סלמון אפוי בג'ינג'ר, תפוז וטימין

באדיבות דורות המגישה מתכון חגיגי וקל הכנה:
סלמון אפוי בג'ינג'ר, תפוז וטימין
חברת "דורות", יצרנית מוצרי התיבול הקפואים, מגישה לרגל ראש השנה וחג תשרי מתכון חגיגי וקל הכנה, סלמון אפוי בג'ינגר, תפוז וטימין, בשימוש טבליות השום והג'ינג'ר של דורות, לבישול פשוט וקל. מומלץ להגיש עם תוספת לצד סלט רענן.
חג שמח ובתיאבון!
מצרכים (ל- 4 מנות):
4 פילה סלמון במשקל 200-250 גרם כל אחד – נקי עם העור בצד אחד
2-4 כפות שמן זית
4 טבליות שום טרי קפוא דורות
4 טבליות ג'ינג'ר טרי קפוא דורות
מעט טימין טרי (יש להפריד את העלים הקטנים מהגבעול – כ 2 כפיות)
מלח ופלפל
1 תפוז
אופן ההכנה: להוציא את טבליות השום והג'ינג'ר של דורות לקערית קטנה, להשאיר בצד שיימסוולערבב יחד עם שמן הזית.
להניח נייר אפייה בתבנית המתאימה לתנור ועליו להניח את חתיכות הפילה כאשר העור כלפי למטה.
להבריש (או ללטף ביד) את חתיכות הפילה עם תערובת שמן הזית, השום והג'ינג'ר. לפזר את הטימין ומלח פלפל לפי הטעם.
יש לחתוך את התפוז לשניים, מחצי אחד לסחוט את המיץ ולשפוך על חתיכות הפילה. את החצי השני יש לפרוס לפרוסות דקות ולהניח על גבי הסלמון.
לכסות בנייר אלומיניום בצורה רפויה, לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהסלמון כמעט מוכן – 10 דקות, להוציא את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות כ- 4-5 דקות נוספות עד לצלייה קלה של פרוסות התפוז.
היצטרפתי רק היום למוטק'ה רק בגלל שחשבתי שיש להם מה להציע בבישול ומצאתי. אני מאוד אוהבת את הדבר הזה שנקרא בישול וגם עסקתי בזה תקופה מסויימת כמקצוע לכן, מציעה לך לוותר לגמרי על נייר הכסף כי הוא רעיל ואם בכל זאת צריך נייר כסף אז שים קודם נייר אפיה רגיל ואז את נייר הכסף כי בכל חום הוא מוריד אלומיניום-רעל על האוכל ולאפות את הדג רק 10 דקות בלבד ואולי גם בחום טיפה יותר גבוה כי חבל שהדג יתייבש למרות שהוא נחשב לדג שמן קצת הוא מתייבש בתנור במהירות רבה. ו10 דקות לפרוסות דג כאלה מספיקות בהחלט. אתה יכול להשאיר אותו בתנור עוד 2-3 דקות עם שארית החום עד שאתה משתמש בו. אגב עם אורז יסמין כתוספת יהיה לך דג מעולה!
שנה טובה וחג שמח
משרה אנגל
תודה על תשומת הלב