פסטיבל היין 2014 - מוזיאון ישראל

פסטיבל היין 2014 - מוזיאון ישראל
את החגיגה הזו התחלתי בסקירת מיצב הבמבו הענק שברחבת מוזיאון ישראל.
פסטיבל היין במוזיאון ישראל ייערך בתאריכים 1-4 בספטמבר (ימים ב'-ה'), בין השעות 19:00-23:00. מחיר כרטיס הכניסה 85 ? והוא כולל כוס יין אותה ניתן למלא ללא הגבלה.
באי הפסטיבל בימים שלישי-רביעי (2-3 בספטמבר), יוכלו אף ליהנות מכניסה חינם למוזיאון (עד השעה 21:00 בלילה).
את הלגימה הראשונה הענקתי ליקב מוני, זכרונות טובים מהמערה של יקב מוני. טעמתי כאן שיראז 2011 מעולה.
מכאן פסעתי עדין בצעדים שקולים ליקב עמק האלה שם לקמתי את הרוזה שלהם.
ביקב פסגות טעמתי את הקברנה פרנק הכי טוב בפסטיבל
גם ביקב שילה טעמתי ולגמתי בהנאה את הרוזה שלהם
יקב שהיה לי חדש השנה הוא " יקב עמק יזרעאל " טעמתי רד בלנד ארגמן סירה וקריניאן, מולוא הערכה ליין המעולה.
מכאן ליין חדש לי ביקב טוליפ היין ווייט פרנק 2013 זוכה אצלי בגדול, יין לבן מקברנה פרנק, זה כבר רעיון אדיר.
רמת הנגב, ( קדש ברנע ) מגדלים ענבים בחולות המדבר , כאן טעמתי קברנה פרנק מסדרת רמון , בהחלט יין טוב.
ביקב הרי גליל האהוב עלי לגמתי את יין " אלה" בלנד מוצלח של ברברה וסירה עם נגיעת פטיט ורדו
וביקב תבור לגמתי כמה יינות מסדרת היוקרה קשת אדמה 2010 בלנד של קברנה פרנק וקברנה סובניון, יין קלאסי לארוחת בשרים.
תבור רעם אדמה , בלנד מצוין של שיראז וקברנה סובניון, עגול ומעולה אחד היינות שאני נותן לו ציון לשבח בסבך הטעימות...
וקינחתי ביין תבור פנינים שהיה סיום מתוק וטעים לערב נפלא
נכון יש עוד יקבים והפירוט להלן אבל אמש חוויתי ינשוף... ונכון שהגעתי בהסעה אבל בכל זאת..
כ11 יינות שלפחות רשמתי לי לזיכרון, בחלק מהיקבים הגדולים היה תור וצפיפות ולא התאים לי להתרשם כך מיין, בחלק כבר הייתי מסופק מהיקבים הקודמים, אז בהזדמנות... חלק כנרה לא ראיתי או שטרם הגיעו כמו יקב צפרירים וחבל.
ועוד דבר הכי חשוב בפסטיבל, יין וגבינות זה השידוך הכי טוב שיש בעולם הקולינרי והגבינות של משק יעקבס הם השילוב האולטימטיבי שמצליח כל שנה והשנה במיוחד.
* פסטיבל היין בירושלים, נערך זו השנה ה-11 ברציפות והוא כולו הצדעה לתעשיית היין הישראלית
* מבקרי הפסטיבל יוכלו להיכנס למתחם מיצב הבמבוק הענק המוצב במוזיאון ירושלים, בעלות סמלית של 10 שקלים עד לשעה 21:30 .
פסטיבל היין ה-11 במוזיאון ישראל ירושלים הוא האירוע הגדול והחשוב ביותר של תעשיית היין הישראלית. עשרות יקבים מקומיים יטעימו את מיטב מסדרות היין שלהם. יקבים גדולים לצד יקבי בוטיק, יצננו את האווירה הקייצית, במגוון יינות שיתחרו על טעמם של המבקרים. שרדונה לצד ריזלינג, סוביניון בלאן לצד הפינו בלאן, קברנה סוביניון לצד המרלו, פטיט וורדו לצד הטמפרניו וכן הלאה....
פסטיבל היין במוזיאון ישראל מזמין את מבקריו לסיים את עונת הקיץ (כמעט...) בחגיגה שכולה יין, גורמה, מוסיקה ותרבות. מאות סוגי יין לטעימה חופשית, חלקם מושקים לראשונה במסגרת הפסטיבל, דוכני מזון של מסעדות מובילות, והרבה מוסיקה בהופעות חיות ואנרגטיות בכל יום מימי הפסטיבל.
אטרקציית הפסטיבל השנה מיצב במבוק ענק ה- Big Bambu של האומנים והאחים התאומים האמריקאיים דאג ומייק סטאן. המיצב הוצג כבר על גג מוזיאון המטרופוליטן בניו יורק, בביאנלה לאומנות בוונציה, במוזיאון לאומנות מודרנית ברומא, במוזיאון נאושימה ביפן וכעת במוזיאון ישראל בירושלים. 7,000 מוטות במבוק, 80 ק"מ של מיתרי טיפוס, 16 מטר גובה, 7 שבועות הקמה אשר יצרו מיצב חוץ-אמנותי, אדיר מימדים. מבקרי הפסטיבל יוכלו לעלות, לטפס ולבלות על פסל הבמבוק בעלות סמלית של 10 ? (עד לשעה 21:30 בערב) אשר יתעורר מידי לילה לחיים מסעירים, עם תאורה ועבודות נוספות שישתלבו בו.
על הפסטיבל ינצחו מספר להקות (2 הופעות חיות מידי ערב) במוסיקה קצבית אל תוך הלילה: להקת "בוסה טריו" במוסיקה לטינית ברזילאית, להקת "אוריינטל לאב" עם מוסיקת פולקלור מרוקאית צעירה אנרגטית ובועטת, להקת סוייאר במוסיקת קאנטרי רוק אמריקאי, The Simon Shaw Band עם מוסיקת קאברים ללהיטים ידועים, הרכב Aveva במופע AfroSoul - מוזיקת נשמה עם מקצבים אפריקאיים, מרגאיי עד לאפרו-ביט. להקתThe Rust בלהיטי בלוז ורוקנרול מכל הזמנים לצד שירים מקוריים וג'מג'ומים ספונטניים, בלווית נגנים מקצועיים ווירטואוזיים המעניקים לקהל חוויה ייחודית של מוסיקה חיה במיטבה.
על היקבים שביקרתי
יקב אמפורה
יקב בוטיק אשר הוקם בשנת 2000 היקב נמצא בחוות מקורה שלמרגלות הכרמל המערבי. מאז הקמתו עובר היקב תהליך התחדשות ושיפור מתמיד, כרמי איכות ניטעו, ידע וטכנולוגיה עילית הוכנסו לשימוש ומעל הכול - צוות מקצועי ומנוסה, בראשותו של היינן ד"ר ארקדי פפיקיאן, מבכירי הייננים בישראל שמנצח על המלאכה באהבה, במיומנות ובהקפדה רבה. כל זאת במטרה להקים ולייצר יין ישראלי באיכות הגבוהה ביותר.
אזור בארץ: כרמל מערבי
יינות שייטעמו:
יקב דלתון
היקב הוקם בשנת 1995- כשותפות בין ארמונד ממן, חקלאי ממושב כרם בן זימרה לבין מתי הרוני, איש עסקים מבריטניה. ארמונד, חקלאי מנוסה ובעל מוניטין, החליט לייצר יין מהענבים שגדלו בחוותו והציע למתי להצטרף, כדי לחזק את הבסיס הפיננסי של היקב. ענבי היין הראשונים נבצרו באוגוסט אותה שנה. היקב נבנה בחצר בית הוריו של ארמנד ומשם בשנת 1999 הועבר למיקומו החדש בפארק תעשייה דלתון.
אזור בארץ: מרום הגליל
יינות שייטעמו:
דלתון פומה בלאן- סוביניון בלאן שבחלקו יושן בחביות. משלב רעננות טרופית עם קמצוץ וניליות
דלתון שרדונה- שרדונה ללא יישון בעץ. רענן, ארומות תפוחיות ואגס.
דלתון רוזה- בלנד של קברנה , מרלו וברברה. על גבול "החצי יבש". ארומות של תות שדה ודובדבן מסוכר. יין רענן וקייצי.
דלתון מוסקטו- על טהרת ענבי המוסקט. מבעבע קלות . מתקתק וקייצי.
דלתון שיראז- יין שופע פרי יער שחור ושזיף. "בעל גוף", הרמוני, סיומת ארוכה.
דלתון שיראז רזרב- שיראז "בשרני" עשיר בארומות טעמים. מרשים ועמוק. סיומת מתמשכת.
יינות שיושקו:
דלתון עלמה מרלו קברנה סובניון 2011- בלנד של שיראז, גראנש ומורבדר. בסגנון ענק הרון, צרפת. יין הרמוני . עושר של ארומות וטעמים. מרתק.
דלתון עלמה קברנה סוביניון שיראז 2012- בלנד של קברנה סוביניון ושיראז. יין "עולם חדש". ארומות טעמים של פירות יער בשלים. מענג.
לפרטים נוספים: הכרם- אריה, 054-6201872, [email protected]
הרכב זני: 45% מרלו, 45% קברנה סובניון, 10% פטיט ורדו מכרמי היקב בהר ברכה שהוא הר גריזים.
לפרטים נוספים: ניר לביא, 052-5775156 / מאיר 052-8070798, [email protected]
דברי היינן ניר לביא: הענבים שגדלים בהר ברכה הם ענבי איכות ברמה הגבוהה ביותר ויחד עם גידול ענבים מסור מצד הכורם אפשר להגיע לתוצאות לא מביישות בכלל ומאד משמחת אותנו השנה הזכייה הבינלאומית בתחרות דיקאנטר. חשוב מאוד לחזק את ענף היין הישראלי ופשוט בדרך קבועה לצרוך יינות גם בשביל לשמח לבב אנוש ולא פחות בגלל הסגולות הבריאותיות שיין מעניק לגופנו. לחיי היין הישראלי.
יקב הרי גליל
יקב הרי גליל שוכן בהרי הגליל העליון, בלב כרמיו .יינות יקב הרי גליל ,מבטאים את איכויות הקרקע והאקלים הייחודיים לגליל, כמו גם את נופי הפרא, ההיסטוריה המרשימה והרבגוניות שלו. יקב הרי גליל זוכה בפרסים ומדליות בארץ ובעולם מדי שנה על יינותיו האיכותיים בעלי אופי גלילי מובהק.
אזור בארץ: גליל עליון
יינות שייטעמו:
גליל ויונייה 2013- חלק מהיין תסס והתיישן כשישה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי וחלקו תסס תסיסה קרה במיכלי נירוסטה. יין זהוב בצבעו ובעל ניחוחות מתובלים של משמש, בושם, פריחת נקטרינה ועשבי תיבול, ברקע ניחוח עדין של עץ אלון. ליין גוף בינוני ומרקם קטיפתי.
הרכב זני: ויונייה הגדלים בכרם יראון, בהרי הגליל העליון.
גליל אלון 2011- היין מיוצר מענבי היין התיישן כשנה בחביות עץ אלון צרפתי, בעל צבע סגול כהה, ארומה מורכבת של פרי בשל, תבלינים וניחוח אלון קלוי. ליין גוף מלא וסיומת ארוכה.
הרכב זני: קברנה סוביניון, סירה, פטי ורדו וקברנה פרנק הגדלים בהרי הגליל העליון.
גליל אלה 2012- היין התיישן כשנה בחביות עץ אלון צרפתי, בעל צבע סגול עשיר עם ניחוח של דובדבן בשל, שזיף, ריבת אוכמניות ועשבי תיבול טריים; ברקע ארומות של קפה, חמאה ועץ אלון קלוי.
הרכב זני: סירה, ברברה ופטי ורדו הגדלים בהרי הגליל העליון.
מירון 2010- היין התיישן 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. יין עשיר ומורכב בניחוחות וטעמים. ארומות של שזיף בשל, אוכמניות, פטל שחור וקרם דה קסיס ברקע ניתן להבחין בניחוח קרמל, טבק ועץ אלון קלוי. ליין צבע סגול עמוק, בעל מרקם קטיפתי וסיומת ארוכה ואלגנטית.
הרכב זני: סירה, פטי ורדו וקברנה סוביניון הגדלים בהרי הגליל העליון.
לפרטים נוספים: אפרת, 052-5707885, [email protected]
דברי היינן, מיכה ועדיה:"אנו מאמינים שזו עדיין תחילת הדרך במימוש איכויות האזור. האדמה והאקלים בגליל העליון מאפשרים יצירת יינות איכות, אך עם זאת, אנו יודעים כי הגורמים להצלחה ולייצור יין עוד יותר איכותי, הינם בידינו. עם ההבנה הזו אנחנו יוצאים לטיפול, באדמת הגליל, בשתילים, בכרמים, בטיפוח ובהשגחה ובמאמץ מתמשך לשפר את איכות הענבים ואת איכויות היין. בכל שנה אנו משקיעים משאבים רבים בציוד ובתהליכי הייצור ומעל הכול בגורם האנושי."
יקב טוליפ
יקב טוליפ הינו יקב בוטיק המתמחה בייצור יינות איכות בלבד, המהווים את התמורה המלאה למחיר. היקב שוכן בכפר תקווה, ישוב למבוגרים בעלי צרכים מיוחדים אשר חלקם עובדים ביקב ומשתלבים בעולם היין בעבודות הייצור השונות. כיום, נחשב יקב טוליפ ליקב הבוטיק הגדול בארץ המייצר כ-300,000 בקבוקים ולבין היקבים המובילים. היקב מייצא יינותיו לכ - 11 מדינות ברחבי העולם.
אזור בארץ: עמק יזרעאל
יינות שייטעמו:
טוליפ ווייט פרנק 2013- יין לבן חצי יבש בעל גוון מהפנט של ברונזה, ארומה של תותי שדה, תפוחים, ופריחת הדרים. בפה היין מתקתק ורענן, וניתן ליהנות ממנו כאפריטיף או לליווי מנות מגוונות מן המטבח הים תיכוני.
הרכב זני: 65% קברנה פרנק, אשר נסחטו בעדינות מירבית על מנת למצות רק מיץ טרי ופירותי, בתוספת 35% סוביניון בלאן רענן וחמצמץ.
טוליפ מוסטלי קברנה פרנק 2012- יין זה הוא קברנה פרנק אופייני ומרשים בעל גוון בורדו עמוק מאוד עם שוליים רימוניים. היין בעל גוף מלא, ארומה חגיגית של פרחים סגולים, עשב, פלפל ירוק, פירות אדומים ושחורים בשלים בתוספת עץ קלוי. טעמו מלא ועגול, רענן ופירותי בבת אחת. הטאנינים עדינים ופיקנטיים והוא בעל סיומת ארוכה ונהדרת.
הרכב זני: 85% ענבי קברנה פרנק מכרם ניר שבמושב מטע בתוספת 15% ענבי מרלו מכרם צובה.
טוליפ סירה רזרב 2012- "סירה רזרב" של יקב טוליפ קיבל הכרה הן בישראל והן מחוצה לה כיין בעל איכויות יוצאות דופן. זהו יין בסגנון עוצמתי, שיושן תקופה ארוכה בחביות. זהו יין מרשים בעל צבע בורדו - שחור עמוק וצפוף, מאופיין בארומות של פירות יער בשלים, ובפה הטעם מלא, פירותי ועשיר, מלווה בטעמי שוקולד וקפה. ליין סיומת ארוכה ונעימה, והוא ילווה בצורה מושלמת מנות מורכבות, כמו גם גבינות עשירות ובשרים צלויים.
הרכב זני: 95% ענבי סירה איכותיים, מהכרם הצפוני שבכפר יובל ליד מטולה, בתוספת 5% פטיט ורדו ממושב מטע.
לפרטים נוספים: אור, 04-9830573, [email protected]
דברי היינן דוד בר-אילן: ביינות שלנו אנחנו משלבים אהבת אדם חדשנות ויצירה בכדי להפיק את המיטב מענבי ארצנו.
יקב מוני
יקב מוני-אחוזת הכרמים מוני הינה יקב בבעלות ובתפעול משפחתי, הממוקם באזור לידתו של שמשון, על הגבעות המשקיפות על עמק שורק.
אזור בארץ: מצפה שורק
יינות שייטעמו:
מוני רזרב קברנה סוביניון 2011- היין התיישן בחביות עץ אלון חדשות וישנות במשך 14 חודשים מתאפיין בגוון אדום עמוק וארומות של פטל, קאסיס ותות שדה טריים עם נגיעות עץ אלון אלגנטיות ועישון עדין. בפה היין בעל גוף בינוני עד מלא, עשיר בניחוח פירות יער, מבנה אלגנטי וטאנינים חלקים
הרכב זני: 95% קברנה סוביניון ו - 5% פטיט וורדו
מוני רזרב מרלו 2010- היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתי חדשות וישנות במשך 14 חודשים. היין מתאפיין בגוון אדום וארומות של פירות בשלים מאוזנים עם עץ אלון. בפה היין בעל טעמים עשירים של דובדבן בשל, קפה ועץ אלון, ומתאפיינים במבנה אלגנטי וטאנינים עדינים.
הרכב זני: 90% מרלו ו- 10% פטיט וורדו
מוני רזרב שיראז 2011- יין בגוון אדום עמוק עם נגיעות של סגול, בעל ארומה עשירה של שזיפים בשלים, בשר, עישון, קינמון ווניל עדין, בשילוב עם עץ אלון מאופק ואלגנטי. בפה היין מאופיין בגוף בינוני עד מלא, עשיר בניחוח פירות יער, מבנה אלגנטי וטאנינים חלקים.
הרכב זני: 95% שיראז ו - 5% פטיט וורדו
מוני רזרב שרדונה 2013- היין הותסס במיכלי נירוסטה והתיישן בחביות עץ אלון צרפתי חדשות וישנות במשך 6 חודשים. ליין גוון חיטה בהירה והוא בעל ניחוחות של תפוחים ומלונים בשלים משולבים עם וניל ועץ אלון צעיר. בפה היין מציג טעמי פירות עשירים וטריים, עץ אלון אלגנטי וחומציות מאוזנת.
הרכב זני: 90% שרדונה ו- 10%סמיון
לפרטים נוספים: ששון, 050-4791080 [email protected]
דברי היינן ששון בן אהרון: יקב מוני-אחוזת הכרמים מוני הינה יקב בבעלות ובתפעול משפחתי, הממוקם באזור לידתו של שמשון, על הגבעות המשקיפות על עמק שורק, המצליח לייצור יינות איכותיים בכל רמות המחירים.
יקבי עמק האלה
היקב נחשב לאחד המתקדמים והאיכותיים ביותר בישראל, ומייצר כ -250 אלף בקבוקים בשנה, כולם יינות פרימיום איכותיים מתיישנים, מתוכם 75% לשוק המקומי ו25% ליצוא (ארה"ב, אירופה ויפן). ליקב שלוש סדרות של יינות: EVERRED , עמק האלה ו- Vineyards Choice.
אזור בארץ: עמק האלה
יינות שייטעמו:
עמק האלה מרלו 2011- בציר 2011 התאפיין בטמפרטורות נמוכות מהמקובל עבור קיץ ישראלי, ללא אירועי שרב, מה שאפיין הבשלה הדרגתית וצבירת טעמים בענב מבלי "לקפוץ" ברמת הסוכר. יינות מבציר זה מאופיינים באלגנטיות והרמוניה. היין יבש בעל גוון בורדו כהה אטום, גוף מלא וארומה המאופיינת באף עוצמתי וארומטי של פרי שחור, תות עץ ופלפל שחור הנעטפים בניחוחות קלייה של החבית. חך עשיר ורב שכבתי; טעמים מרו

