שותפים לטיול בגיל 50 פלוס
הסינגלים שביניכם מכירים את זה היטב: רוצים לנסוע לטיול בחו"ל או בארץ, ולא מוצאים עם מי. החברים בדיוק עסוקים, או שהיעד שאליו אתם רוצים לנסוע לא ממש מפתה עבורם. מה עושים? לא מוותרים, פשוט מפרסמים מודעה ומוצאים שותף לטיול. באתר מוטק'ה יש לוח מודעות המיועד בדיוק למטרה זו, פרט לקהילת מטיילים ענפה, ובאתרי חברות טיולים דוגמת "למטייל" תמצאו פורום עשיר ופעיל למטרה. אם זה לא מספיק, מתברר שהטרנד הזה כל כך פופולרי, שיש אתרים ייעודיים לנושא כמו "שותף".
יש הרבה סיבות לחפש שותפים לטיול מאורגן בחו"ל. יש אנשים שרק מחפשים שותפים לטיסה - פשוט כי לא רוצים לטוס לבד. אחרים מחפשים חברותא, ולפעמים הסיבה היא פשוט כלכלית. צעירים רבים בטיול שאחרי הצבא מטיילים כך, במזרח הרחוק או בדרום אמריקה – עם שותף לטיסה ל"נחיתה רכה" או עם שותף מלא לכל הטיול. השאלה היא איך בוחרים שותף לטיול בגיל 50 פלוס, ולמה בעצם כדאי למצוא שותף זר?
"אני יוצאת הרבה לטיולים, גם לטיולים ארוכים של שלושה שבועות. נסעתי כבר שלוש פעמים עם שותפים - לאיסלנד, לסקנדינביה ולסין, ועכשיו אני מחפשת שותפה לטיול בהרי הרוקי", מספרת שלי גומעי, 62, פרודה פלוס שלושה מראשון לציון, פנסיונרית מהמשטרה, טיילת מנוסה עם שותפים. "המטרה שלי היא כלכלית: למצוא שותפה לחדר", היא מסבירה. "אם אטוס לבד, הטיול יתייקר. רוב החברים שלי עובדים או נשואים, או שאין להם יכולת כלכלית לטייל בעולם".
יהודית וישראל אלטרס, בני 60, נוסעים לטייל בעיקר בקרוונים ברחבי העולם. גם הם אוהבים לעשות את זה עם שותפים, אפילו שיש להם אחד את השני. "בדרך כלל אלה טיולים ארוכים יותר של מינימום שבועיים", אומרת יהודית. "בגיל 40 התחלנו לחפש שותפים לקרוונים, כשבארץ לא הכירו בכלל את התחום הזה. אנחנו נוסעים בערך פעמיים בשנה לטיול כזה. פעם אחרונה שכרנו קרוון בגרמניה, ועשינו טיול ענק של חודש וחצי - עלינו לצ'כיה, עשינו סיבוב אליפסה וחזרנו לגרמניה. היה נפלא".
ולמה שותפים כשיש אחד את השני? "ככל שיש יותר אנשים זה יותר מעניין", הם אומרים. "כל אחד אומר משפט והזמן עובר יותר בנעימים. זה כיף, חברותא. יושבים בערב וצוחקים, זה מכניס עניין וחידושים. לכל אחד יש ראש אחר, סיפורים אחרים. למה לקרוא ספר אחד כשאפשר לקרוא כמה".
חוויות מחיפוש שותפים לטיול: "בהתחלה זה היה קצת מפחיד"
משתדלת להפגש לפני, אבל אם לא יוצא לא נורא. מה כבר יכול לקרות? רינה הכט, צילום באדיבותה
רוחמה בן אהרון, 64, פנסיונרית גרושה פלוס שניים מתל אביב, פרסמה לאחרונה מודעה לחיפוש שותפים לטיול בקהילה הייעודית באתר מוטק'ה, לראשונה בחייה. "אין לי עם מי לנסוע אז אני מחפשת שותפים", היא מספרת. "חוסר הוודאות מי הוא אותו אדם קצת מרתיע, אבל אני יוצאת מנקודת הנחה שאנשים שרוצים לנסוע ומחפשים שותף הם אנשים שזורמים. עד היום נסעתי עם חברות, עם בת דודתי או עם קבוצה של חברים. אין לי יעד ספציפי, כרגע אני מחפשת מישהו בראש שלי, שיהיו לנו אותם תחומי עניין ושנוכל לנסוע יחד לאיזושהי תקופה".
רינה הכט, 69, פנסיונרית, גרושה פלוס שלושה ילדים ו-11 נכדים מקיבוץ יראון, מאד אוהבת לטייל גם בארץ וגם בחו"ל. "אני פנויה, אין לי בן זוג ותמיד יש את הבעיה עם מי לנסוע", היא מספרת. "מצאתי את עצמי הרבה פעמים מצטרפת ליעד בהתאם לחברה ולא ההפך, עד שמישהו הציע לי לחפש באינטרנט שותפה לטיול. בהתחלה זה היה קצת מפחיד, אבל אחר כך אמרתי לעצמי 'מקסימום זה יהיה טיול פחות מוצלח'".
החוויה עם השותפה הראשונה אכן היתה עבור הכט מערערת מעט. "ראיתי מודעה של מישהי שרוצה לנסוע לפורטוגל, וכתבתי לה שאני מעוניינת", היא משחזרת. "נפגשנו לקפה. היא הייתה אישה כמוני, לא צעירה, אי אפשר היה לראות הרבה, אבל החלטנו שאנחנו נוסעות יחד. עשרה ימים לפני הטיול היא מבשרת לי שקרה משהו במשפחה, והיא לא יכולה לנסוע. לא יכולתי לבטל כי אז הייתי צריכה לשלם את מלוא הכרטיס, ולא רציתי. פרסמתי מהר מודעה שאני מחפשת שותפה דחוף לפורטוגל. צלצלה אישה, כבר לא היה זמן להיפגש, והחלטנו להיפגש בשדה התעופה. היא הייתה אישה משכילה, והיה לנו כייף לטייל ולהסתובב יחד ברחובות פורטוגל".
"תמיד מחפשת שותפה אישה לטיול, גבר בחדר זה לא לעניין"
מודעה לדוגמה מלוח המודעות של מוטק'ה "חברים לטיול"
גומעי מראש חיפשה לטיולים שלה שותפה לטיסה בלבד: "פרסמתי בכל מיני אתרים. מישהי צלצלה, נפגשנו לכוס קפה ואחר כך שוב לארוחה. התרשמתי שלא מדובר באיזו אנלפבתית אלא במישהי נורמלית מהיישוב", היא מספרת. "הבהרתי חד משמעית שזה רק כדי לחלוק חדר, אין מחויבות לשום דבר. אני אישית לא רוצה שאף אחד ידבק אלי. אני רוצה ללכת לאן שאני רוצה מתי שאני רוצה".
איך מתבצעת הבחירה של שותפים לטיול?
הזוג אלטרס: "אנחנו מפרסמים מודעה באחד האתרים, שאנחנו מחפשים שותפים לטיול קרוואנים, ומסננים גם לפי הציפיות של האנשים. מי שמעדיף למשל נוף עירוני על טיולי טבע, עדיף שיחפש מלון. כבר בהתחלה השתדלנו להכיר היטב את האנשים לפני הטיול: הרעיון הוא לבחור נכון את השותפים, לתכנן את המסלול ביחד, שכל אחד יגיד מה הציפיות שלו מהטיול, איזה חוקים מבחינתו הם בל יעבור. החוויה עם הפרטנרים לפני הטיול ממש נתנה לנו המון. בכל זאת מדובר בטיולים ארוכים, והמטיילים מאד צמודים אחד לשני. לפעמים אנחנו נפגשים עם האנשים חודשיים או שלושה לפני הטיול, מתכננים את המסלול, מחליפים חוויות".
גומעי: "אני לא עושה מזה עניין. יושבים על כוס קפה, מבלים שעתיים ביחד וזהו. לא צריך לחטט יותר מדי. אני בודקת צורת דיבור, אוצר מילים, חזות. זה מספיק לי. המטרה שלי לשותף היא כספית, מישהי לחלוק איתה חדר, ולכן אני תמיד מחפשת שותפה אישה. גבר בחדר זה לא לעניין, ויכול להיות בלגן שיקלקל את כל הטיול".
הכט: "אני משתדלת להיפגש לפני, אבל גם אם לא יוצא, לא נורא. מה כבר יכול לקרות? יש כמה דברים שחשוב לי לוודא, למשל: שלא יעשנו בחדר ושישמרו על שקט בחדר. קשה לי להירדם, ואם אני נרדמת ונכנסים לחדר ברעש, אני לא יכולה להירדם יותר".
חוויות משעשעות ומשונות מחיפוש שותפים לטיול
1. פרסמו מודעה באתר ייעודי. הקהילה של מוטק'ה מיועדת לבני 50 פלוס, אתרי חברות נסיעות המתמחות בטיולים לגיל הזהב יכולים להתאים אף הם. פרסמו מודעה שמראש מיועדת לגילאי 50 פלוס, ורשמו בה בדיוק את מה שאתם מחפשים: גיל ומין השותף הרצוי, יעד הטיול, האם זהו טיול מאורגן או לא, האם חשוב לכם שותף לא מעשן וכיו"ב.
2. רשמו במודעה כמה שיותר פרטים על עצמכם. אחרי שפירטתם את סוג הטיול והשותף הרצוי, כדאי לפרט גם על עצמכם ועל הציפיות שלכם מהטיול המשותף. האם זהו טיול שדרוש בו כושר, למשל? במקרה כזה, אתם לא רוצים שותף שלא מסוגל ללכת הליכות פשוטות. האם אתם מעוניינים בשותף לטיסה בלבד או לכל הטיול? פרט כמה שיותר, כדי לקבל פניות מדויקות עד כמה שניתן.
3. היפגשו מראש. לאחר שיחת טלפון שתהווה סינון ראשוני, מומלץ להיפגש עם השותף הפוטנציאלי לפחות פעם אחת, לכמה שעות. רצוי לעשות זאת במקום נייטרלי, דוגמת בית קפה. המטרה הראשונית היא לבדוק שמדובר באדם שאתם יכולים לחבב או לפחות להסתדר איתו. המטרה השנייה היא לראות שהציפיות שלכם מהטיול ואחד מהשני כשותפים לטיול אכן תואמות. באותו מפגש, כדאי שכל אחד מכם יפרוש את חוקי ה"ייהרג ובל יעבור" שלו. למשל: אם האדם מעשן וזה משהו שמאד מפריע לכם, או אם הוא נוחר בשינה, כדאי לדעת זאת לפני הטיול.
4. טיפ מיוחד למטיילי קרוואנים: מכיוון שמדובר בטיול שטח, עם שהות די צמודה האחד עם השני, מומלץ להיפגש עם השותפים לפני הטיול המתכונן מספר פעמים. אכלו ארוחות ביחד, פתחו את הלב האחד בפני השני, היו שותפים להכנה של הטיול ונסו לדמות את המצבים שבהם תתקלו יחד בטיול עד כמה שניתן.
בני ה-50 פלוס שחורשים את שביל ישראל
לקמפינג יצאנו: כך תארגנו טיול שטח חווייתי
היי הג'יפ: 5 מסלולים לטיול ג'יפים
קול קורא לנדוד: האנשים שעברו למדבר
עשו את זה בגדול: הזוג שחי בהודו 10 שנים
הזוג שיצא למסע ללא זמן בארה"ב בקרוואן
הצטרפו לקהילת הטיולים של מוטק׳ה
כשאנחנו חושבים על יוון מיד עולים לראש האיים המוכרים והאהובים כמו קוס, מיקונוס, כרתים ורודוס, בחופשת בטן-גב...
כשדן עזרא מכפר סבא, 74, יצא לפני חמש שנים לפנסיה מתפקידו כמנהל חברה בארצות הברית הוא הרים את הידיים למעלה...
עם הוזלת מחירי הטיסה והרצון של חברות התעופה לחדש, נוספו מספר יעדים מעניינים ביותר למפת התיירות של...
זו חוויה שונה אבל לא פחות מהנה
איך היה לך לבד
היכרות שטחית (אני בן 72 ושותפות בגיל דומה). לאחר כיומיים התגלו חיכוכים ביני לבין השותפות ונוצר מצב של נידוי מצידם.
למעשה הן השתלטו על הטיול ואני הייתי איזה חפץ לא רצוי שישב מאחור במכונית.
לא שותפתי בהחלטות ובכלום ויחס כלפי היה בוטה ומזלזל. בשלב זה נאלצתי להמשיך כי היינו בצימר מרוחק יחסית מעיר גדולה והיה רכב אחד בלבד כך שלא ניתן היה להתפצל.
וכך זה נמשך 7 ימים תוך כדי ספיגת יחס מגעיל .
ניסיתי לחשוב למה זכיתי ליחס זה ומה לא הייתי בסדר ולא מצאתי תשובה לעצמי.
ניסיתי גם לתקשר ללא הצלחה.
השותפות ביניהם הסתדרו כנראה טוב יצרו קליקה נגדי.
בסיכום הטיול היה טראומטי ברמה הגבוהה ביותר.
מכך הסקתי מסקנות לגביי לטיולים הבאים.
- לא לנסוע לטיול לא מאורגן אלה רק עם בן זוג או משפחה.
- לנסוע רק לטיול מאורגן עם מדריך שמנהל את הטיול ומטעם חברה מקצועית.
- רצוי בכל אופן לי לקחת חדר לבד על אף עלות יותר גבוהה על מנת להבטיח הנאה מריבית.
- לא לסמוך על המזל שאולי השותפות תצליח. אפילו סיכוי של אחוז אחד לאי התאמה תהרוס לך את הטיול טראומטית.