חזרה למגזין אוכל

קדירות בשר חורפיות עם בירה שחורה וקטניות

קדירות חורפיות כולנו יודעים להכין. אבל תמיד נרצה להפתיע את בני המשפחה והאורחים עם מתכון שיגרוף מחמאות וקריאות התפעלות. מחלקת הבשר של תנובה "אדום אדום" מצאה עבורנו 2 מתכונים מיוחדים שכולם יאהבו להכין ולאכול.
עדי יהלום 28/12/07
קדירות בשר חורפיות עם בירה שחורה וקטניות
[u]
נזיד קיטניות ארומטי עם נתחי בשר צוואר
[/u] [u]המיצרכים: [/u] [u]ל-8 סועדים: [/u] 600 גרם צוואר טרי (חתוך לקוביות בגודל 2.5X2.5 ס"מ) 1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים למשך לילה 4 כפות שמן קנולה 2 בצלים בינוניים קצוצים 1 גזר מגורר גס 1 גבעול סלרי מגורר גס 3 שיני שום קצוצות 5 כפות רסק עגבניות מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם 1 כפית כמון 1 כף פפריקה מתוקה [u]אופן ההכנה: [/u] - מבשלים את השעועית המושרית בסיר עם מים על אש בינונית במשך כשעה, לריכוך חלקי ומסננים. - מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל, גזר וסלרי עד שהבצל נעשה שקוף. - מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים. מוסיפים את רסק העגבניות והשום ומטגנים כ- 3 דקות תוך כדי ערבוב. - מוסיפים את השעועית ויוצקים מים לכיסוי התבשיל. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים. (אם הבשר לא רך מספיק והמרק כבר סמיך, ניתן להוסיף מים ולבשל כחצי שעה נוספת.) [u]
קדירת בשר וירקות שורש בבירה שחורה
[/u] צלי בקר עשיר ושחום, מתקתק בשל הבירה השחורה המרככת את הבשר והופכת אותו לנימוח. [u]מיצרכים:[/u] [u]ל-6 סועדים:[/u] 1 וחצי ק"ג נתח אווזית טרי 4 כפות שמן מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם 6 בצלים קטנים שלמים 3 גזרים חתוכים גס 2 גבעולי כרישה חתוכים גס 1 שורש סלרי חתוך לקוביות 2 עלי דפנה 3 גרגרי פלפל אנגלי 1 בקבוק (500 מ"ל) בירה שחורה [u]אופן ההכנה:[/u] - מחממים היטב סיר רחב ללא שמן. מוסיפים שמן לסיר ומטגנים את נתח הבשר עד להשחמה מכל הצדדים ומוציאים מהסיר. - מוסיפים לסיר את הירקות ומטגנים כ-3 דקות עד שהם מזהיבים. מתבלים ומוסיפים את הבשר והבירה. - מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי או עד שהבשר רך ולא יבש. - [u]המלצה[/u]: מעבירים את הנוזלים וחצי מכמות הירקות שנותרו בסיר למעבד מזון ומרסקים (מקפידים להוציא את עלי הדפנה והפלפל האנגלי לפני הטחינה במערבל). מגישים לצד הנתח. - מומלץ להגיש עם פירה תפוחי אדמה או אורז לבן שסופגים את הרוטב.


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה