מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > ה 8.4 הוכרז כיום הארוחה המשפחתית

ה 8.4 הוכרז כיום הארוחה המשפחתית

כמה טיפים ומתכונים שקיבלתי ליום זה ובכלל מאסם. באדיבות השפית איילת הירשמן , יוזמה של אסם עם ידיעות אחרונות
ה 8.4 הוכרז כיום הארוחה המשפחתית

טיפים לארוחת ערב משפחתית

באדיבות השפית איילת הירשמן

 

"שלישי משפחתי" יחל ב-8.4– ביום זה כולנו נשב לארוחת ערב משפחתית גם באמצע השבוע. מטרת האירוע הינה לעודד משפחות לבלות זמן איכות גם באמצע השבוע סביב שולחן ארוחת הערב המשפחתית. רוב המשפחות נוהגות לאכול ארוחה חגיגית בערב שישי, ובמהלך השבוע פשוט לא מצליחות להתפנות לזמן איכות עם קרוביהם.

 

במסמך מרוכזים טיפים ומתכונים באדיבות השפית איילת הירשמן שאולי יעניקו מספר רעיונות לקראת "שלישי משפחתי"- יום ארוחת הערב המשפחתית:

 

מה אוכלים בארוחת ערב משפחתית?

·      תגוונו. הכלל הראשון בתזונה נכונה ומאוזנת למשפחה זה לגוון. אוהבים טונה? מצוין. אבל אפשר לגוון  וליצור ממנה סלט שונה בכל פעם: יום אחד עם מעט מלפפונים חמוצים קצוצים, יום אחד עם מעט מיונז, או עם תירס, או עם תפוח מגורר וסלרי קצוץ (ילדים מתאהבים בסלט הזה בלי לדעת מה יש בפנים).

 

·      מצד שני, תשקיעו במתכונים משפחתיים אהובים, ותבשלו אותם שוב ושוב. אין כמו בישול של מתכונים משפחתיים אהובים, כאלה של דורות קודמים וגם כאלה שאתם הכנתם לרפרטואר המשפחתי, כדי לייצר לילדים ולכם תחושה משפחתית נעימה וזיכרונות חמים לחיים.  הייתי מציעה שהילדים גם יצטרפו מדי פעם אליכם או אל סבתא וילמדו את דרך ההכנה של המתכון. זה גם כיף, וגם מעניק להם נכסים לחיים שלמים.

 

 

טיפים פרקטיים לבישול ארוחת ערב בקלות:

·      הקפאת אוכל להקלה על החיים... : הכנת ארוחת ערב משפחתית, שתהיה טעימה טובה ומזינה, יכולה להיות מלחיצה קצת, כשבאים הביתה תשושים בסוף יום עבודה. אז איך אפשר בכל זאת? בעיניי, התשובה טמונה בקצת התארגנות מראש. אין ברירה - וזה מרגיע. בעניין הזה, אני חסידה מאד גדולה של הקפאה. לעיתים קרובות, הפריזר הוא המציל שלי. כמעט כל מה שאני מבשלת בסופשבוע, למשל, אני מכינה בכמות גדולה ומקפיאה. אין כמו לשלוף ביום שלישי בערב קציצות מושקעות ברוטב, שהוקפאו, טריות טריות, זמן קצר אחרי שבושלו, ורק לחמם קצרות, וכבר יש אוכל של בית.

 

·      מה כדאי להחזיק בפריזר כדי להקל על החיים: אבל לא רק אוכל מוכן שבישלתי יש לי בפריזר, אלא גם הרבה דברים שמהם אני יכולה להכין בקלות יחסית ארוחת ערב בזמן קצר: הרבה מאוד מהירקות והפירות אפשר להקפיא, וחלקם, כמו אפונה ירוקה למשל, אפילו נולדו להקפאה, שרק תוציא מהם את המיטב.  יש ירקות שמאבדים בהקפאה משהו מטעמם, ויש להודות שרובם יאבדו משהו מהצורה הראשונית שלהם. אבל עדיין – שווה להקפיא אותם  במיוחד אם מסתבר לכם שהם כבר בשלים מאוד, או שיש לכם כמות גדולה מהם, שלא תספיקו לאכול - במקום לזרוק אותם.  ירקות שכדאי לקנות קפואים מראש כדי להכין מהם במהירות ארוחת ערב: אפונה ירוקה, שעועית ירוקה או צהובה,   תירס, תחתיות ארטישוק, אדממה (פולי סויה), כרוב ניצנים, תרד

 

·       ירקות שכדאי להכין מהם משהו ואז להקפיא:
עשבי תיבול: קניתם צרור והשתמשת בחלקו הקטן בלבד? קוצצים, מוסיפים שמן, מערבבים ומקפיאים בקופסה אטומה. כשצריך להוסיף לשקשוקה באמצע השבוע, בערב, שולפים. חצילים קלויים: אחרי הקלייה או הצלייה מקלפים, ואת בשר החציל מאחסנים
בקופסה אטומה עם מעט שמן, ומקפיאים. פלפלים קלויים: אותו דבר כמו החציל. בצל מטוגן: עם השמן שבו טוגן. מעבירים לכלי אטום ומקפיאים. כשרוצים מפשירים קצת, ולסיר - ככה תתחילו להכין כל מרק או רוטב לפסטה מהאמצע והדרך תהיה הרבה יותר קצרה.

*
ועוד דברים שכדאי להקפיא, כדי להקל על הכנת ארוחת ערב מהירה: בצקים: למשל בצק שמרים אחרי ההתפחה (תחשבו על זה: בצק לפיצה שכבר הכנתם והתפחתם, שמחכה לכם במקרר, ואתם יכולים להמשיך ממנו לפיצה משפחתית תוך דקות). בצקי עלים, בצקי פילאס ובצקי פילו. גבינות:  גבינות לבנות (ותשתמשו בהן אחר כך להכנת פנקייקס, או מליות, או לאפיית עוגה). מוצרלה. אם יש לכם גבינות קשות, כמו פרמזן או קשקבל,שאתם לא אוכלים מהן הרבה, תשמרו אותן בפריזר. נכון, הטעם יאבד קצת מעוקצו, אבל זה עדיף מאשר שיתקלקלו, מה שיקרה בסופו של דבר במקרר. כל רוטב שנשאר לכם בסיר ממה שבישלתם, ואחרי שאכלתם.  למשל רוטב של צלי.
אפילו אם מדובר בכמות קטנה, חצי כוס למשל. מקפיאים במגש קוביות הקרח. כמה תשמחו לגלות, ביום של בישול מהיר, שתוך שנייה יש לכם תוספת טעם מופלאה, שמפשירה מהר, לרוטב הפסטה שבישלתם, או להכנת מרק זריז. קטניות: אחרי שהשרתם אותן במים למשך לילה וסיננתם. מקפיאים במכלים אטומים. בפעם הבאה שתרצו לבשל אותן, פשוט תשלפו, והן מוכנות לבישול.

מתכון פשטידת ביצים ואפונה במחבת
תקראו לה פשטידה, או פריטטה, או פשוט אומלט גבוה וטעים - העיקר שיש ארוחת ערב שלמה וטעימה בדקות, שחותכים למשולשים ומגישים עם סלט מהיר (והיא גם מצוינת, אם נשאר משולש, בתוך כריך לבית ספר או לעבודה למחרת).
רכיבים:
1/2 1 כפות שמן זית
1 בצל ירוק, כולל החלקים הלבן והירוק, קצוץ דק
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה, מופשרת
מלח, פלפל שחור
7 ביצים
1/2 כוס חלב
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת.

 

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות(.
2. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל הירוק ואת האפונה מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים, תוך ערבוב בכף עץ מדי פעם, מעל להבה בינונית-גבוהה, 4 דקות, עד שהבצל והאפונה מתרככים קצת.
3. בינתיים, טורפים בקערה את הביצים עם החלב, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. יוצקים את הבלילה למחבת עם הבצל והאפונה, מערבבים ומטים את המחבת קלות לצדדים כדי שהבלילה תתפזר בה באופן שווה. מטגנים מעל להבה בינונית גבוהה כמה דקות, עד שהבלילה מתחילה להזהיב מלמטה ולהתייצב. מכסים וממשיכים לחמם עוד כמה דקות מעל להבה בנונית גבוהה, עד שהחלק העליון מתייצב (אם רוצים להפוך, וזה ממש לא חובה, אפשר להכין צלחת גדולה, להחליק לתוכה בזהירות את הפשטידה בעזרת מרית, ואז להפוך לתוך המחבת החמה בזהירות ולגן קלות מהצד השני).
4. חם או בטמפרטורת החדר. אפשר לחתוך למשולשים (כמו שחותכים עוגה) ולהגיש עם סלט.


מתכון קוויקי בולונז על נודלס
שלא כמו ראגו בולונז שמתבשל שעות ארוכות, כאן גרסה קצרה בהרבה: מגיעים הביתה, מניחים סיר עם בולונז על הכיריים, וכבר אחרי 10-15 דקות, אפשר וטעים לאכול (מצד שני, אין שום מניעה שתמשיכו לבשל אותו אחר כך שעתיים). העובדה שמגררים דק גזר ושום במקום לחתוך בסכין, מקצרת תהליכי הכנה ובישול, מגישים על נודלס מהירות הכנה כמו בצילום כדי לזרז, או על פסטה או על אורז.
רכיבים:
2 כפות שמן זית
100 גרם חזה אווז מעושן או סלמי או קבנוס, חתוכים לקוביות
2-3 שיני שום, מגוררות או קצוצות דק
2 גזרים, מגוררים דק או קצוצים דק
500 גרם בשר בקר טחון
1/2 כוס יין אדום
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
1/2 כפית סוכר חום
1/2 כפית מלח דק
פלפל שחור
אפשרויות להגשה:
נודלס, או פסטה או אורז מוכנים
פטרוזיליה, קצוצה
פלפל אדום מתוק או חריף, קצוץ דק


אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר רחב את שמן הזית, ומטגנים את קוביות חזה האווז או הסלמי או הקבנוס 3-4 דקות עד להזהבה. מוסיפים את השום והגזר ומערבבים. מוסיפים את הבשר הטחון, ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה 5-6 דקות, תוך שמערבבים את הבשר ומפוררים אותו בעזרת כף עץ, עד שצבעו משתנה. מוסיפים לסיר את היין, מביאים לרתיחה ונותנים לו להתאדות 2-3 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים בסוכר חום ובמלח ופלפל ומביאים לרתיחה נוספת. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
2. מחלקים את הנודלס או הפסטה או האורז לצלחות, מוסיפים את הבולונז, מפזרים את הפטרוזיליה והפלפל מלמעלה אם רוצים ומגישים.


מתכון שקשוקה עם טונה
רכיבים:
2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
4 כפות שמן זית
1/2-1 כפית סוכר חום
פפריקה מתוקה או חריפה, לפי הטעם
1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כוס עגבניות שרי תמר חצויות
3 חבילות טונה בשמן, מסוננות
אפשרות: כמה טיפות רוטב טבסקו, או לפי הטעם
מלח
8 ביצים, או לפי מספר הסועדים

להגשה:
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
חלה או לחם

1. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ואת הסוכר החום, מערבבים ומטגנים 5 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את הפפריקה, העגבניות ורוטב הטבסקו (אם רוצים) ומבשלים על להבה בינונית כ- 8 דקות, או עד שמתקבל רוטב סמיך.
2. מוסיפים את נתחי הטונה, מערבבי ומבשלים עוד 2-3 דקות. מתבלים במלח. יוצרים גומות ברוטב ושוברים לתוכן את הביצים. מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית 5-10 דקות, תלוי איך אתם אוהבים את מידת העשייה של הביצים. מפזרים מלמעלה את הפטרוזיליה או הכוסברה.
3. מגישים עם הלחם או החלה.

תהנו

 

 

 

תגובות  0  אהבו 

622
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה