צימעס או צימס העיקר גזר גמדי

18/09/20

צימעס או צימס העיקר גזר גמדי

 

 

שנים לא הכנתי אם בכלל את המאכל היהודי האירופאי הזה, תמיד הייתי מבקש שיכינו לי כי אלו הטעמים של הבית, ההבדל שבבית הכינו מגזר וכעת מכינים מגזר גמדי, זה דור 3 .

 DSCN4902

המרכיבים

שקית גזר גמדי קפוא

3 כפות שמן קנולה

1 בצל קצוץ

2 חופנים צימוקים כהים

2 חופנים צימוקים בהירים

2 משמש יבש קצוץ גס

2 כפות דבש

כף סילאן

כף סוכר

קורט מלח

מיץ מחצי לימון

מים לכיסוי

ההכנה

 

…. מטגנים בצל, מוסיפים את הגזר ומטגנים רבע שעה. מוסיפים את הצימוקים והמשמש, דבש , סילאן, סוכר, מלח, מים לכיסוי ומערבבים. מבשלים שעה.

מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהרוטב צמיגי סמיך כשעה נוספת ומגישים.

DSCN4906A


תגובות  2  אהבו 

תודה! ששת, אוהבת מאד צ'ימס, אמא ז"ל! תמיד הכינה בחגים טעים!
אכין מחר...
תודה על המתכון! והתמונה הנהדרת!
חג-שמח1
18/09/20
תודה! ככל הזכור לי- אמי הכינה עם שזיפים מיובשים ולא עם צימוקים. וכבר שאלתי פעם בפורום אחר- אני זוכרת שהיא הכינה את הצימעס בסיר פלא ומעל לגזר היה מעין בצק, אולי רביכה כל שהיא. ואם אני אכין - זה יהיה ...
תודה! ככל הזכור לי- אמי הכינה עם שזיפים מיובשים ולא עם צימוקים.
וכבר שאלתי פעם בפורום אחר- אני זוכרת שהיא הכינה את הצימעס בסיר פלא ומעל לגזר היה מעין בצק, אולי רביכה כל שהיא.
ואם אני אכין - זה יהיה מגזר גזר, לא סנפרוסט ולא גמדי...
שנה טובה!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה