"לחם" חומוס - פאינה במחבת

21/04/21

הכירו מאכל שלמרות שהוא לא מכאן – הוא מרגיש הכי מזרח תיכוני: לחם שטוח שעשוי מקמח חומוס, שמן זית ותבלינים. חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה להכינו עם קמח חומוס איכותי ועשיר בערכים תזונתיים – ועם טוויסט ישראלי.

 

מקורו של הלחם הוא ככל הנראה במחוז ליגוריה, איטליה, שם הוא נקרא פָרינָאטָה(Farinata) . באזור ניס בצרפת – שם נשבעים שהם מקור המאכל - הוא נקרא  סוקה .(Socca) גם הספרדים אהבו אותו ולא ברור אם הוא הגיע לדרום אמריקה עם הספרדים או עם האיטלקים. כך או כך, באורוגואי ובארגנטינה למשל שמו פאינה (Fainá), ונהוג לשים אותו מעל פיצה. ההכנה המסורתית היא בתנור אבל אפשר להכין גם במחבת. אנחנו נכין אותו במחבת ואפשר ליהנות ממנו עם או בלי דברים מעליו.

פאינה במחבת, עם טוויסט ישראלי

באדיבות המתכונאית אריקה לוי

 

PIXABAY

מצרכים (למנה אחת):

1/2 בצל בינוני, קצוץ

1/2 כוס קמח חומוס של "תבואות"

1/2 כוס מים

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

3/4 כפית שום גבישי

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

3/4 כפית כמון

1-2 כפיות כוסברה ו/או פטרוזיליה – קצוצות דק

שמן זית

** גיוון: חופן פיסטוקים טבעיים, קלויים קלות במחבת, ושבורים

אופן ההכנה:

  • לערבב היטב בקערה את כל החומרים – למעט הבצל ואבקת האפייה. להוסיף 1 כף שמן זית. לערבב. להניח בצד לשעתיים לפחות
  • להלהיט מחבת בקוטר 22- 26 ס"מ (תלוי בעובי הפאינה שרוצים). להוסיף 2 כפות שמן זית, ולטגן את הבצל לשקיפות. לצנן
  • להוסיף את הבצל לבלילה. לערבב היטב
  • להלהיט שוב את המחבת ולהוסיף 1- 2 כפות שמן זית. בזמן זה להוסיף את אבקת האפייה לבלילה ולערבב שוב
  • לצקת את הבלילה למחבת החמה. מי שרוצה פיסטוקים – זה הזמן להוסיף. לכסות ולטגן על אש בינונית כ-5 דקות. כשהזהיב/השחים, להוציא לצלחת
  • להוסיף למחבת כפית שמן זית, להחליק למחבת את הצד שעוד לא מוכן, ולטגן עוד כמה דקות, עד שהזהיב

** אפשר לקחת לפיקניק/על האש ולחמם מעל המנגל על חום נמוך, עטוף בשתי שכבות של רדיד אלומיניום, או במחבת ברזל/משטח צלייה למנגל

 


תגובות  5  אהבו 

ששת ,אילו היה קמח חומוס הייתי מכינה כאן ועכשיו את הפינה.
הלחם ניראה טוב קל להכנה ובטח טעים. תודה ערב טוב!
21/04/21
לא תתפסי אותי בלי קמח חומוס בבית במקרר בהקפאה!!! אמנם ביקשו ממני להכין פאינה אבל הכנתי לביבות תרד הודיות "באג'י" אחרים קוראים לזה פאקורה, מטורף על קמח חומוס
ששת, תודה על המתכון!
צריך להתרגל לקמח חומוס ובכלל לקמחים אחרים חוץ מקמח לבן וקמח מלא!
לילה טוב!
22/04/21
לכל דבר ומאכל צריך להתרגל וללמוד אותו, קמח חומוס הוא גם משמש קושר בבשר במקום ביצה, כמובן בתרומת הטעם שלו, אני משתמש בו להכנת גונדי הקציצה הפרסית ואני אמשיך ואלמד אותו וכבר במזווה קמח עדשים שמחכה להי...
לכל דבר ומאכל צריך להתרגל וללמוד אותו, קמח חומוס הוא גם משמש קושר בבשר במקום ביצה, כמובן בתרומת הטעם שלו, אני משתמש בו להכנת גונדי הקציצה הפרסית ואני אמשיך ואלמד אותו וכבר במזווה קמח עדשים שמחכה להיות לחם הודי, נלמד ונכין
בהצלחה! ששת,
ותשתף אותנו...
תודה!
לילה-טוב!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה