אז הנה הסוד של אורז פרסי

20/06/21

דומה לשלי אבל קראתי רק  עכשיו, אני הסתמכתי  על חיים כהן.

 

אורז פרסי של רותם ליברזון ל"סוגת"

 

חומרים:

1 קילו אורז פרסי "סוגת"

3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות עבות

3/4 כוס שמן (לא זית)

1 כף כורכום או חופן של חוטי זעפרן

2 כפות גדושות מלח

 

הוראות הכנה:


1. מעבירים את האורז לקערה גדולה, ממלאים בשפע מי ברז קרים ומשרים למשך שעה. שוטפים היטב.

2. אם משתמשים בזעפרן מעבירים אותו לקערית, מוסיפים כף מים חמים ומשהים ל-10 דקות.

3. מרתיחים שפע מים עם 2 כפות מלח בסיר גדול עם תחתית עבה ומבשלים בהם את האורז חצי בישול כמו פסטה, במשך 7 דקות. מסננים.

4. יוצקים את השמן לאותו סיר, מוסיפים כורכום או את הזעפרן ומחממים לבעבוע קל. מסדרים בתחתית הסיר בצפיפות את תפוחי האדמה. מעבירים את האורז לסיר מבלי להדק או לשטח.

5. משתמשים בידית של כף עץ כדי ליצור חורים באורז – הארובות יאפשרו לאדים להשתחרר ויבשלו את האורז. מכסים במגבת ועליה מכסה ומבשלים 10 דקות מעל להבה בינונית.

6. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 45 דקות נוספות. בתום הבישול מניחים מגש או צלחת גדולה על גבי הסיר והופכים בבת אחת, ליצירת עוגת אורז שלמה.

 

5 טיפים של רותם לאורז פרסי מושלם:

 

+ הפרסים מעדיפים אורז לבן וארוך, לכן 4 דקות אחרי שהתחילו לבשל את האורז כמו פסטה הם מוסיפים 5 קוביות קרח למי הבישול ולאחר דקה נוספת, מסננים.
+ כדי שהתהדיג ייצא מושלם, מומלץ להניע את הסיר עם השמן המתובל כך שהוא יצפה גם את דופנות הסיר עד לחצי הגובה.
+ פורסים את תפוחי האדמה בעובי של 1 ס"מ, כדי שלא יישרפו.
+ אפשר לרפד גם את דופנות הסיר בפרוסות תפוחי אדמה.
+ כדי להבטיח שהעוגה תשתחרר בשלמותה אפשר לטבול את תחתית הסיר במים קרים. הפרשי הטמפרטורה ייגרמו לתהדיג להתנתק מהתחתית.

 

צילום-חגי לפלר

אז הנה הסוד של אורז פרסי

תגובות  5  אהבו 

20/06/21
בכלל לא מוסיפים מים לסיר עם תפוחי האדמה והאורז?
20/06/21
זה הענין עם האידוי שאמרת
יצא ממש עוגה! יפההה...
ששת, תודה למתכון! ולתמונה הנהדרת!
20/06/21
אורז כן
ששת ..יופי של תבשיל אורז בתמונה נראה מיוחד ..במקום ת"א פורסת בתחתית בצל ..אווו טעים במיוחד.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה