קישואים: מוקפצים, מטוגנים וגם ממולאים

צילומים: Shutterstock
"זכרנו את הקישואים ואת האבטיחים", אמרו בני ישראל בצאתם מארץ מצרים. האמנם התגעגעו הצועדים במדבר אל הירק הזה? אם תשאלו את הבלשנים, הרי שלא לקישואים יצאה נפשם של ההולכים, אלא למלפפונים. והבלבול על שום מה? על שום שמו של המלפפון בערבית - כ?ו?ס?ה. גם בימי תחיית השפה העברית השתמשו במילה "קישוא" במשמעות מלפפון, כי אם להאמין לעדויות המוקדמות, אף אחד לא אמור היה להתגעגע לטעמו של קישוא הבר שהיה נפוץ באזור והיה מר וכמעט בלתי אכיל.
אבל מקורו של הקישוא שאנחנו מכירים הוא מיבשת אמריקה, שם גדלים גם התירס והשעועית. ואכן, שלושת המאכלים הללו היו כוכבים במטבחם של ילידי אמריקה, והוא מאפיין את המאכלים המסורתיים, בעיקר במרכז היבשת.
יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...