מתכון בהשראת אהרוני
אהרוני נתן והדגים מתכון בתכנית אוכל טוב!
הסוד של במתכון מעבר למרינדה הוא הנחת משקולת על הפרגיות במחבת, זה נותן קראסט של קרמליזציה של המרינדה נפלא.
מרכיבים
4-6 סטייקים פרגיות*
2 כפות סויה
2 כפות מירין
שן שום כתוש
אצבע קצרה של ג'ינג'ר מרוסק
כף דבש
כפית שמן שומשום
שמן חמניות לטיגון
פלפל שחור גרוס
מלח
משקולת – השתמשתי במחבת במשקל 4 קילו
ההכנה
מכינים מרינדה מכל המרכיבים פרט לשמן הטיגון
משרים את הסטייקים במרינדה חצי שעה
מחממים שמן במחבת גדול שטוח
מניחים את הפרגיות (צד העור) כלפי מטה
יוצקים מחצית מהמרינדה ומניחים משקולת שטוחה שעל הפרגיות במחבת ל 5 דקות
מרימים, הופכים, יוצקים מרינדה ושוב מניחים משקולת ל 4 דקות.
מגישים
*(אהרוני השתמש בפרגיות עם עור אני בלי)
שבת-שלום!
ולילה-טוב!