קיבלתי מהשף-אופה ארז קומרובסקי מתכון לפיצה
מתכון של השף-אופה ארז קומרובסקי להכנת פיצה פריכה וקלה להכנה:
רכיבים להכנת בצק ל-6 פיצות: 1 ק"ג קמח שמרים פיצה סוגת
260 גרם (2 וחצי כוסות) מים בטמפרטורת החדר,
20 גרם (1 וחצי כפות) שמן זית.
אופן הכנה: לשים את הקמח עם המים במשך חמש דקות במיקסר עם וו לישה או בקערה ידנית, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש כדקה, מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, מכסים בניילון (לא נצמד) ומתפיחים כרבע שעה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומעבירים למשטח מקומח, מכסים בניילון ומתפיחים 45-60 דקות. בשלב זה ניתן להקפיא את כדורי הבצק אותם לא נאפה. מניחים אבן אפייה או תבנית אפייה בתנור ומחממים ל-250 מעלות. משטחים את כדורי הבצק על המשטח המקומח בעזרת הידיים או מערוך, מוסיפים רוטב ו/או גבינה לפי טעמכם, מעבירים לאבן האפיה או לתבנית החמה, אופים עד לקבלת קצוות זהובים פריכים (7-10 דקות). בתאבון!
בצילום פיצה מרגריטה של ארז קומרובסקי. צילום- יאיר אלדר

אנסה להכין מחר...
תודה! על המתכון! והתמונה הנהדרת!
צהריים טובים!😊
חידשת לי ,לא ידעתי שיש קמח פיצה .וגם לא ידעתי שניתן להקפיא את הבצק
המיותר.אם כך אכין ליקרים לי לפני הסגר, שיחול ביום ראשון.
בוקר נפלא ובריאות טובה לכולנו.