לחם אירי של ארז קומרובסקי
למי שאין לו שמרים זמינים בביתו.. לטבעונים..
וגם למי שאיננו בקיא ברזי אפיית לחם..
מתכון קל לאפיית לחם..
היכנסו לעמוד ההודעה ותקבלו כיתוב מסודר..
1/2 קג קמח - במתכון המקורי 1/4 ק"ג קמח מלא + 1/4 ק"ג קמח רב תכליתי
2 כפות סוכר חום
1/2 כף אבקת סודה לשתייה
1 ביצה קטנה
350 גרם רוויון
20 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כף מלח
מנפים יחד את 2 סוגי הקמחים עם סודה לשתייה. מוסיפים את הסוכר והמלח, ומערבבים היטב עם החמאה. מוסיפים את הביצה והרוויון, ומערבבים ביד עד שנוצר בצק לא רטוב מידי (רך, אבל לא נוזלי).
מעבירים את הבצק למגש אפייה מרופד בנייר אפייה, ויוצרים כיכר מאורכת גסה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 15 דקות. מורידים את הטמפרטורות ל-200 מעלות, וממשיכים באפייה במשך 20-25 דקות.
מוציאים את הכיכר מהתנור, מניחים על רשת ומצננים. אוכלים עם חמאה וסלמון מעושן ושותים גינס.
בנוסף - החבר ההודי שלי ששלח לי גם כן מתכון הוסיף צימוקים וברשת מצאתי מתכונים עם חמוציות.
בביקור השני - הוא הזמין אותנו אליו (גר 120 ק"מ מפונה), ארח אותנו כיד המלך, נתן לנו נהג ורכב שלקח אותנו לאיזור המערות של אג'נטה ואלורה. היה מדהים.