חזרה למגזין אוכל

שוק אווז בפירות יבשים ויין

שוק אווז אינו עולה באופן תדיר על שולחנות ביתנו. לאלה שהחליטו לגוון בארוחה החגיגית, להכין עוף קצת אחר, או אווז במילים אחרות - הנה מתכון של השף ארז שטרן
מערכת BeOK 26/09/11
שוק אווז בפירות יבשים ויין

שוק אווז שבושל ארוכות בפירות יבשים ויין אדום, בתוספת תפוחי אדמה אפויים בתנור

כמות: 6-12 סועדים זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 10 דקות זמן צלייה: 40-45 דקות

מצרכים:
6 שוקי אווז

200 גרם משמש מיובש בקבוק יין אדום לבישול

3 שיני שום קלופות 

מלח, פלפל 

תבלינים: מקלות קינמון, פלפל אנגלי שלם, עלי דפנה

מצרכים לתפוחי האדמה:
8-10 תפוחי אדמה בינוניים

6 כפות שמן זית

2 שיני שום קלופות מלח/פלפל שחור גרוס


רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


אופן ההכנה:
1. מנקים את שוקי האווז משאריות נוצות.

2. במחבת רחבה (או בסיר עם דפנות נמוכות) וחמה (על אש גבוהה) צורבים את שוקי האווז ללא שומן (עור השוקיים משמש כשומן, ויימס תוך כדי צריבה). כשהשוקיים צרובות משני הצדדים מוסיפים את היין האדום, התבלינים והמשמש.

3. פורסים את שיני השום ומוסיפים לסיר/למחבת ומכסים. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כשעתיים לפחות.

4. להכנת תפוחי האדמה: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות ומעבירים לתבנית אפייה.

5. פורסים את שיני השום ומוסיפים לתפוחי האדמה עם התיבול והשמן. מערבבים היטב בתבנית.

6. מכסים התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, כ-50-60 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.

בתאבון!
אתר השף ארז שטרן - www.erez-stern.co.il , טלפון : 050-5852785



לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו



תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה