29/12/16
ב27/12/16 נארח את אבנר טלמון מומחה לזיתים ולשמן זית שיענה על שאלות בתחום- בואו ללמוד משהו חדש על נס פח השמן :)
איזו כבישה עדיפה ולמה? כמה סוגי זנים לזיתים יש ומה הכי טוב? ועוד... כתבו את השאלות שלכןם עכשיו ותקבלו מענה ב27/12/16
אבנר טלמון, הבעלים של מותג מוצרי שמן הזית והטיפוח olea essence, מפעיל שלושה מרכזי מבקרים של "בית הבד של הגולן": בתל אביב, בעין גב ומפעל אקולוגי בקצרין. אבנר מקיים "כלכלה אנכית" כלומר, הוא מגדל את הזיתים, מייצר שמן זית ומוכר אותו ישירות ללקוח. זו "חקלאות קיימית" ללא ריסוס, אין כימיה מזיקה, מקפידים על ייצור אקולוגי ושמירה על הסביבה. בבית הבד של הגולן מייצרים מגוון שמני זית, בטעמים וסוגים שונים, מעשרות זנים של זיתים שנמסקים בעונות שונות לאורך השנה. אבנר הוא אוטוריטה בתחום בתי הבד ושמני הזית בישראל, ומעבר לשמני הזית, הוא מייצר גם מוצרי טיפוח טבעיים, מוצרי אנטי אייג'ינג, חומרי ניקיון ומוצרים נוספים המבוססים על פרי ושמן הזית.
איזו כבישה עדיפה ולמה? כמה סוגי זנים לזיתים יש ומה הכי טוב? ועוד... כתבו את השאלות שלכןם עכשיו ותקבלו מענה ב27/12/16
אבנר טלמון, הבעלים של מותג מוצרי שמן הזית והטיפוח olea essence, מפעיל שלושה מרכזי מבקרים של "בית הבד של הגולן": בתל אביב, בעין גב ומפעל אקולוגי בקצרין. אבנר מקיים "כלכלה אנכית" כלומר, הוא מגדל את הזיתים, מייצר שמן זית ומוכר אותו ישירות ללקוח. זו "חקלאות קיימית" ללא ריסוס, אין כימיה מזיקה, מקפידים על ייצור אקולוגי ושמירה על הסביבה. בבית הבד של הגולן מייצרים מגוון שמני זית, בטעמים וסוגים שונים, מעשרות זנים של זיתים שנמסקים בעונות שונות לאורך השנה. אבנר הוא אוטוריטה בתחום בתי הבד ושמני הזית בישראל, ומעבר לשמני הזית, הוא מייצר גם מוצרי טיפוח טבעיים, מוצרי אנטי אייג'ינג, חומרי ניקיון ומוצרים נוספים המבוססים על פרי ושמן הזית.

מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
מה זה ומה מכיל \"תרסיס שמן זית\" שכל הזמן שפים ממליצים עליו בטלוויזיה על מנת לצמצם כמות שמן, זאת מעבר לזיהום הסביבתי שלדעתי הוא גורם במטבח
יש לי חברים במושב ויש להם עצי זית.. אני מבקשת מתכון מהיר לכבישת זיתים לעצלנים.. האם כל הסיפור של להחליף מים הכרחי?? מרירות בזיתים דווקא טעימה.. לא??
האם ניתן לכבוש כל זית?? זיתים בשבילי הינם כמו סינים.. כולם אותו דבר.. חח ..
האם ניתן להכין שמן בבית??
מה אנחנו צריכים לדעת על אפיה ובישול בשמן זית?? אני כידוע אוכלת רק!! שמן זית.. זו הסיבה שככ שמחתי על האירוח המסויים הזה..
תודה..
ככל ששמן הזית באיכות גבוהה יותר, כך נקודת העישון גבוהה יותר ובטוחה יותר. בנקודת העישון יש סכנה לשינוי המבנה המולקולרי של כל שמן ולהתפתחות רדיקלים חופשיים המאיימים לחמצן חומרים בגופנו, לייצר מחלות ולגרום למוות. בין השמנים, שמן זית באיכות גבוהה הוא בעל נקודת עישון גבוהה יחסית וחשוף פחות לנזק.
מבחינת איכות המאפה שהשתמשו בהכנתו בשמן זית, אנחנו בביתנו משתמשים רק בשמן זית. בעיננו הטעם נפלא.
תודה.
איזה זן זיתים מועדף עליך ולמה?
איך מבדילים בין הזנים השונים של הזיתים?
אשמח לקנות שמן זית מכבישה קרה ר א ש ו נ ה, במחיר סביר.
המוצר לא תמיד נמצא בחנויות באזור מגורי ואם כן-במחירי שיא.
תודה,שולמית
אשמח לקנות שמן זית איכותי ממקור ראשון.
פרסם בבקשה איכן וכיצד אפשר להזמין.
בברכה
רחל
איך ניתן לשמור על איכות שמן הזית לאחר השימוש הראשון? הכוונה היכן לאחסן?
בברכה, איציק כהן
עדינה קונפורטי1 עדינה קונפורטי1 9:04, אתמול
שאלה: שמן זית, שצבעו עכור, מה זה אומר?
יש שמני זית זניים ובלנדים
יש כל כך הרבה זנים, איך יודעים מה מתאים למה
איזה זן מומלץ לסלט
או לחומוס ואיזה לטיגון אוו מה מתאים לבישול
נשמח להבהרה על זני הזיתים וההתאמה שלהם לשימוש
תודה
השמן הטוב ביותר הוא כמו היין הטוב ביותר - זה שטעים לך.
רותי _666_
19:00, היום
אבנר שלום ,מותר להביא לרתיחה שמן זית ? (כשמטגנים) ?
תוכן ההודעה
שלום אבנר , אני נוהגת לטגן פילה עוף במרינדה שיש בה שמן זית + מרכיבים נוספים . (תבלינים ).
האם טיגון שמן זית בטמפרטורה גבוהה מבטל את סגולותיו ? או עלול להזיק ?
לאחרונה התחלתי להוסיף לתרכובת זו שמן קנולה, שלגביו נאמר שאפשר לטגנו. האם זה עדיף ?
האם חמיצות של עד 0.8 זה עדיין במסגרת השמנים הטובים.....
האם כאשר אני שותה כף שמן זית ועל הלשון ישנו חספוס ואחר כך קצת חמוץ בגרון, זו סיבה לשמן שטיבו ירוד? ושוב השאלה ששאלתי כבר, יכול להיות שצבעו של השמן העכור נובע מהטריות שלו. יתכן ששמן שנכבש השנה מיד אחרי הגשם הראשון צריך \"לחכות\" מעט עד לתחילת השימוש בו. הרבה שאלות. מקווה שלא העקתי.
אין קשר לסוג הזיתים
לשמן טרי יש ריח טרי, עכירות, ופוטנציאל שריפה בגרון הנובע מטריות. כאשר השמן יהיה פתוח מעט באויר הצריבה בגרון תעלם.
שמן אינו נכבש - שמן זית \"נעצר\" כלומר מיוצר בבית הבד. כאשר הוא \"נאצר\" הכוונה נאגר, והזיתים נכבשים כלומר מטופלים להסרת המרירות והכנה לאכילה.
שמן זית מיום ייצורו ועד שנה, נחשב טרי ומתאים למאכל. טרי יותר טוב יותר.
למדתי כמה דברים בעצמי היום
תודה
תודה שהקדשת לנו מזמנך
חג מואר ושמח.
תודה לכל המשתתפים עם השאלות היפות
ויישר כוח למנהלי הקהילה- ששת ושושנה שכל הזמן דוחפים קדימה, מאתגרים ומביאים אנשים מעניינים, אתם נפלאים!
חג שמח :)
נהניתי והחכמתי ומאד מאד שמחתי :) @*-