קינוחים לאוהבים
ט"ו באב הבא עלינו לטובה וחל בראשון הקרוב הוא הזדמנות מצוינת להכין קינוח מתוק יחד – פעולה רומנטית כשלעצמה גם בעצם העשייה וגם, כמובן, בפעולת האכילה. זהו חג האהבה ולכן מותר לנו להיות קיטשיים, ולהציע לכם לחגוג את היום הזה עם פבלובה אוורירית (בונוס: נטולת קמח), קינוחי קוקוס מעודנים ועוגת קונקורד מרשימה וקלה להכנה, שגם היא נטולת קמח. רק למזוג שתי כוסות יין ולהתענג על כל ביס, בחג האהבה לא סופרים קלוריות. במה שיישאר תוכלו לכבד את הנכדים.
פבלובת היער השחור
שחיתות מפנקת של שוקולד, קצפת ודובדבנים
צילום: לירון אלמוג
מצרכים (ל-24 יחידות):
לפבלובות:
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר מנופה
לקצפת:
1 מיכל שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות גדושות ממרח שוקולד
לקישוט:
½ כוס דובדבני אמרנה בסירופ
ההכנה:
1. מקציפים חלבונים עד שנוצר קצף רך, מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף במשך שתי דקות נוספות. מוסיפים את שארית הסוכר ומקציפים במשך שלוש דקות, עד לקבלת קצף נוקשה ומבריק.
2. בעזרת מרית מקפלים את אבקת הסוכר אל קצף החלבונים עד שמתקבל מרנג מבריק ויציב מאוד.
3. בעזרת שק זילוף מזלפים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה תחתית מרנג, בקוטר 24 ס"מ. אפשר לזלף גם שוליים יפים וליצור קלתית פאי.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות כשלוש שעות עד שהמרנג קליל ויבש.
5. מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה, ומקפלים פנימה ממרח שוקולד כך שיישארו פסים של השוקולד על פני הקצפת.
6. ממלאים בחופשיות את קלתית המרנג, מקשטים בדובדבני האמרנה ואוכלים בתאווה.
המתכון באדיבות שפית מאיה דרין מהשחר העולה
ממתק קוקוס טראפלס
צילום: בועז לביא
מצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
לשכבת הקוקוס:
100 מ"ל חלב
100 גרם קוקוס
50 גרם חמאה
75 גרם שוקולד לבן
50 גרם פיסטוק
לשכבת טראפלס נוגט:
200 גרם שוקולד חלב חתוך לקוביות
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
50 גרם נוגט
50 גרם אגוז לוז טחון
לציפוי שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן
125 מ"ל שמנת מתוקה
ההכנה:
1. מחממים את החלב במיקרוגל או בסיר ומוסיפים את הקוקוס. מערבבים היטב.
2. בקלחת ממיסים את החמאה עם השוקולד הלבן ומערבבים לכדי תערובת אחידה.
3. מערבבים את שתי המסות ומוסיפים את הפיסטוקים.
4. משטחים את התערובת על תבנית האינגליש-קייק ומעבירים למקפיא למשך חצי שעה.
5. מכינים טראפלס נוגט: בקלחת מביאים את השמנת לרתיחה.
6. יוצקים את השמנת על השוקולד והנוגט ומערבבים לתערובת אחידה.
7. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב.
8. מקררים לטמפרטורת החדר ויוצקים על שכבת הקוקוס שקיררנו במקפיא.
9. מכניסים להקפאה למשך שעתיים.
10. בינתיים מכינים את ציפוי השוקולד הלבן: במיקרוגל או בבן מארי ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט ויוצקים על שכבת הנוגט. מקפיאים למשך שעתיים לפחות.
11. מחלצים מהתבנית וחותכים לאצבעות בעובי 2 ס"מ.
המתכון באדיבות ״ביסקוטי״
עוגת קונקורד עשירה
צילום באדיבות "מתוק מהלב"
מצרכים:
למרנג:
5 חלבונים
200 גרם סוכר לבן
200 גרם אבקת סוכר
קורט מלח וכף קקאו
למוס השוקולד:
1 שמנת מתוקה
180 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה (להקצפה עם הגנאש)
אבקת קקאו לעיטור
ההכנה:
1. מכינים את מוס השוקולד: יוצרים גנאש בעזרת כמות אחת של שמנת מתוקה ושוקולד.
2. מקררים ללילה שלם.
3. מקציפים את מיכל השמנת המתוקה ומוסיפים לגנאש השוקולד שנח לילה במקרר.
4. מכינים את המרנג: מקציפים חלבונים, מלח וסוכר לקצף יציב מאוד, מקפלים עם אבקת הסוכר ונוצרת בלילה יציבה.
5. מעבירים לשק זילוף ומזלפים שני עיגולים בצורת ספירלות וכמה פסים ארוכים לאורך כל תבנית האפייה. מפדרים באבקת קקאו.
6. אופים במשך שעתיים עד 3 שעות עד שהמרנג יבש לגמרי.
7. מרכיבים את העוגה: מניחים בסיס אחד של מרנג ומעליו מורחים מוס שוקולד.
8. מעל מניחים עוד בסיס ומורחים את מוס השוקולד הנותר. מיישרים את השוליים.
9. את פסי המרנג האורכים שזילפנו ואפינו שוברים למקלות בגודל אחיד, ומתחילים להדביק אותם על גבי העוגה.
המתכון באדיבות ״מתוק מהלב״, סטודיו לסדנאות בישול ואפייה
מעל גיל 60 ומחפשים זוגיות? הצטרפו לאפליקציית שושק'ה ואולי תמצאו! לחצו כאן להצטרפות
ארטיק, סורבה או גרניטה: כך תכינו בבית
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה
המדריך המלא לזוגיות מוצלחת בפרק ב'
אוהבים לבשל? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
לאורך שמונת ימי החנוכה, ובינינו - כבר שבועות לפני בואו, קשה להימלט מהן. סופגניות מקושטות בשלל ציפויים...
חג חנוכה, או אם תרצו חג השמן והטיגון, אוטוטוכאן, ועם כל האהבה שלנו לסופגניות ולביבות, 8 ימים של אכילת מזונות...
חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...