מוטקה > כל הקבוצות > אוכל > פוסט בקבוצה

ב27/12/16 נארח את אבנר טלמון מומחה לזיתים ולשמן זית שיענה על שאלות בתחום- בואו ללמוד משהו חדש על נס פח השמן :)

איזו כבישה עדיפה ולמה? כמה סוגי זנים לזיתים יש ומה הכי טוב? ועוד... כתבו את השאלות שלכןם עכשיו ותקבלו מענה ב27/12/16

אבנר טלמון, הבעלים של מותג מוצרי שמן הזית והטיפוח olea essence, מפעיל שלושה מרכזי מבקרים של "בית הבד של הגולן": בתל אביב, בעין גב ומפעל אקולוגי בקצרין. אבנר מקיים "כלכלה אנכית" כלומר, הוא מגדל את הזיתים, מייצר שמן זית ומוכר אותו ישירות ללקוח. זו "חקלאות קיימית" ללא ריסוס, אין כימיה מזיקה, מקפידים על ייצור אקולוגי ושמירה על הסביבה. בבית הבד של הגולן מייצרים מגוון שמני זית, בטעמים וסוגים שונים, מעשרות זנים של זיתים שנמסקים בעונות שונות לאורך השנה. אבנר הוא אוטוריטה בתחום בתי הבד ושמני הזית בישראל, ומעבר לשמני הזית, הוא מייצר גם מוצרי טיפוח טבעיים, מוצרי אנטי אייג'ינג, חומרי ניקיון ומוצרים נוספים המבוססים על פרי ושמן הזית.

תגובות  41  אהבו 

20/12/16
שלום וברןך הבא
מה זה ומה מכיל \"תרסיס שמן זית\" שכל הזמן שפים ממליצים עליו בטלוויזיה על מנת לצמצם כמות שמן, זאת מעבר לזיהום הסביבתי שלדעתי הוא גורם במטבח
באמירתך “זיהום סביבתי” כוונתך לשיטת הפעלת התרסיס? בזה אינני מבין גדול, אך לגבי עצם השיטה של ריסוס שמן זית היא אכן מדויקת יותר ומידתית יותר ולכן המון פעמים מומלצת. רק חשוב להפנות את תשומת הלב לכך שיותר...
באמירתך “זיהום סביבתי” כוונתך לשיטת הפעלת התרסיס? בזה אינני מבין גדול, אך לגבי עצם השיטה של ריסוס שמן זית היא אכן מדויקת יותר ומידתית יותר ולכן המון פעמים מומלצת. רק חשוב להפנות את תשומת הלב לכך שיותר חשוב לשים לב לאיכות שמן הזית. כלומר, אם אתה מחפש שמן זית טוב, תבדוק ראשית את טיב שמן הזית, בלי קשר לאופן שבו הוא מגיע. גם בבואך לקנות תרסיס שמן זית, זה שמדובר בתרסיס לא אומר שהשמן טוב יותר או פחות- תבדוק מה השמן שמגיע במיכל.
כפיים!! יופי של יוזמת אירוח!! תודה ששת..יש לי חברים במושב ויש להם עצי זית.. אני מבקשת מתכון מהיר לכבישת זיתים לעצלנים.. האם כל הסיפור של להחליף מים הכרחי?? מרירות בזיתים דווקא טעימה.. לא??האם ניתן לכב...
כפיים!! יופי של יוזמת אירוח!! תודה ששת..
יש לי חברים במושב ויש להם עצי זית.. אני מבקשת מתכון מהיר לכבישת זיתים לעצלנים.. האם כל הסיפור של להחליף מים הכרחי?? מרירות בזיתים דווקא טעימה.. לא??

האם ניתן לכבוש כל זית?? זיתים בשבילי הינם כמו סינים.. כולם אותו דבר.. חח ..

האם ניתן להכין שמן בבית??

מה אנחנו צריכים לדעת על אפיה ובישול בשמן זית?? אני כידוע אוכלת רק!! שמן זית.. זו הסיבה שככ שמחתי על האירוח המסויים הזה..
תודה..


שלום שושנה, אני מתמחה יותר בייצור שמן זית, אבל לשאלתך לגבי כבישת זיתים ביין, בעקרון היין או המים בצנצנת משמשים כסולבנט, כלומר חומר השואב את תחולת הזית המרה ומחליף אותה במלח או בעצמו, כלומר ביין. זאת ה...
שלום שושנה, אני מתמחה יותר בייצור שמן זית, אבל לשאלתך לגבי כבישת זיתים ביין, בעקרון היין או המים בצנצנת משמשים כסולבנט, כלומר חומר השואב את תחולת הזית המרה ומחליף אותה במלח או בעצמו, כלומר ביין. זאת הסיבה להחלפת המים המלאים בנוגדי חמצון שנמצצו מהזית בריכוז מסוכן לצריכה. בגמרא כתוב שאכילת זיתים כבושים נוטלת מהאדם 70 שנות לימוד ואכילת שמן זית מחזירה אותם. ההסבר הוא כמובן שבאכילת זיתים אנחנו צורכים מלח. אם את מחפשת מתכון ספציפי, האינטרנט עשיר במתכונים. אנחנו מכניסים זיתים למים לכמה ימים עם מעט מלח והתוצאה היא מרירות מסוימת. אני באופן אישי אוהב את המרירות הזו, אבל חלק ממשפחתי דווקא אינו אוהב.
זה לא מעשי להכין שמן זית בבית מכיוון שפעולת הפקת השמן כרוכה בפעולה מכנית על בשר הזית שבו אצור השמן. כמו בלחיצת לימון, רק שכמות השמן בזית היא בין לא כלום לכ-20%. כלומר, אם תיקחו זית ששוקל 10 גרם ומייצר...
זה לא מעשי להכין שמן זית בבית מכיוון שפעולת הפקת השמן כרוכה בפעולה מכנית על בשר הזית שבו אצור השמן. כמו בלחיצת לימון, רק שכמות השמן בזית היא בין לא כלום לכ-20%. כלומר, אם תיקחו זית ששוקל 10 גרם ומייצר עד 2 גרם שמן זית, כדי לייצר ליטר שמן תצטרכו לסחוט בידיים עשרות זיתים. בעולם אין עדיין מיכון שיודע לייצר שמן זית באופן ביתי ולכן סחיטה ביתית קשה ולא פרקטית באמצעים הקיימים היום.
אני מוכרח לספר שלפני כמה שנים ראיינו בעיתון אחד מאופי העוגות המפורסמים בטלויזיה והוא הגדיר את מידת חמיצות השמן לפי טעמו – זו הייתה שטות מוחלטת. אין אדם שיכול לאתר או להגדיר רמת חמיצות על בסיס טעימה.ככ...
אני מוכרח לספר שלפני כמה שנים ראיינו בעיתון אחד מאופי העוגות המפורסמים בטלויזיה והוא הגדיר את מידת חמיצות השמן לפי טעמו – זו הייתה שטות מוחלטת. אין אדם שיכול לאתר או להגדיר רמת חמיצות על בסיס טעימה.
ככל ששמן הזית באיכות גבוהה יותר, כך נקודת העישון גבוהה יותר ובטוחה יותר. בנקודת העישון יש סכנה לשינוי המבנה המולקולרי של כל שמן ולהתפתחות רדיקלים חופשיים המאיימים לחמצן חומרים בגופנו, לייצר מחלות ולגרום למוות. בין השמנים, שמן זית באיכות גבוהה הוא בעל נקודת עישון גבוהה יחסית וחשוף פחות לנזק.
מבחינת איכות המאפה שהשתמשו בהכנתו בשמן זית, אנחנו בביתנו משתמשים רק בשמן זית. בעיננו הטעם נפלא.
20/12/16
מה הגורם או הגורמים ואיך למנוע היווצרות עובש בצנצנת הזיתים הכבושים
שלום ששת, הגורמים להיווצרות עובש בצנצנת הם אור, אוויר ומחסור במלח. אם צנצנת הזיתים תהיה מכוסה בשמן זית ומידת המלח בתוכה תהייה מדויקת - לא ייווצר עובש. מידה נכונה היא כאשר הזיתים בתחתית מתחילים לצוף.
שלום רב,לך- אשמח למתכון לזיתים שחורים כבושים ביין, ובאיזה מהזנים מומלץ להשתמש?
תודה.
אני פחות מתמחה בכבישה ביין, הדבר היחיד שאנו מייצרים עם יין אדום הוא מסיכה לפנים שעושה עבודה נהדרת. בעקרון היין או המים בצנצנת משמשים כסולבנט, כלומר חומר השואב את תחולת הזית המרה ומחליף אותה במלח או בע...
אני פחות מתמחה בכבישה ביין, הדבר היחיד שאנו מייצרים עם יין אדום הוא מסיכה לפנים שעושה עבודה נהדרת. בעקרון היין או המים בצנצנת משמשים כסולבנט, כלומר חומר השואב את תחולת הזית המרה ומחליף אותה במלח או בעצמו כלומר ביין. אנחנו עושים זיתים שחורים מצומקים, מכניסים אותם לשקית בד (בד כמו חיתול) ומכניסים כ- 10 אחוז מלח גבישי. מהשקית יטפטפו המים הכמוסים לאט לאט. יש לשים את השקית בתליה במקום שמים יכולים לטפטף ממנו ומשנים תנוחת השק כמה פעמים ביום. אחרי כמה ימים מוציאים, שמים בצלוחית עם מעט שמן זית וכמה גרגירי כוסברה. עדיף להשתמש בזיתי קלמטה, ברנע, סורי, נבלי, או פקוואל.
אשמח אם תוכל להסביר איזו כבישה עדיפה ולמה?
איזה זן זיתים מועדף עליך ולמה?
איך מבדילים בין הזנים השונים של הזיתים?
אין כבישה אחת עדיפה, זה תלוי בטעם ומתכון שאת רוצה להכין. למשל הזנים סורי, נבלי ופקוואל הם הזנים העדיפים לכבישה ירוקה. לשאלתך, הזן המועדף עלי הוא סורי וקלמטה מהסיבה הפשוטה שהם הכי טעימים. שימי לב, שרוב...
אין כבישה אחת עדיפה, זה תלוי בטעם ומתכון שאת רוצה להכין. למשל הזנים סורי, נבלי ופקוואל הם הזנים העדיפים לכבישה ירוקה. לשאלתך, הזן המועדף עלי הוא סורי וקלמטה מהסיבה הפשוטה שהם הכי טעימים. שימי לב, שרוב הזיתים הכבושים השחורים הנמכרים בשווקים אינם שחורים אלא מושחרים- כלומר צבועים וזה נורא. כל זית מתחיל ירוק ומסיים שחור, שחור משמעותו בשל. ולשאלתך לגבי היכולת להבדיל בין הזנים – אין אפשרות להבדיל בין הזנים בשמן הזית, היכולת להבדיל נובעת רק מהידע – כלומר, לברר ישירות מול היצרן.
שלום רב
אשמח לקנות שמן זית מכבישה קרה ר א ש ו נ ה, במחיר סביר.
המוצר לא תמיד נמצא בחנויות באזור מגורי ואם כן-במחירי שיא.
תודה,שולמית
21/12/16
האירוח הוא למטרת ידע מקצועי וקולינרי ולא בזאר מכירות
21/12/16
שלום אבנר
אשמח לקנות שמן זית איכותי ממקור ראשון.
פרסם בבקשה איכן וכיצד אפשר להזמין.
בברכה
רחל
21/12/16
האירוח הוא למטרת ידע מקצועי וקולינרי ולא בזאר מכירות
שלום לאבנר,
איך ניתן לשמור על איכות שמן הזית לאחר השימוש הראשון? הכוונה היכן לאחסן?
בברכה, איציק כהן
מקום מוצלל וקריר ועם פקק סגור. לא כדאי לרכוש כמויות גדולות בכלי אחד, אלא מקסימום שלושה ליטר.
הסיבה למיכלים קטנים נובעת ממהירות ריקון המיכל. כלומר אם המיכל גדול, צרכת מעט כל פעם, השמן בכלי חשוף לאויר וחימצון, וככל שיעמוד יותר זמן בכלי איכותו יורדת וחמיצותו עולה. חמיצות נבדקת במעבדה בזמן המילוי...
הסיבה למיכלים קטנים נובעת ממהירות ריקון המיכל. כלומר אם המיכל גדול, צרכת מעט כל פעם, השמן בכלי חשוף לאויר וחימצון, וככל שיעמוד יותר זמן בכלי איכותו יורדת וחמיצותו עולה. חמיצות נבדקת במעבדה בזמן המילוי ואח\"כ היא עולה באופן טבעי. ככל שאיכות הייצור טובה יותר החמיצות תשמר לזמן ארוך יותר. ככל שהכלי שבו נארז השמן איכותי יותר - אטום לאור, אויר, חום, וקטן יחסית השמן שבתוכו ישמר טוב יותר.
22/12/16
אבנר, פעם קיבלתי זיתים מזן פיקואל, (שחורים) צימקתי אותם במלח ואת חלקם כבשתי לאחר מכן עם יין אדום, זה היה מעדן. למה לא כובשים זיתים מסוג זה בתעשיה?
בתעשייה משתמשים בסודיומים שונים וחומצות שונות לכבישה מהירה, בעיני זה איום ונורא. מה שלא תעשייתי הוא \"בוטיקי\" ובייצור כזה לא משתלם כלכלית לייצר זאת, כי המחיר יקר ואין לכך מספיק ביקוש.
זה מחייב .... מתכון של הכבישה ביין.
שלום אבנר, האם שמן זית!!! יותר טוב משמן קנולה? לאפייה? ובישול? אילו עוד שמנים יש? תודה!!!
פרופסור מיקי אבירם מבי”ח רמב”ם הוא המומחה הישראלי לנוגדי חמצון וחשיבותם לבריאותנו. הוא מציין בכתביו שלושה מזונות מובילים בתחום זה - רימון, שמן זית, יין אדום, - כולם כמובן בצריכה מוגבלת ומבוקרת. ישנם ש...
פרופסור מיקי אבירם מבי”ח רמב”ם הוא המומחה הישראלי לנוגדי חמצון וחשיבותם לבריאותנו. הוא מציין בכתביו שלושה מזונות מובילים בתחום זה - רימון, שמן זית, יין אדום, - כולם כמובן בצריכה מוגבלת ומבוקרת. ישנם שמנים מצטיינים נוספים כגון שמן אורז המגיע מיפן אלא ששמן אורז בבישול מכלה את יתרות אומגה 3 בגופנו. שמן אבוקדו הוא טוב, שמן כותנה מעולה מבחינת נקודת העישון אבל טומן בחובו סכנות אחרות למאכל..
אשמח לקבל הסבר מקצועי למה כדאי לטגן לבשל ולאפות רק בשמן זית. אני מכינה את כל סוגי האוכל רק בשמן זית אני רוצה לקבל ממומחה את ההסבר המדעי. תודה.
כאמור, ככל ששמן הזית באיכות גבוהה יותר, נקודת העישון גבוהה יותר ובטוחה יותר. בנקודת העישון יש סכנה לשינוי המבנה המולקולרי של כל שמן ולהתפתחות רדיקלים חופשיים המאיימים לחמצן חומרים בגופנו לייצר מחלות ו...
כאמור, ככל ששמן הזית באיכות גבוהה יותר, נקודת העישון גבוהה יותר ובטוחה יותר. בנקודת העישון יש סכנה לשינוי המבנה המולקולרי של כל שמן ולהתפתחות רדיקלים חופשיים המאיימים לחמצן חומרים בגופנו לייצר מחלות ולגרום למוות. אצל כל השמנים הבעייתיות היא נקודת העישון, מכיוון שהמבנה של המולקולרי משתנה ויש סיכוי לייצור רדיקלים חופשיים. שמן זית איכותי עדיף משמן רגיל, רק יש להיזהר לא לעבור את נקודת העישון, כלומר לא להגיע לכך שיוצא עשן מהמחבת- זה נכון לגבי כל סוגי השמנים. שמן זית באיכות גבוהה, הוא בעל נקודת עישון גבוהה יסית וחשוף פחות לנזק ולכן הוא עדיף. מבחינת איכות המאפה שהשתמשו בהכנתו בשמן זית, אנחנו בביתנו משתמשים רק בשמן זית. בעיננו הטעם נפלא.
שאלה של עדינה קונפורטי

עדינה קונפורטי1 עדינה קונפורטי1 9:04, אתמול

שאלה: שמן זית, שצבעו עכור, מה זה אומר?
שמן זית עכור זה השמן הכי טוב שיש, כי הוא לא מסונן וכל האלמנטים הבריאים, נוגדי החמצון והוויטמינים שיש בשמן זית נמצאים בחלקיקים הקטנים של הזית שבתוך השמן. ברגע שמסננים אותו, מוציאים את כל הדברים הטובים....
שמן זית עכור זה השמן הכי טוב שיש, כי הוא לא מסונן וכל האלמנטים הבריאים, נוגדי החמצון והוויטמינים שיש בשמן זית נמצאים בחלקיקים הקטנים של הזית שבתוך השמן. ברגע שמסננים אותו, מוציאים את כל הדברים הטובים. נוגדי החמצון של שמן הזית נמצאים בחלקיקי הזית המצויים בשמן. זה עשוי להראות \"אבק\" או \"משקעים\" המעניקים לשמן מראה סמיך, אך אין להירתע מכך- זה בדיוק מה שחשוב בשמן. ככל שהשמן טרי יותר, כך המשקעים מפוזרים בצורה שווה יותר בשמן. לאט לאט המשקעים יורדים לתחתית מיכל המילוי ואפשר לראות פחות משקעים בשמן, למרות שהם עדיין שם.
25/12/16
שאלה אחרונה שלייש שמני זית זניים ובלנדיםיש כל כך הרבה זנים, איך יודעים מה מתאים למהאיזה זן מומלץ לסלטאו לחומוס ואיזה לטיגון אוו מה מתאים לבישולנשמח להבהרה על זני הזיתים וההתאמה שלהם לשימושתודה...
שאלה אחרונה שלי
יש שמני זית זניים ובלנדים
יש כל כך הרבה זנים, איך יודעים מה מתאים למה
איזה זן מומלץ לסלט
או לחומוס ואיזה לטיגון אוו מה מתאים לבישול
נשמח להבהרה על זני הזיתים וההתאמה שלהם לשימוש
תודה
התאמת הזן לסוגי השימוש היא לא יותר מקשקוש שיווקי, ההבדל בהתאמות הזנים תלויה בהרגלי הטעימה של המשתמשים: הישראלים אוהבים שמן זית גס וחריף, החריפות נובעת מריכוז פנולים וטריות, האירופאים והשפים אוהבים שמן...
התאמת הזן לסוגי השימוש היא לא יותר מקשקוש שיווקי, ההבדל בהתאמות הזנים תלויה בהרגלי הטעימה של המשתמשים: הישראלים אוהבים שמן זית גס וחריף, החריפות נובעת מריכוז פנולים וטריות, האירופאים והשפים אוהבים שמן זית עדין עם נוכחות קיימת אבל מוגבלת, אנשי אסיה פסיפיק אוהבים שלא מרגישים אותו בכלל. שמן כזה לבישול בשר ואחר לבישול פסטה ואחר לחומוס זה מהלך שיווקי בלבד. טעמו של כל זן זיתים משתנה כל שנה ובמשך השנה ואיננו יציב. אנחנו מייצרים “בלנד” הרכב של כמה זנים כדי לשמור על יציבות הטעם. במפעל האקולוגי שלנו בבית הבד של הגולן אנו מייצרים שלושה סוגים של טעמי שמנים \"טבחא\", \"כורסי\" ו\"בית ציידא\" כדי שכל אחד יוכל לבחור את שמן הזית שטעים לו.
השמן הטוב ביותר הוא כמו היין הטוב ביותר - זה שטעים לך.
25/12/16
שאלה של רותי _666_ 19:00, היוםאבנר שלום ,מותר להביא לרתיחה שמן זית ? (כשמטגנים) ?תוכן ההודעהשלום אבנר , אני נוהגת לטגן פילה עוף במרינדה שיש בה שמן זית + מרכיבים נוספים . (תבלינים ).האם טיגון שמן זית ...
שאלה של
רותי _666_
19:00, היום
אבנר שלום ,מותר להביא לרתיחה שמן זית ? (כשמטגנים) ?
תוכן ההודעה
שלום אבנר , אני נוהגת לטגן פילה עוף במרינדה שיש בה שמן זית + מרכיבים נוספים . (תבלינים ).

האם טיגון שמן זית בטמפרטורה גבוהה מבטל את סגולותיו ? או עלול להזיק ?

לאחרונה התחלתי להוסיף לתרכובת זו שמן קנולה, שלגביו נאמר שאפשר לטגנו. האם זה עדיף ?
שמן זית, כמו כל שמן, ניתן לטיגון, אך חשוב להימנע מנקודת העישון ולהחליש האש. אצל כל השמנים הבעייתיות היא נקודת העישון, מכיוון שהמבנה של המולקולרי משתנה ויש סיכוי לייצור רדיקלים חופשיים. שמן זית איכותי ...
שמן זית, כמו כל שמן, ניתן לטיגון, אך חשוב להימנע מנקודת העישון ולהחליש האש. אצל כל השמנים הבעייתיות היא נקודת העישון, מכיוון שהמבנה של המולקולרי משתנה ויש סיכוי לייצור רדיקלים חופשיים. שמן זית איכותי עדיף משמן רגיל, רק יש להיזהר לא לעבור את נקודת העישון, כלומר לא להגיע לכך שיוצא עשן מהמחבת- זה נכון לגבי כל סוגי השמנים. שמן זית באיכות גבוהה, הוא בעל נקודת עישון גבוהה יסית וחשוף פחות לנזק ולכן הוא עדיף. מבחינת איכות המאפה שהשתמשו בהכנתו בשמן זית, אנחנו בביתנו משתמשים רק בשמן זית. בעיננו הטעם נפלא.
שמן זית בבישול אין בו סגולות בכלל. חשיבותו היא בכך שפוטנציאל הנזק שלו קטן לעומת שמנים אחרים.
הוספת שמן קנולה או שמן אחר לשמן הזית היא פגיעה באיכות השמן והגדלת פוטנציאל העישון והשינוי המולקלורי ויצירת רדיקלים חופשיים. שמן קנולה כמו, שמנים רבים אחרים, מזוככים כלומר עוברים תהליך עיקור תעשייתי. ב...
הוספת שמן קנולה או שמן אחר לשמן הזית היא פגיעה באיכות השמן והגדלת פוטנציאל העישון והשינוי המולקלורי ויצירת רדיקלים חופשיים. שמן קנולה כמו, שמנים רבים אחרים, מזוככים כלומר עוברים תהליך עיקור תעשייתי. בשבילי שמן זית הוא ליגה אחרת לגמרי ואינני מוסיף לו דבר.
אבנר שלום, האם מידת החמיצות של השמן היא תוצאה של סוג הזיתים מהם כובשים אותם? או סיבה אחרת. האם חמיצות של עד 0.8 זה עדיין במסגרת השמנים הטובים.....האם כאשר אני שותה כף שמן זית ועל הלשון ישנו חספוס וא...
אבנר שלום, האם מידת החמיצות של השמן היא תוצאה של סוג הזיתים מהם כובשים אותם? או סיבה אחרת.
האם חמיצות של עד 0.8 זה עדיין במסגרת השמנים הטובים.....
האם כאשר אני שותה כף שמן זית ועל הלשון ישנו חספוס ואחר כך קצת חמוץ בגרון, זו סיבה לשמן שטיבו ירוד? ושוב השאלה ששאלתי כבר, יכול להיות שצבעו של השמן העכור נובע מהטריות שלו. יתכן ששמן שנכבש השנה מיד אחרי הגשם הראשון צריך \"לחכות\" מעט עד לתחילת השימוש בו. הרבה שאלות. מקווה שלא העקתי.
מידת החמיצות היא ביטוי לתהליך קלקול המזון. כאשר החמיצות היא מתחת לאחוז אנחנו באזור הבטוח. תקן מועצת הזית העולמית קובע ששמן זית כתית מעולה (EXTRA VIRGIN) יהיה בחמיצות מתחת ל 0.8 %. זהו רק ערך אחד מערכי...
מידת החמיצות היא ביטוי לתהליך קלקול המזון. כאשר החמיצות היא מתחת לאחוז אנחנו באזור הבטוח. תקן מועצת הזית העולמית קובע ששמן זית כתית מעולה (EXTRA VIRGIN) יהיה בחמיצות מתחת ל 0.8 %. זהו רק ערך אחד מערכים נוספים הקובעים את חוקיות הביטוי \"כתית מעולה\". החמיצות נגרמת ועולה כאשר הזיתים נפלו מהעץ ונאספו רק אחרי כמה שעות או ימים, החלו להרקב על העץ, נאספו בשק והחלו להחמיץ בתוכו, המתינו ימים לייצור, המכונות ותנאי הייצור הכוללים מלוכלכים, אחסנה לאחר ייצור לקויה, השמן נארז במיכל פלסטיק והוא מתחמצן מאויר העובר בדופן, כמות השמן גדולה כך שנשאר שמן במיכל להרבה חודשים ואיכותו יורדת ככל שהזמן עובר.

אין קשר לסוג הזיתים

לשמן טרי יש ריח טרי, עכירות, ופוטנציאל שריפה בגרון הנובע מטריות. כאשר השמן יהיה פתוח מעט באויר הצריבה בגרון תעלם.

שמן אינו נכבש - שמן זית \"נעצר\" כלומר מיוצר בבית הבד. כאשר הוא \"נאצר\" הכוונה נאגר, והזיתים נכבשים כלומר מטופלים להסרת המרירות והכנה לאכילה.

שמן זית מיום ייצורו ועד שנה, נחשב טרי ומתאים למאכל. טרי יותר טוב יותר.
27/12/16
תודה לאבנר על המידע החשוב
למדתי כמה דברים בעצמי היום
תודה
הרבה תודות לך אבנר ,על שהשכלת אותנו בהסבריך אכן אלה דברים שחשוב לדעת ולהבין אותם,
תודה שהקדשת לנו מזמנך
חג מואר ושמח.
תודה רבה לכם על השאלות הנפלאות וחג שמח!
תודה רבה לאבנר טלמון על התשובות המפורטות והמעניינות!תודה לכל המשתתפים עם השאלות היפותויישר כוח למנהלי הקהילה- ששת ושושנה שכל הזמן דוחפים קדימה, מאתגרים ומביאים אנשים מעניינים, אתם נפלאים!חג שמח :)...
תודה רבה לאבנר טלמון על התשובות המפורטות והמעניינות!
תודה לכל המשתתפים עם השאלות היפות
ויישר כוח למנהלי הקהילה- ששת ושושנה שכל הזמן דוחפים קדימה, מאתגרים ומביאים אנשים מעניינים, אתם נפלאים!
חג שמח :)
תודה אבנר טלמון על התשובות המעניינות והמקיפות. תודה לששת על היוזמה. תודה לערבה ולבית מוטקה על האירוח והנכונות תמיד לבוא לקראתנו כשאנו מביאים רעיונות לפעמים יוצאי דופן..נהניתי והחכמתי ומאד מאד שמחתי :)...
תודה אבנר טלמון על התשובות המעניינות והמקיפות. תודה לששת על היוזמה. תודה לערבה ולבית מוטקה על האירוח והנכונות תמיד לבוא לקראתנו כשאנו מביאים רעיונות לפעמים יוצאי דופן..
נהניתי והחכמתי ומאד מאד שמחתי :) @*- 
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר,&...
בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר, אלכוהול משובח, קינוחים שווים ועוד. והכי חשוב מתכונים מקוריים שלכם נסיונות המטבח שלכם.ו
קטגוריות
קבוצות לפי איזורים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה