מוטקה > בלוגים > הבלוג של בנדיק > איך בונים צוות מנצח

איך בונים צוות מנצח

איך בונים צוות מנצח

ישנם מאמרים גדושים בעצות ובטיפים כיצד לבנות צוות מנצח.

על המנהל לשמש כמנטור ולקדם את התפתחותם של עובדיו לוודא שהם מממשים את הפוטנציאל האישי שלהם, חייב הוא להנחיל עליהם אחריות רחבה, כך שכל אחד יקח על עצמו מעבר לתפקידיו המוגדרים.

במחקר שנערך ב-2010 נאמר שצריך לבחון את האינטלגנציה הקבוצתית ורמת הרגשות החברתית, חשוב עד כמה מצליח הצוות להבין מצבים מנטליים ורגשיים  של חבריהם. 

ידוע שפעמים רבות נשים מצליחות יותר מגברים במבחנים של רגישות חברתית. לפי מחקר של וולי ועמיתיה עולה שקבוצות בעלות רב נשי מדורגות כבעלות אינטלגנציה קבוצתית טובה יותר.

חשוב הם מציינים לא להיות קיצוניים מדי, להתמקד בכיוון, כאשר הקבוצה מורכבת מאנשים שונים מאד בצורת החשיבה שלהם, קשה להסכים ולהבין אסטרטגיות אחרות.

במחקרים נאמר שיש  השפעה מכריעה בקבוצות שבהן אנשים מסויימים משתלטים על השיחה, רמת האינטלגנציה בקבוצות אלו נמוכה יותר, חשוב שכולם יוכלו בחופשיות ובמידה שווה להביע את רעיונותיהם.

בהקשר לתחרות אם היא מול קבוצה אחרת זה יכול לעזור, אך אם היא נעשית בתוך הקבוצה היא פוגעת בשיתוף המידע והמרכיבים השונים.

אך יש שאינם מסכימים  פרופ' מרקוס קוד, מאוניברסיטת איווה שבארה"ב פרסם ב-2016 מאמר המביע בקורת למחקריה של פרופ' וולי הוא טוען שהדברים אינם כלל פשוטים, קשה למצא גורמים בסיסיים היכולים להצליח בכל המשימות.הם מתאימים רק לחלק לא לכולם.

עשרות שנים של מחקרים שבחנו מה גורם לקבוצות לפעול טוב יותר, הגיעו למסקנה שישנן קבוצות הפועלות טוב בתחום אחד ובתחום אחר לא בהכרח יצליחו.

לא רק באקדמיה נערכים מחקרים, בחברת הענק גוגל במשך שנים לא מעטות ערכו לא מעט בדיקות בקרב צוותים, במטרה להבין מהו סודן של קבוצות מצליחות, כמה זמן הם נוהגים לאכול ביחד, מהן שיטות הניהול של ראש הצוות, התברר שכמה מהפתרונות טובים עבור קבוצה מסויימת, ומזיקה מאידך לקבוצה אחרת.

ב-2012 הם יצאו לפרוייקט שנקרא "סוקרטס" הקיפה מאות צוותים, גוייסו מהטובים שבסטטיסטיקאים בפסיכולוגים ארגוניים ובמהנדסים של החברה. 

חקרו כמה חשוב שיהיו מונעים משיקולים דומים, האם רצוי שיהיו ביניהם תחביבים משותפים, שיהיו מופנמים או מוחצנים, היו 180 צוותים שונים, אך גם חוקרי גוגל עם הנסיון העשיר שלהם בזהוי תבניות, לא הצליחו במקרה זה.
בסופו של דבר החוקרים באקדמיה מצאו רמזים, במה כדאי יותר להתמקד, לא מעט מחקרים שמו דגש על הנורמות הקבוצתיות ולאו דווקא על הרכב הצוותים. הגיעו הם למסקנה שהנורמות הן אכן המפתח המאפשר  לשפר ביצועי צוות, ומה בן הנורמות? בשלב זה "צוות סוקרטס" נעזר במחקריה של פרופ' וולי ועמיתיה, מתברר שכל הקבוצות המצליחות התאפיינו בשתי תכונות משותפות, חלוקת דיבור שווה בין אנשי הצוות פחות או יותר, והתכונה השניה שחברי הצוותים המנצחים התאפיינו ברגישות חברתית גבוהה. 

מחקרים אחרים   הגיעו למסקנה שהאווירה הקבוצתית מתאפיינת באמון בין אישי, בכבוד הדדי, בהם אנשים יכולים להרגיש נח עם עצמם, הסבירה פרופ' אדמונסון, חשוב שבצוות אנשים יקשיבו זה לזה, ויתחשבו ברגשות ובצרכים של חבריהם, גוגל אימץ זאת.

תגובות  1  אהבו 

1005
01/03/18
מחקרים --חוקרים --אקדמאים ==לא סופר אנשים שלא ירדו לשטח --גם סקרים של קהל מצומצם וקביעה מי עלה ומי ירד--לא הוכיח את עצמו --מה כן --מנהל או מפקד--חייב להכיר אישית את אנשיו --לקרוא בעיון את התיק האישי -...
מחקרים --חוקרים --אקדמאים ==לא סופר אנשים שלא ירדו לשטח --גם סקרים של קהל מצומצם וקביעה מי עלה ומי ירד--לא הוכיח את עצמו --מה כן --מנהל או מפקד--חייב להכיר אישית את אנשיו --לקרוא בעיון את התיק האישי --לדעת את הרקע המשפחתי ולבתקדם משם -לא לפני --ולא שטחי --רקדמאי שלא ניהל קבוצת אנשים --לא יכול לתת עצות או להגיע למסקנות 
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

משפחת אהרונסון
משפחת אהרונסון עלתה לארץ מרומניה ב-1882, בעלייה הראשונה, האב אפרים מייסד המושבה זכרון יעקב, וממקימי ארגון המחתרת ניל"י היה מחלוצי הכורמים,הקים משק בזכרון יעקב,חרוץ ומצליח, הראשון בזמנו שסירב...
לקריאת הפוסט
הנרי פורד יצררן המכונית הראשטנה
היה אחד האנשים הבולטים בהשפעתם על התחבורה ועל החברה בתחילת ה-120אישיותו היתה מורכבת מניגודים והפכים, הואהיה אב קשה, דיקטטור קשוח גזעני,אנטישמי ענק, וידידו האישי של היטלר. היו בו שילוב של התנשאות,...
לקריאת הפוסט
ילדי הפרחים
פסטיבל וודסטוק סימל את שיא התרבות של ילדי הפרחים, בשנת 1969, 400.000 איש, שלושה ימים, מאז חלפו חמישים שנה, בני העשרים אז בני שבעים פלוס היום.מיואשים מדור ההורים שלא הבין אותם, מלאי תקווה ואמונה,...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה