מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > מרק תירס מקסיקני

מרק תירס מקסיקני

מרק תירס מקסיקני

]מרק תירס מקסיקני כמה מוזר לשבת לארוחת בוקר בהילטון אל פאסו, מוזר כיוון שהשם הזה שמתחבר לי למערבונים נראה שונה משציפיתי. מרחוק רואים הרים ואיפה שהוא שם זה מקסיקו אבל ארוחת הבוקר הענקית ממש ממש לא כמו במערב הפרוע. כל זה עד שנעצר הוואן בכניסה ומישהו חיפש את סניור שצ. המישהו הזה אמנם היה מקסיקני אבל ברכב ישבו שני אמריקנים מחולפים ומעונבים כדת וכדין, ואני נכנסתי! לאחר כל גינוני הטקס נסענו דרומה לכיוון הגבול. "רגע" אני אומר להם, "צריך ויזה או משהו?" " לא משנה, אל תסתכל על המוכסים והשוטרים ותיכנס בקלי קלות" וכך באמת היה. מפעל פיליפס בחוארז שוכן באזור תעשייה בו אתה רואה את כל מותגי הרכב והאלקטרוניקה. מחיר העבודה זול והרווח גדול. במקצועי אני מנהל איכות ותפקידי להסמיך חברות לרכש האלקטרוני של קונצרן גדול. מה שאני לא אוהב זה שעובדים עלי, במיוחד כאשר ליד עמדות העבודה אני מבחין בהוראות ונהלים נקיים מדי. "סניוריטה" אני פונה לאחת העובדות שמשכה את תשומת לבי "מה כתוב כאן?" "נו קומפרנדה אינגלייז סניור" היא עונה לי אני הבנתי את העסק, ואתם? כעת רק נותר ללכת למסעדה מקסיקנית ולסיים את גינוני הטקס. אהבתי את הטורטיות הנאצוס ומרק התירס מרכיבים: שקית תירס קפוא 1 בצל 8 כוסות מים כף קליפת תפוז מגורדת כף גדושה מרק עוף חצי פלפל אדום מגורד בפומפייה 2 גבעולי פטרוזיליה פלפל שחור 1 פלפל צ'ילי חתוך דק ללא גרעינים ההכנה: מבשלים את התירס עד שהגרגרים רכים ( כחצי שעה) מוציאים את הגרגרים דרך מסננת לקערה. מרסקים את הגרגרים במעבד מזון לעיסה אחידה מחזירים את העיסה לסיר דרך מסננת ( קודם מעבירים את הנוזל לכלי כך שכל הזמן נעזור לתירס לעבור את המסננת בעזרת מי הבישול. ( את הקליפות הריקות שנותרו בסוף זורקים) כעת מוסיפים את אבקת מרק העוף, הפלפל השחור הפלפל האדום וגרידת התפוז ואת עלי הפטרוזיליה מערבבים היטב ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם עוד חצי שעה לפחות. בסיום מוסיפים את פלפל הצי'ילי למי שאוהב חריף. מאוד אהבתי את המסעדה היפה הזו שאכן הזכירה לי את המערב הפרוע. בסיום אפילו עשינו צילום קבוצתי והנהג המקסיקני לקח אותי למעבר הגבול. אלא שהפעם השומרים המקסיקנים עצרו אותי אני פונה לנהג שיעזור לי אבל זה עונה לי "נו קומפרנדה אינגלייז סניור". כעת הבנתי את חוקי המערב הפרוע. לא הסמכת לא יצאת. © כל הזכויות לתוכן עמוד זה שמורות לששת שצ ששת הוא מנהל בקהילת האוכל

תגובות  1  אהבו 

983
"קומפראנדה", סניור !
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה