19/09/15
צימעס או צימס העיקר גזר גמדי
המרכיבים
שקית גזר גמדי קפוא
3 כפות שמן קנולה
1 בצל קצוץ
2 חופנים צימוקים כהים
2 חופנים צימוקים בהירים
2 משמש יבש קצוץ גס
2 כפות דבש
כף סילאן
כף סוכר
קורט מלח
מיץ מחצי לימון
מים לכיסוי
ההכנה
.... מטגנים בצל, מוסיפים את הגזר ומטגנים רבע שעה. מוסיפים את הצימוקים והמשמש, דבש , סילאן, סוכר, מלח, מים לכיסוי ומערבבים. מבשלים שעה.
מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהרוטב צמיגי סמיך כשעה נוספת ומגישים.
המרכיבים
שקית גזר גמדי קפוא
3 כפות שמן קנולה
1 בצל קצוץ
2 חופנים צימוקים כהים
2 חופנים צימוקים בהירים
2 משמש יבש קצוץ גס
2 כפות דבש
כף סילאן
כף סוכר
קורט מלח
מיץ מחצי לימון
מים לכיסוי
ההכנה
.... מטגנים בצל, מוסיפים את הגזר ומטגנים רבע שעה. מוסיפים את הצימוקים והמשמש, דבש , סילאן, סוכר, מלח, מים לכיסוי ומערבבים. מבשלים שעה.
מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהרוטב צמיגי סמיך כשעה נוספת ומגישים.

מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
חפשי בגוגל
או אולי שושנה יודעת
אינני מצליחה, ולא מתרגלת לגזר הגמדי.....
אני מרתיחה בסיר מרק (אפשר מים+אבקת מרק)עם כף שמן,
2כפות שטוחות סוכר ומלח, ומוסיפה את פרוסות הגזר ומביאה
.לרתיחה נוספת. , מכסה את הסיר ומבשלת כ-40 דקות....
אני מניעה את הסיר מידי פעם כדי שהרוטב יכסה את כל פרוסות הגזר
(אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף מעט מים.. לבסוף מוסיפה כף דבש
ומערבבת קלות, זה מוסיף ברק לצימעס...