטי.


14/05/15

תודה

...

היי ששת שצ..

תודה ..רצפט קל להכנת הגבינה ..

בנתיים לא אזיז לך את הגבינה עד שבועות ..ובשבועות היא על שולחני ..

תודה שבת שלום..

...

היי ששת שצ..



תודה ..רצפט קל להכנת הגבינה ..



בנתיים לא אזיז לך את הגבינה עד שבועות ..ובשבועות היא על שולחני ..



תודה שבת שלום..


כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה