מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > טארט טאטן תפוחים באדיבות שף אמיר מרקוביץ

טארט טאטן תפוחים באדיבות שף אמיר מרקוביץ

31/08/21

והאחיות סטפני וקרולין, בנותיו של ז'אן טאטן, קיבלו לניהולן את "מלון טאטן" שבסולון. האחות הגדולה, סטפני, היתה אחראית על המטבח של המלון, ובמיוחד על הכנת הקינוחים.

 

מספרים, שיום אחד עמוס במיוחד בסועדים, הניחה סטפני את הטארט הפוך (התפוחים היו כלפי מטה ואילו הבצק - מעל) בתנור. היא הגישה את הקינוח המוזר לסועדים, שאהבו מאוד את המנה וכך נולד ה"טארט טאטן", טארט תפוחים עם סוכר מקורמל.

 

מנה נהדרת להכנה לכבוד ראש השנה.

 

 

טארט טאטן

מרכיבים לבצק:
2 כוסות קמח
כף סוכר
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
רבע כוס מים קרים
1 ביצה
רבע כפית מלח

מצרכים למילוי:
12 תפוחי עץ גרנד גדולים וקלופים
100 גרם חמאה
כוס סוכר
מעט מיץ לימון

גלידת וניל (אופציונאלי)

אופן ההכנה:

1. מעבירים את כל המצרכים להכנת הבצק לקערה ומעבדים בעזרת מעבד מזון עד שמתקבלת תערובת בצק אחידה
2. מוציאים את הבצק ומניחים במקרר כשעה
3. חותכים כל תפוח העץ לארבעה חלקים ומערבבים בקערה עם מיץ לימון
4. ממיסים את החמאה במחבת בינונית
5. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד לקבלת קרמל
6. מוסיפים את התפוחים החתוכים לקרמל ומבשלים כמה דקות על אש נמוכה (שימו לב שהקרמל לא יישרף)
7. מסירים את המחבת מהאש ומסדרים את התפוחים על תבנית עגולה בצפיפות
8. מרדדים את הבצק שהכנו מקודם לעיגול שיכסה את התבנית ויעטוף את התפוחים
9. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג כדי שלא ייווצרו אדים במהלך האפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה (עד שהבצק מזהיב)
10. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כרבע שעה
11. מניחים צלחת מעל התבנית, הופכים אותה ומעבירים את הטארט כשהתפוחים המקור מילים מעל, אל הצלחת
12. מגישים את הטארט פושר, ואני ממליץ - עם כדור גלידה וניל בצד

 

 

טארט טאטן

 

 

מרכיבים לבצק:

2 כוסות קמח

כף סוכר

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

רבע כוס מים קרים

1 ביצה

רבע כפית מלח

מצרכים למילוי:

12 תפוחי עץ גרנד גדולים וקלופים

100 גרם חמאה

כוס סוכר

מעט מיץ לימון

 

גלידת וניל (אופציונאלי)

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מעבירים את כל המצרכים להכנת הבצק לקערה ומעבדים בעזרת מעבד מזון עד שמתקבלת תערובת בצק אחידה

2. מוציאים את הבצק ומניחים במקרר כשעה

3. חותכים כל תפוח העץ לארבעה חלקים ומערבבים בקערה עם מיץ לימון

4. ממיסים את החמאה במחבת בינונית

5. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד לקבלת קרמל

6. מוסיפים את התפוחים החתוכים לקרמל ומבשלים כמה דקות על אש נמוכה (שימו לב שהקרמל לא יישרף)

7. מסירים את המחבת מהאש ומסדרים את התפוחים על תבנית עגולה בצפיפות

8. מרדדים את הבצק שהכנו מקודם לעיגול שיכסה את התבנית ויעטוף את התפוחים

9. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג כדי שלא ייווצרו אדים במהלך האפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה (עד שהבצק מזהיב)

10. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כרבע שעה

11. מניחים צלחת מעל התבנית, הופכים אותה ומעבירים את הטארט כשהתפוחים המקור מילים מעל, אל הצלחת

12. מגישים את הטארט פושר, ואני ממליץ - עם כדור גלידה וניל בצד

 

 

בתיאבון ושנה טובה,

 

שף אמיר מרקוביץאיטלקיה בתחנה

 

טארט טאטן תפוחים באדיבות שף אמיר מרקוביץ

תגובות  3  אהבו 

נהדר! ששת, נראה כמו רסק תפוחי-עץ! 12 תפוחי עץ?
חשבתי על עוגה גדולה רגילה והנה עוגה גמדית קטנה וחמודה!
רעיון נפלא! יינוסה בקרוב...
תודה!
שנה-טובה!
וחג-שמייח!
31/08/21
הצילום לא משקף את גודל המנה, זו מנה אישית בצילום כזו שמגישים במסעדה
אהה... הבנתי ששת.
נראה שאפו...
הלוואי ולי היו עושים מנה נהדרת כמו המנה המצולמת!
תודה!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה