חזרה למגזין אוכל

רק מה שטעים

כבר שנים כותבת רחל טלשיר טור על טבעונות ובריאותנות ב"הארץ". עכשיו היא מוציאה ספר מתכונים בריאים שליקטה משפים ומבשלנים
עדי כץ 07/01/14
רק מה שטעים

איור: עמוס בידרמן 

 

היא מגדירה את עצמה "אכלנית" ולא מתכונאית או בשלנית, אבל כמי שחוקרת זה שנים את תחום המזון הבריא וכותבת עליו, לא מפתיע שהסופרת והעיתונאית רחל טלשיר ("לאכול או לא לאכול" ב"הארץ"), מוציאה עכשיו ספר מתכונים.


"השיטה הסודית - המתכונים" (בהוצאת כתר) הוא המשך לספרה "השיטה הסודית", רק שבעוד שבקודם סיפקה מאה כללים לאכילה בריאה, כאן היא מתרכזת בתכל'ס ומביאה מאה מתכונים בריאים שליקטה משפים, מבעלי מסעדות ומבשלנים ביתיים.


בין המתכונים, שבהם מיצים ושייקים, סלטים ורסקים, מרקים, עיקריות ואף קינוחים, היא משלבת מידע על חומרי גלם שכדאי להכיר מקרוב כמו דלעת, עדשים שחורות, בננות או דוחן, וגם על הרסק הירוק, על תפריט נא ועל מרקים ללא אבקות מרק, חמאה או שמנת.

 

טלשיר הגיעה למחוזות המזון הבריא לאחר שהחלימה ב-2001 מסרטן השד. השינוי התזונתי שערכה, שעיקרו התמקדות במזון מן הצומח והימנעות ממזון מתועש, שיפר משמעותית את מצבה הבריאותי ושינה, כעדותה, את התייחסותה לעולם. "השיטה הסודית" שפיתחה היא סינתזה של כמה שיטות בריאות שהציגה בספרה הקודם והיא מתבססת על התאמה אישית. בין כלליה: להיות שבעים, להתמקד במה שיש, להתרחק ממוצרים מיוחצ"נים, לאפשר לעצמנו לחרוג מהכללים מדי פעם ולא לספור קלוריות.

 

"הספר הצליח מאוד להפתעתי", אומרת טלשיר. "יותר ויותר אנשים מתעניינים היום באוכל בריא, למרות הכוחות הגדולים שמנסים למנוע את זה, אבל אחרי שהוא יצא התחילו לשאול אותי איך מיישמים. הבנתי שיש דרישה למדריך ליומיום, למי שרוצה לגוון את התפריט הבריאותי. להכין סלט? אין ברירה, כולם מבינים שצריך לאכול לפחות סלט טרי אחד ביום. כך גם לגבי מרק או מאכלים בסיסיים כמו מג'דרה. אני עצמי אוכלת ביומיום דברים די קבועים, אבל לפעמים בא משהו אחר, בעיקר לנוכח השפע המסחרר של מנות שעומדות בפני אוכלי הכול".


בשנים שהיא עוסקת במזון בריאות יצא לטלשיר לסעוד לא מעט אצל בשלנים ושפים מהתחום. "החלטתי שאני פונה לאנשים שאירחו והאכילו אותי ולוקחת מכל אחד מהם את הדובדבן. אין פה שום ניסיון לשים לעצמי כובע של בשלנית, אלא יותר של אוצרת מתכונים".


ממציאי המתכונים, החתומים כמובן על יצירותיהם, לוקטו בשקדנות. "יש כאן מניפה רחבה של אנשים, שכל אחד מהם הוא אמן והרפתקן בנוסף להיותו בשלן. יש בהם שפים ומסעדנים, יש שעורכים סדנאות לבישול בריא ויש גם בשלנים ביתיים, כמו חברה טובה שהיא מרצה באוניברסיטה ומהאהבה לבתה, הרגישה לגלוטן, המציאה קרקרים מדהימים ללא גלוטן. מה שעמד לנגד עיני הוא רק מה שטעים, לא התואר של ממציא המתכון".

 

חגיגה מענגת של לחם

עוגיות או לא להיות

אל תעשו מזה סיפור

חגיגה שלמה בקערת סלט

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  1  אהבו 

08/01/14
צריכת מזון טבעוני/צמחוני ואורגני זה סתם טרנד לא בריאותי אלא יותר אמירה פוליטית נגד עוצמתה הדורסנית של הכלכלה התאגידית ולאו דווקא בגלל שזה בריא יותר ואפילו הרבה רופאים מדגישים כי אין כל הוכחה מדעית לכך...
צריכת מזון טבעוני/צמחוני ואורגני זה סתם טרנד לא בריאותי אלא יותר אמירה פוליטית נגד עוצמתה הדורסנית של הכלכלה התאגידית ולאו דווקא בגלל שזה בריא יותר ואפילו הרבה רופאים מדגישים כי אין כל הוכחה מדעית לכך שהוא באמת בריא יותר חלקם אפילו מזהירים שהוא עלול להזיק. כי מדובר "באופנה", אבל אין לו קשר לאמת מדעית...אין שום הוכחה מדעית שמזון אורגני טבעוני צמחוני בריא יותר מאשר בשר
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

"סיר עם אוכל חם הוא אחד היסודות של בית"

כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...

לקריאת הכתבה
המתכונים הכי ישראלים של השף ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...

לקריאת הכתבה
לאכול בבית, להרגיש במסעדה

מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה