עידן של ביטחון

סטפן צווייג בספרו "העולם של אתמול" (תרגם מגרמנית: צבי ארד) מתאר את התקופה של תחילת המאה ה-20 בווינה ובאירופה בכלל.
עידן של ביטחון:
"בבואי לבקש נוסחה פשוטה לתקופה שלפני מלחמת העולם הראשונה, תקופה שבה גדלתי, דומה שאדייק אם אומר שזה היה תור הזהב של הביטחון. במונרכיה האוסטרית שלנו, שהיא כבת אלף שנים, נראה הכול כאילו נוסד לאורך ימים, והמדינה שימשה ערב עליון ליציבות זו....
כל אחד ידע מה בידו ומה הכנסתו, מה מותר ומה אסור. לכל נקבעו נורמה, מידה ומשקל מסוימים. בעל רכוש ידע לחשב בדיוק כמה תכניס הריבית, הפקיד והקצין ראו בלוח השנה שתביא להם עמה בוודאות קידום או פרישה מעבודתם. בכל משפחה נקבע תקציב כדי לדעת כמה להוציא לדיור ומזון... בעליו של בית ראה בו משכן בטוח לילדיו ולנכדיו... בעוד התינוק בעריסה הוטלה פרוטה ראשונה לקופת החיסכון שלו...
במדינה רחבת ידיים זאת עמד הכול איתן במקומו, ובפסגה עמד הקיסר הזקן. וכשימות, ידעו הכול מראש, או קיוו, שיבוא אחר במקומו, ודבר לא ישתנה בסדר המחושב יפה. איש לא האמין במלחמות, במהפכות ובהפיכות, כל מעשה קיצוני או אלים נראה מופרך מעיקרו בדור התבונה.
תחושת ביטחון זאת הייתה הרכוש המבוקש ביותר על-ידי מיליונים, אידיאל החיים המשותף לכול. רק בזכות ביטחון זה נראו החיים ראויים לחיותם, וחוגים נרחבים ביותר תבעו את חלקם בנכס יקר ערך זה.
באמונה מרגשת זו באפשרות לגדור ללא פרצה את החיים מפני כל הסתערות של הגורל, הייתה טמונה יהירות מסוכנת... מתוך האידיאליזם הליברלי שלה הייתה המאה ה-19 משוכנעת שהיא צועדת בדרך הישרה והבטוחה לקראת "עולם טוב יותר". בבוז הסתכלו הבריות על התקופות הקודמות, על המלחמות, הרעב והמהפכות שבהן, ואמרו כי בימים ההם עוד לא הגיעה האנושות לבגרותה.. ואילו עתה לא יחלפו כמה עשורים עד שנתגבר על שרידי הפשע והאלימות..."
היום זה נראה לכולנו עולם רחוק ודמיוני...
לרותי,
1915,סוף מלחמת העולם הראשונה.האימפריה העותמאנית מתמוטטת,גרמניה מובסת,בעיות כלכלה ,אבטלה,באמת זו היתה רק אשלייה שאיני מבינה איך אנשים יכלו לחשוב בכלל על ביטחון כאילו,אפילו.
לטובה
מלחמת העולם הראשונה הסתיימה ב 1918 ולא ב. . 1915 . ארץ ישראל ניכבשה על ידי הבריטים מהאימפריה העוטומנית בסוף שנת 1917. בעזרת חיילים מצריים שהיו מסונפים לצבא הבריטי. ...
לטובה
מלחמת העולם הראשונה הסתיימה ב 1918 ולא ב. . 1915 . ארץ ישראל ניכבשה על ידי הבריטים מהאימפריה העוטומנית בסוף שנת 1917. בעזרת חיילים מצריים שהיו מסונפים לצבא הבריטי. נקודה זו מעניינת אותנו מאחר וחלק מהחיילים המצרים נישארו ביפו והשתקעו שם..הם נישארו מפני שהייתה להם עבודה בניגוד למה שהיה במצרים. . כך קרה כאשר החיילים המצריים שלחמו לצד הצבא הבריטי בעזה נישארו שם ולכן הפלסטינים שנמצאים בעזה הם למעשה מצריים. הגדיל לעשות אחד ממנהיגי החמס כאשר פנה בשידור חי אל העם המצרי וביקש את עזרתם כי הם אחים. הוא הדגיש שרוב המשפחות נקראות אל-מסרי כיוון שהם הגיעו ממצרים. אלא שהעולם הנאור רואה בהם פליטים פלסטינים.ישנם גם פליטים שברחו במלחמת העצמאות לפי עצת מנהיגיהם אולם חלק קטן מתושבי עזה.
אז המלחמה הסתיימה בלא הכרעה . למעשה יצאה מזה גרמניה המובסת בשן ועיין. לא היו מובסים. . מי שהפסיד אלו היהודים. כי בנות הברית חילקו את המיזרח התיכון בין השבטים באזור. הם יצרו את סוריה,עירק,ערב הסעודית וכ'ו ולנו הקצו את ארץ ישראל ההיסטורית להקמת הבית היהודי. אותם בריטים שמגנים אותנו על כיבוש כביכול , גנבו לנו את המדינה שיועדה לנו. כמי שקיבלה מנדט מחבר הלאומים להקים את הבית היהודי, תלשה בריטניה ,כאשר הייתה עדיין איפריה, 78% מהשטח שיועד לנו ומסרה לערבים הבדויים שישבו במדבר מעבר לירדן שם הקימו את הממלכה האשמית טרנס ג'ורדן. חחח. אני חוזר על הפרט הזה בכל הזדמנות כי אנחנו מתעלמים מזה. חבר הלאומים שניצח במלחמת העולם הראשונה החליט בועידת סן רמו משנת 1920 לחלק את המיזרח התיכון שכבש מהאימפריה העוטמנית בין השבטים שחיו באזור ויצרו את מדינות עירק סוריה ערב הסעודית וכו'במקרים רבים לא היה קשר בין השבטים השונים שהיו בעלי תרבויות שונות. לנו יעדו לההקמת הבית היהודי את שטחי ארץ ישראל ההיסטורית המנדטורית. . ההחלטה של חבר הלאומים הייתה בעלת תוקף מישפטי בינלאומי ויכלה לעמוד בכל מבחן מישפטי. אלא שלצערנו לא היה לנו האדם המתאים במקום המתאים שילחם אז על הגזל שגזלה בריטניה מהעם היהודי.זה פרט חשוב שאנו צריכים לחזור ולשנן כאשר באים ואומרים לנו כי אנו כובשים. עד שנת 1917 היה האזור כולו חלק מהאימפריה העוטומנית.
היי רותי. זה באמת מעניין האם יכולת לבנות ולפתח ולהרוס אחר כך הכל טמונה בנו.. האם יצר אנושי
הוא להרוס. כי התברר שנטייה הזאת לה...
היי רותי. זה באמת מעניין האם יכולת לבנות ולפתח ולהרוס אחר כך הכל טמונה בנו.. האם יצר אנושי
הוא להרוס. כי התברר שנטייה הזאת להרוס שוב ושוב חוזרת לעצמה. הבדל בעצם רק ביכולת ושיכלול
שנים מתחלפות . מדע מתפתח ידע אנושי נעשה יותר ויותר מעמיק ו.... הרס.
יש המון גורמים שדוחפים אנושות למלחמות : כלכליים, טכנולוגיים . גם פסיכולוגיים כנראה של בני אנוש.
יציבות כלכלית גם היא זמנית. אז כדי לפתח ולשכלל בן אדם צריך להרוס קודם.