הצגת ילדים בבית לוחמי הגיטאות

אברמה'לה הילד משמה"
הצגת הבכורה תתקיים במוזיאון יד לילד בבית לוחמי הגטאות ב-27.11.13
ההצגה מיועדת לילדים מכיתה ז' ומעלה
ההצגה החדשה "אברמה'לה הילד משמה" מביאה לבמה סיפור שעומד מעבר לזמן ולתקופה ועוסק בקבלת האחר והשונה. ההצגה משלימה את התערוכה החדשה במוזאון "כאן התחילה ילדותי" המציגה את קורותיהם ושיקומם של הילדים היהודים ששרדו עם סיום מלחמת העולם השנייה.
במרכז ההצגה עומד המפגש בין ילד יתום ניצול שואה וצבר ישראלי. קשיי הקליטה של הילד ניצול השואה, החרדות והפחדים שמלווים אותו מימי המלחמה והקושי של בני גילו, הצברים, לקבל אותו. הצופים נחשפים במהלך ההצגה לתהליך הקליטה ופתיחת הלבבות של שני עולמות אלה, עד ההשתלבות המלאה.
ההצגה היא הצגת יחיד, אליאס מטר, מגלם דמויות שונות של נערים, וחושף חתך אנושי של תקופה. השימוש בהצגה בשחקן אחד המגלם כמה דמויות ממחיש את הרעיון שלא משנה מהיכן הגענו ומה עברנו בחיינו – כולנו דומים זה לזה, כולנו בני אדם.
עיבוד הסיפור- פוריה ליצ'י, כתיבת המחזה- עמית גור , בימוי, תפורה וסאונד - חווה כהן
על השחקן- אליאס מטר, ערבי נוצרי בן 23 יליד הכפר אעבלין ,מתגורר כיום בחיפה. בוגר המרכז לחינוך הומניסטי בבית לוחמי הגטאות ומשמש מנחה לקבוצות נוער ערבי ויהודי במרכז, בעל תואר ראשון בתיאטרון חברתי טיפולי מאוניברסיטת חיפה, שיחק בפסטיבל עכו לתיאטרון ובפסטיבל הצגות ילדים בחיפה ,רקדן בלהקה החיפאית "סלמא לאומנויות הבמה", מתנדב בעמותת על"ם לנוער בסיכון, שחקן במוזיאון הכט ובתיאטרון בית- הגפן, השתתף בכנסים בינלאומיים בנושא הקונפליקט הערבי ישראלי דרך תיאטרון חברתי. כותב שירים לזמרת מרים טוקאן.
על מוזיאון "יד לילד"- עיצוב זיכרון השואה בקרב תלמידים צעירים הוא משימה חינוכית חשובה המציבה אתגר מורכב. התערוכות והפעילות החינוכית והאמנותית במוזיאון מותאמות לגיל הצעיר ומזמנות דיאלוג בין ניצולים שהיו ילדים בתקופת השואה ובין הדור הצעיר הנפגש לראשונה עם הנושא. ב-18 השנים לקיומו הפך "יד לילד" למרכז חינוכי משמעותי עבור מורים ותלמידים מבתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים בישראל. התפיסה של "יד-לילד" מעמידה במרכז את עדותם של הילדים הניצולים ואת סיפורם האישי. שלוש תערוכות מוצגות בימים אלה ביד לילד : "סיפור הילד היהודי בשואה", "קורצ'אק של הילדים", ו "כאן התחילה ילדותי"
להזמנת הצגות וביקור במוזיאון "יד לילד"
קיבוץ לוחמי הגטאות, גליל מערבי -טל': 04-9958044