קוקטייל רום קיצי

צילום: שי שבירו
הקיץ כבר כאן, וכיוון שרובנו לא מפליגים לקריביים אנו זקוקים לנחמה. ולשם כך כדאי לשתות קוקטייל רום. כי הרום, שנוצר מתוצרי לוואי של קני סוכר הוא חזק (40 אחוז), ומעורר את הדמיון על מפרצי גן עדן והרפתקאות של שודדי ים (ג'וני דפ, למשל).
כדי שהחוויה תהיה מתוקה כדאי בכל זאת להמתיק את הרום עם קצת סוכר ולתבל אותו עם קצת לימון, ולשם כך נידב לנו השף רונן רביב מ"ברביב" בר-מסעדה בזיכרון יעקב, מתכון לקוקטיל בזיל סמאש, על בסיס רום.
קוקטייל בזיל סמאש
המרכיבים:
כותשים את הבזיליקום בתחתית השייקר ומוסיפים את שאר המרכיבים. מנערים הכול במשך 30 שניות (כדי לפתוח את החלבון). מוסיפים לשייקר קרח ומנערים 30 שניות נוספות. מסננים לכוס עם קרח. כדאי לקשט בעלה בזיליקום.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
עוד על אלכוהול: |
החום הלוהט ואחוזי הלחות הנושקים לשמיים כאן כדי להישאר, לפחות עד ספטמבר. זה הזמן לשתות קוקטייל אלכוהולי...
החורף הוא זמן טוב להכין קוקטייל נעים וצבעוני, כזה שישמח את הגוף ויחמם את הנפש. כי אין כמו כוסית עם קוקטייל...
את המנות שיוגשו לשולחן כבר התחלתם להכין, דודה מירי תביא קינוח ורגע, איזה יין נגיש? ובכלל, כמה יין נצטרך...