לימונים כבושים
06/11/20
משהו לא טוב עובר על עץ הלימון.
חלק מהלימונים מתבקעים ונופלים ארצה.
אספתי כמות רצינית מהם, חתכתי את החלקים הנגועים, ונשארתי עם מלא לימונים פתוחים.
אז יהיו לימונים כבושים לפני העונה!
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
רוחצים היטב את הלימונים, פורסים לרבעים וכל רבע לפרוסות בעובי של חצי ס"מ בערך, טובלים כל פרוסה במלח(אני משתמשת במלח גס) ודוחסים לצנצנת נקיה. הלימונים מפרישים מיץ, ואם אין מספיק כדי כיסוי מוסיפים מיץ. כדי למנוע עיפוש אני מכסה הכל בשמן, בערך סנטימטר.
מחוץ למקרר עם מכסה רפוי לכמה ימים, וכשמשנה צבע, למקרר.
הכנת לימונים כבושים: ישנם הרבה מתכונים
וזו דרך נוספת שבא גם אני מכין
מתכון שקבלתי ממישהו שקבל לפני שנים מבעל מסעדה -
לי יש עץ לימון ננסי והם בעלי קליפה דקיקה, מתאים גם ללימונים רגילים....
מנקים את הגרעינים וחותכים קטן.
שמים בסיר שתי כוסות מים חצי כוס חומץ כף שמן זית כפית סוכר כפית פפריקה אדומה מתוקה וכף קארי. מביאים לרתיחה תוך ערבוב.
מוסיפים את הלימונים לסיר ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל עוד דקה אחת מתקררים מכניסים לצנצנת ולמקרר ומחכים שלושה ימים עד שהרוטב מתגבש.
המתכון מתייחס ל50 לימונים ננסיים שווה ערך לעשרה לימונים רגילים לא גדולים אבל עם לימונים רגילים מקבלים טעם מריר ויש שאוהבים את זה )