מוטקה > בלוגים > הבלוג של שושנה > פבלובה מלכותית + 2 מתכוני מרנג קלים

פבלובה מלכותית + 2 מתכוני מרנג קלים

פבלובה מלכותית + 2 מתכוני מרנג קלים

פבלובה מלכותית
  
מרכיבים
4 חלבונים + 4 חלבונים
1 כוס סוכר + 1 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור + 2 כפות קורנפלור
1 כפית חומץ + 1 כפית חומץ
למילוי
1 מיכל שמנת מתוקה + 1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר + 2 כפות סוכר
2 שקיות פירות יער קפואים + 2 שקיות פירות יער קפואים
לרוטב
1 שקית פירות יער קפואים
2 כפות סוכר או למי שיש בבית ריבת תות שדה שרקחו בחורף או ריבת שזיפים אדומים שרקחו עכשיו לקינוח
למבוגרים ברנדי או קירש.

אופן ההכנה
נכין 2 משטחי מרנג. כל אחד מ4 חלבונים. לכן הכפילות במשבצת המרכיבים. מקציפים את 4 החלבונים עד לקבלת קצף יציב. במקצפת יד כ5 דקות, במיקסר 2-3 דקות.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עוד כ5 דקות.
מוסיפים את הקורנפלור והחומץ. מקציפים עוד 2 דקות.
לוקחים מכסה של סיר ומציירים עיגול על נייר אפיה שהנחתם על תבנית שטוחה.
חישבו על צלחת ההגשה ולפיה תכננו את קוטר דיסקית המרנג.
מניחים את תערובת המקצפת בתוך העיגול ששרטטתם, מיישרים קלות.
יוצרים גומה - בשביל הקצפת של המילוי - במרכז עיגול המרנג.
מכניסים לתנור ואופים בחום של 120 מעלות צלסיוס כשעה וחצי.
בעת האפיה, מכינים את המרנג השני. ואת המילוי.

הכנת המילוי:
מפשירים את 2 שקיות פירות היער הקפואים. טוב מאד שהמים יפשירו לתוך הכלי, שימרו אותם. תוספת נוזלים בסוף התהליך רק מסייעת לקבלת האפקט.
קציפים את השמנת המתוקה בכלי נפרד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
מכינים את הרוטב:
בסיר קטן מבשלים פירות יער וסוכר כ10 דקות לאחר הרתיחה.
אם הקינוח הינו למבוגרים בלבד, ללא ילדים קטנים, ניתן להוסיף מעט ברנדי או קירש.

הרכבת הפבלובה וקודם הערה:
כיוון שניתן לשמור את המרנג האפוי אפילו 3 ימים, אין בעיה להתחיל היום ולסיים מחר. כלומר, לאפות ביום אחד. ולהשלים את הכנת הקצפת ובישול הרוטב והרכבת הפבלובה, למחרת.

מניחים על צלחת הגשה יפה דיסקית אחת של המרנג,
ממלאים את השקע בקצפת ומורחים ממנה גם מחוץ לשקע עד לדפנות.
מניחים על הקצפת לכל שטח הדיסקית את פירות היער.
מטביעים מעט פירות בתוך הגומה שבאמצע.
מניחים עליהם את הדיסקית השניה. וחוזרים על הפעולה של הקצפת והפירות.
מוזגים על הכל את הרוטב. אם רוצים להתפרע, ניתן לגרר מעל הכל שוקולד תלתלים בסיוע קולפן ירקות או סכין. או לקנות מקופלת לבנה וחומה ולהטיל שבבים ארוכים על הכל. 

2 הצעות למרנג
 
מרנג קפה לשעות הבוקר או לעייפות של אחרי הצהריים

מרנג בריאות עם גרירות שוקולד מעל 72% מוצקי קקאו
 
מרנג קפה
 
4 חלבונים
1 כפית שטוחה גרגירי קפה מגורען מאיכות טובה
1 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
1 כפית חומץ

מקציפים את 4 החלבונים עד לקבלת קצף יציב. במקצפת יד כ5 דקות, במיקסר 2-3 דקות. מוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עוד כ5 דקות. מוסיפים את הקורנפלור, הקפה והחומץ. מקציפים עוד 2 דקות.
מניחים עוגיות מרנג על נייר אפיה בתבנית שטוחה.
מכניסים לתנור ואופים בחום של 120 מעלות צלסיוס כשעה וחצי.
 
מרנג שוקולד בריא
 
4 חלבונים 
 1 טבלת שוקולד מריר 72% מוצקי קקאו מגוררת על פומפיה
1 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
1 כפית חומץ
 
מקציפים את 4 החלבונים עד לקבלת קצף יציב. במקצפת יד כ5 דקות, במיקסר 2-3 דקות. מוסיפים בהדרגה את הסוכר. 
ממשיכים להקציף עוד כ5 דקות. מוסיפים את הקורנפלור, השוקולד והחומץ. מקציפים עוד 2 דקות.

מניחים עוגיות מרנג על נייר אפיה בתבנית שטוחה.
 מכניסים לתנור ואופים בחום של 120 מעלות צלסיוס כשעה וחצי

 

תגובות  4  אהבו 

1719
שושנה יקרה,

ידעתי שאת אלופה בבישולים, לא ידעתי שאת גם מוכשרת בקינוחים. נשמע משו משו
תודה יקירה..

אינני קונה מאפים או תבשילים או מוצרי מזון מוכנים / מתועשים !! איזו ברירה יש לי?? להכין במטבחי.. :)
20/02/23
הסבר יפה לא הבנתי למה כתוב פעמיים ביצים וסוכר
אולי פעם לתחתית ופעם למילוי..
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

מפחיד כמה שזה דומה..
המחדל האמריקני המחדל הישראלי האמריקנים בכלל לא תארו לעצמם שמישהו יכול לפגוע בהם.. אני גדול אני חזק אני...
לקריאת הפוסט
דקר..
https://www.motke.co.il/%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%94_%D7%91%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%94/1338087
לקריאת הפוסט
המוסד עצר מפגע על אדמת איראן.. הבנתם?? באיראן..
בקבוצת הטוב הרע והמרכבה.. תוכלו לקרוא כל מה שמעניין בתחום הצבא והבטחון.. https://m.maariv.co.il/news/military/Article-1018972
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה