מוטקה > בלוגים > הבלוג של אסתי טל > "מה עושים עם ג'ני" - מחזה העולה בתיאטרון הבימה ומאיר את נושא הזקנה מזווית שונה. ליא קניג ודבורה קידר, צמד קומיקאיות אדירות, סוחפות את הצופים במשחקן המעולה ובאנרגיה שופעת ופוקחות את עינינו שגם זקנה היא עניין של התייחסות אישית.

"מה עושים עם ג'ני" - מחזה העולה בתיאטרון הבימה ומאיר את נושא הזקנה מזווית שונה. ליא קניג ודבורה קידר, צמד קומיקאיות אדירות, סוחפות את הצופים במשחקן המעולה ובאנרגיה שופעת ופוקחות את עינינו שגם זקנה היא עניין של התייחסות אישית.

"מה עושים עם ג'ני" - מחזה העולה בתיאטרון הבימה ומאיר את נושא הזקנה מזווית שונה. ליא קניג ודבורה קידר, צמד קומיקאיות אדירות, סוחפות את הצופים במשחקן המעולה ובאנרגיה שופעת ופוקחות את עינינו שגם זקנה היא עניין של התייחסות אישית.

צילום: ז'ראר אלון
ליא קניג ודבורה קידר
 
על ההצגה:
 
ג'ני איטון בת ה-75 התאלמנה מבעלה לפני שנה אחרי 47 שנות נישואין ונשארת לבד  בביתם הגדול. במקום לשייט בבטחה אל מחוזות הזקנה המהוגנים והעגמומיים, כפי שמצפה ממנה הסביבה, השכנים ובנותיה - להתאבל על בן זוגה. לקבל את אלמנותה בכבוד. להישען  על כתפן של שתי הבנות שכל כך דואגות לה, כביכול, והכי חשוב, לא לבזבז את הירושה  -
ג'ני פוצחת במפתיע בחיים חדשים וסוערים ושוברת את כל המוסכמות.
 
היא מכסה את קירות ביתה בציורי עירום, מתיידדת עם נגני מוסיקה "מתקדמת" ומזמינה אותם לערוך חזרות בביתה, מתמכרת לשמפניה ואף מכניסה לביתה מאהב חדש וצעיר, מבלי לבדוק את טיבו וכוונותיו הנסתרות. 'רגעי החסד' שהוא מעניק לה, פוקחות את עיניה מאוחר מדי, אחרי שמימש את זממו, אבל מקנים לכל אישה מבוגרת ובעלת רכוש לקח בל יישכח.
 
גיסתה של ג'ני, אודורה ההיפוכונדרית, שמגיעה פעמיים ביום לביקור ומונה את תחלואיה, מנסה להבין את פשר השינוי שעבר על ג'ני. בנותיה החרדות מנסות להשיבה אל תלם הזקנה המקובל. אך ג'ני לא מוותרת, נלחמת על זכותה לחגוג את החיים יום יום ומחדש כמי שכל חייה לפניה.
 
"מה עושים עם ג'ני?" היא קומדיה שנונה ומצחיקה למעשה על כל אחד מאיתנו.
על צעירים החיים בהכחשה ופחד מפני הזקנה האורבת להם, ועל זקנים המתעקשים על רוח הנעורים וההרפתקנות שעדיין בוערת בהם.
במשך כל ההצגה מתגלגלים מצחוק, ממשב הרוח הרענן שמשרים השחקנים. ההרהורים הנוגים על מה שצפוי לנו בעתיד (שאיש לא יכול לצפותו מראש) מגיעים מאוחר יותר.
 
צוות השחקנים  מתגלה במיטבו, אבל עולות על כולן ליא קניג, שמפליאה באנרגיות המציפות אותה. היא שרה, רוקדת, מתבדחת, כמו הייתה בגיל הטיפשעשרה, ודבורה קידר המפליאה לגלם את דמות הקוטרית, המייצגת את "הזקנה המקובלת" האפרורית והמבולבלת.  רצוי שנפנים את המסר של ג'ני, שאין מה למהר ולקבל את הזקנה.  איך להזדקן לגמרי תלוי  בנו. אסור להאמין לחברה או לילדינו שהם מבינים ויודעים טוב בשבילנו מה נכון בשבילנו.
 
 
"מה עושים עם ג'ני" מחזה מאת ד.ר. ויילד (תרגום: שמואליק לוי)
עיבוד ובימוי: הלל מיטלפונקט
עיצוב תפאורה: אלכסנדרה נרדי
עיצוב תלבושות: עפרה קונפינו
מוזיקה: שפי ישי
 
צוות שחקנים: ליא קניג, דבורה קידר, מאיה מעוז בתפקיד אלן אלקוק, הבת הבכורה, ריקי בליך בתפקיד שרלוט וויין, הבת הצעירה
רוי מילר/ אמנון וולף בתפקיד וולטר סימן, גרונטולוג, חבר של אלן, דורון עמית בתפקיד פלויד, חבר בלהקת רוק, שחר רז/ בן פריד בתפקיד פול, חבר בלהקת רוק
 
 
 
 |
 
תגובות  0  אהבו 

2377
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ניסים ונפלאות
בודקת אם אתם עדיין קיימים בעידן הבלבלת הקורונטית. אודליה
לקריאת הפוסט
"לילה בפריז" השאנסונים הגדולים של כל הזמנים
צילום: באדיבות תיאטרון הקאמרי מסע לילי קסום בעיר האורות לצלילי מיטב שיריהם של אדית פיאף, ז'אק ברל, שארל...
לקריאת הפוסט
תחושת בטן - דרמה משפחתית שעולה על במת תיאטרון הקאמרי
צילום: גבריאל בהרליה. תחושת בטן עוסקת בחופש הבחירה של נשים בתקופתנו: לגבי גופן, מסלול חייהן והייעוד שלהן...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה