חזרה למגזין אוכל

פינוקים טעימים לים

הבילוי בחוף הים פותח לכם את התיאבון? קבלו מתכונים לדג, טורטייה בשר וסלט תפוחי אדמה ברוטב מפתיע שתקחו אתכם לחוף
לין לוי 11/07/18
פינוקים טעימים לים
פיש אנד פוטטו של קפה גרג. צילום: אסף לוי

 

 

 

יוצאים לטייל? מתכננים יום בים או פיקניק בפארק מוצל? ההצטיידות בקיץ היא משימה קצת יותר מורכבת בגלל החום והצורך בקירור על מנת שהאוכל לא יהרס. נכון שאפשר לוותר על ההכנות מראש ולאכול את מה שמוצאים בדרך, אבל אין יותר כיף מלהוציא צידה טעימה שהכנו מבעוד מועד בבית, כי אוכל ביתי שאוכלים מחוץ לבית תמיד יותר מעניין והרבה יותר טעים. לפניכם כמה מנות קלות ומהירות הכנה שגם נשמרות היטב ללא קירור וטעימות גם כשהן ממש חמות וגם כשהן בטמפרטורת החדר, אחרי כמה שעות מחוץ למקרר.

 

פיש אנד פוטטו של קפה גרג

 

מצרכים ל-4 סועדים:

קילוגרם של פילה דג לבן נקי מעור ועצמות, פרוס לרצועות בעובי של 1 סנטימטרים.

שקית אבקת טמפורה.

1 קילוגרם תפו"א (קליפה אדומה).

צרור פטרוזליה

2 שיני שום פרוסות

4\1 כוס שמן זית

2\1 ליטר שמן קנולה לטיגון  הדג

 

ההכנה:

 

  1. מבשלים את תפו"א במים עד לריכוך מלא ומקררים.
  2. חותכים את תפו"א לסירות, מתבלים בשמן זית פטרוזליה ושום ומעבירים לתבנית אפייה.
  3. מכניסים לתנור במצב גריל ל-15 דקות.
  4. בסיר גבוה מחממים על אש נמוכה את השמן לטיגון הדג.
  5. מכינים את בלילת הטמפורה לפי ההוראות ההכנה בגב האריזה.
  6. מעבירים את רצועות הדג לבלילת הציפוי ומשם אחד אחד לתוך השמן החם.
  7. ממליחים וסופגים שאריות שמן.

עראיס טורטייה קלוי 

  


עראיס טורטיה אפוי. מתכון וצילום באדיבות באדיבות דלונגי והמותג הקולינארי מאסטר שף

 

מצרכים ל-6 מנות:

6 טורטית

מיונז להברשה

350 גרם בשר טלה טחון

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות נענע קצוצה

1 כפית בהרט

מלח ופלפל שחור

 

ההכנה:

  1. מכינים את מלית הבשר: מתבלים את הבשר בעשבי תיבול, בהרט, מלח ופלפל.
  2. מורחים כל טורטייה במיונז, משטחים עליה שישית מכמות הבשר ומקפלים לחצי.
  3. מכניסים לטוסטר לכ-5 דקות מכל צד עד שהטורטיה שחומה והבשר עשוי היטב (לקבלת טורטיה פריכה במיוחד משמנים בשמן זית, לקראת סוף ההכנה ואופים 2 דקות נוספות.
  4. מומלץ לאכול יחד עם טחינה וסלט ירקות.

 

סלט תפוחי אדמה בוויניגרט משמש

 


סלט תפוחי אדמה. מתכון וצילום באדיבות "מעדני הבאר"

 

מצרכים ל-4 מנות:

4 תפוחי אדמה מאודים או מבושלים במים עד ריכוך

1 בצל סגול קצוץ

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

5 ענפי שמיר קצוצים

1/2 פלפלון ירוק חריף (לא חובה)

2 כפות בקבוק ויניגרט משמש של "הבאר מעדנים"

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל

 

ההכנה:

  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות.

  2. מכניסים את תפוחי האדמה לקערה גדולה ומוסיפים את הבצל הסגול, את הבצל הירוק, את השמיר, המלח והפלפל.

  3. "פותחים" את ויניגרט המשמש, באמצעות הוספת כמות קטנה של שמן זית ומערבבים
  4. מוסיפים בעדינות לתוך סלט תפוחי האדמה.
  5. במידה ואוהבים חריף, מפזרים מלמעלה פרוסות דקות של הפלפל החריף.


    יוצאים מהשגרה: פסטות עם הפתעות

    סלטי קיץ מרעננים

     קוקטיילים כמו במסעדה

    מתכונים עם דובדבנים

    סלט, מאפינס, קיש ובראוניז

    בריא אש: כל הסיבות לאכול חריף

     

     

    הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 


 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה