פטריות על האש

סטייק פורטבלו. צילומים: מרינה פטריות הגליל
כבר מזמן הבנו שלא חייבים לטרוף בשר כדי לציין את יום העצמאות, ושאפשר לנצל את חגיגת המנגל לקליית מזונות מסוג אחר לגמרי. פטריות למשל.
אחת המנות הבולטות במטבח הצמחוני-טבעוני נקרא "סטייק פורטבלו". בניגוד לפטריות שמפיניון או לפטריות מלך היער, הפורטבלו היא פטרייה עסיסית, עגולה ובעלת כיפה גדולה ובשרנית. צבעה שחום-זהוב, קוטרה האופטימלי הוא 100 מילימטר ומשקלה מגיע כמעט ל-100 גרם. על פי מחקרים שביצע משרד החקלאות האמריקאי, כאשר הפטריות מבושלות, שלא כמו ירקות רבים (ופטרייה היא בעצם לא ירק), הן שומרות על לפחות 80 אחוז מהערכים התזונתיים שלהן.
לפטריות הפורטבלו סגולות רבות, הממקמות אותן במקום גבוה בין המועמדים הבריאים לצלייה על המנגל; הן דלות בקלוריות (19 קלוריות לפטרייה), נטולות כולסטרול, עשירות בחומצות אמינו ובסיביים תזונתיים ושופעות ויטמינים, מינרליים ונוגדי חמצון. למשל, פטריית פורטבלו אחת מכילה למעלה משליש מכמות הוויטמין B-2 המומלצת, החיוני להפקת אנרגיה. כמות האשלגן (המסייע ללחץ הדם, שומר על קצב תקין של הלב וחשוב להתכווצות שרירים) בשני שלישים כוס פטריות העשויות על הגריל מקבילה לכמות האשלגן בבננה שלמה. לספורטאים הסובלים מהתכווצויות שרירים נאמר בדרך כלל לאכול בננות, ועל כן פטריות הפורטבלו יכולות לגוון את התפריט.
פטריות הפורטבלו משמשות כחומר גלם אטרקטיבי במגוון מאכלים על המנגל: סטייק פורטבלו, פורטבלו בורגר, שיפודי פטריות, רצועות פטריות צלויות ועוד. הן יכולות להוות מנה עיקרית עשירה, תוספת למנה בשרית עסיסית או כחטיף. קיבלנו שני מתכונים לפטריות על האש מ"מרינה פטריות" וממחלקת התזונה של רשת "אפונה וגזר".
לקהילת אוכל: לחצו |
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...