חזרה למגזין אוכל

פותחים שולחן: 3 מנות פתיחה לליל הסדר

כל ארוחה טובה מתחילה במנות ראשונות, ובליל הסדר אי אפשר להסתפק רק בכבד קצוץ ובדגים. קבלו 3 מנות פתיחה צבעוניות, קלילות ועדינות, שיפתחו לכל האורחים את התיאבון
עדי כץ 03/04/17
פותחים שולחן: 3 מנות פתיחה לליל הסדר
לפתוח את הארוחה עם מנות צבעוניות וקלילות. צילום: Shutterstock

 

 

בין אם אתם מאלה שאוהבים לפתוח את ביתם ולארח בליל הסדר ובין אם אתם מהמתארחים הסדרתיים, שבכל זאת מתבקשים להתחלק במטלות הבישול לאירוע, תדרשו במוקדם או במאוחר לשאלת המנות הראשונות. הדגים הממולאים המסורתיים והכבד הקצוץ זה נחמד, אבל בליל הסדר זה לא מספיק. אין ברירה, צריך להפיק לארוחה בסדר גודל כזה מנות ראשונות נוספות, בהתאם למעמד.

 

מה נדרש ממנות הפתיחה באירוע הסדר? בעיקר שיהיו קלילות, רעננות, צבעוניות ואסתטיות. הן בוודאי לא יכולות להיות כבדות ומשביעות, כדי להשאיר מקום וחשק גם למנות הבאות.

 

מכיוון שכך, המנות הראשונות הקלאסיות מבוססות לרוב על ירקות. חיים, מבושלים, מטוגנים, אפויים או כבושים, ממולאים, חתוכים או מגורדים, בשילוב רטבים, פטריות, אגוזים ועשבי תיבול (ומחוץ לימי הפסח, גם בצקים, קטניות ודגנים).

 

במטבח הים תיכוני, המנות הראשונות הן חגיגה בפני עצמה וכל ארוחה נפתחת בשלל סלטים, המוגשים לשולחן בהמוניהם בצלוחיות קטנות. אצל האיטלקים הם קרויים אנטי פסטי, בארצות הבלקן מזטים, ובספרד טאפאסים. בעברית נקראות מנות הפתיחה "מתאבנים", לאור תפקידן לעורר את התיאבון.

 

אנחנו בחרנו בשלוש מנות ראשונות מעניינות מתוך ספר הבישול הערבי-טבעוני "מטבח של שלום" של כיפאח דסוקי, ילידת פראדיס. הן קלילות, נעימות וכמובן כשרות לפסח – בדיוק מה שצריך כדי לפתוח את ארוחת ליל הסדר כראוי.

 

 

המתכון: במיה ברוטב עגבניות

 

במיה ברוטב עגבניות. צילום: שלן מן

 

 

המצרכים:

 

1 ק"ג במיה ירוקה, טרייה או קפואה

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום פרוסות

1 ק"ג עגבניות בשלות

2 כפות רסק עגבניות

1/4 כוס שמן זית

מלח ופלפל

1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס) לא חובה(

 

ההכנה:

 

1. חותכים את הגבעול העליון של הבמיה מעל כיפת התרמיל. משאירים מעט מהגבעול מבלי לחתוך את ראש התרמיל. שוטפים ומנגבים מנוזלים.

 

2. מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים קלות, מוסיפים את הבמיה ומטגנים כ-5-7 דקות נוספות על להבה בינונית, ומערבבים בעדינות תוך כדי.

 

3. טוחנים את העגבניות במעבד מזון למרקם אחיד, מלבד 3 עגבניות שאותן חותכים לקוביות ושומרים בצד.

 

4. מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, את העגבניות החתוכות ואת רסק העגבניות המשומר ומערבבים קלות.

 

5. מתבלים במלח ובפלפל, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20-25 דקות נוספות על להבה בינונית. מומלץ לערבב במהלך הבישול בעדינות רבה, כדי שהבמיה לא תהפוך לדביקה ורירית ותישאר בשלמותה.

 

 

דוואלי - עלי גפן )כשר לאוכלי קטניות)

 

 עלי גפן ממולאים, צילום: שלן מן

 

 

המצרכים (לכ- 45 ממולאים):

 

למילוי:

 

3/4 כוס אורז יסמין שטוף

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

מלח ופלפל

2 עגבניות חתוכות לקוביות זעירות

1/4 כוס "טחון מן הצומח"

1 כף שמן זית

 

לבישול:

 

1 עגבניה בינונית

3-4 כוסות ציר ירקות

2 כפות רסק עגבניות מרוכז

1 כף שמן זית

מיץ מלימון גדול

מלח לבישול

 

ההכנה:

 

1. מסירים מהעלים את הגבעולים, מסדרים בסיר עמוק ויוצקים מעל מים חמים לכיסוי מלא.

תגובות  1  אהבו 

03/04/17
ואו איזה מתכונים מעולים!  תודה רבה, בהחלט אנסה :) לימודי ציור לימודי ציור ורישום בנקאות ישירה...
ואו איזה מתכונים מעולים! 

תודה רבה, בהחלט אנסה :)











לימודי ציור

לימודי ציור ורישום

בנקאות ישירה
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה