תהיו מאסטר שף בבית: וולינגטון
24/07/22
וולינגטון
שף אבי שטייניץ בסדנה
התכנית מאסטר שף עוררה בי סקרנות למתכון וולינגטון עם מיקוד התחרות ללחם ממולא אשר חלק מהמתחרים הכין וולינגטון.
מדובר נתח פילה עגל , מחית פטריות , בשר מעושן עטופים כולם בבצק עלים חמאתי
מצרכים –
4 יח' פילה עגל כ- 150 גר כל אחת
4 כפות שמן זית
מלח , פלפל שחור גרוס טרי
בצק עלים רצוי על בסיס חמאה
ביצה להברשה
חזה אווז
למחית – הדוקסל
פטריות שמפיניון
בצל לבן
2 שיני שום פרוסות דק
יין לבן
חמאה / שמן זית
שמן כמהין לבן
אופן הכנה-
- מחממים בסיר את החמאה ומזגגים את הבצל , מוסיפים את השמפניון ומאדים מס' דקות , מוסיפים את היין הלבן ונותנים לנוזלים להתאדות , מתבלים ומקררים ,מוסיפים את שמן הכמהין
- את נתחי הפילה מושחים בשמן הזית ממליחים ומפלפלים
- מחממים מחבת , כאשר היא חמה צורבים מכל צידיהם את נתחי הפילה ,
- על משטח העבודה מרדדים את בצק העלים , יוצרים עיגולים בקוטר 15 ס"מ מניחים מהמחית במרכז ומעל את הפילה , מעל מחית נוספת ואת הפרושוטו ( חזה אווז) , סוגרים את קצוות הבצק ומניחים בצורה הפוכה כשהחלק הסגור כלפי מטה , מורחים בביצה טרופה .
- אופים בתנור שמומם מראש לטמפרטורה של 205 מעלות להשחמה כ- 15 דקות .
- מגישים עם ציר כרצונכם

מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
ממש כשרון!
תודה! למתכון! ולתמונות הנפלאות!
שבוע-טוב! 🌷🙏
מנת וולינגטון בצלחת , לדעתי אין צורך בתוספות.. תודה ,ובוקר טוב!