חמין בסיר לחץ ועוד...
לבקשת ששת היקר מתכון שלי לחמין.
2 ק"ג בשר אסאדו עם עצם.
2 בצלים גדולים.
5 שיני שום.
8 תפוחי אדמה לא גדולים מאד.
כוס שעועית לבנה או אדומה.(להשרות מבעוד מועד)
כוס חומוס. (להשרות מבעוד מועד)
2 ג'חנון קפואים.
תבלינים: פפריקה מתוקה בשמן, פלפל שחור גרוס גס, מלח, מעט צ'ילי מי שאוהב פיקנטי.
4 ביצים.
2 שקיות תה ויסוצקי רגיל, דבש וכוס מים חמים.
אופן ההכנה:
בסיר לחץ לטגן את חתיכות בשר האסאדו מכל הצדדים. לקצץ את הבצל ולהכניס פנימה. שום ותבלינים. לבשל מעט ביחד. להכניס את השעועית והחומוס ולהוסיף מים רתוחים בגובה הבשר פחות 1 ס"מ. לבשל בלחץ שעה על אש קטנה.
בסיר גדול עם מכסה אטום שמיועד לבישול בתנור להניח פרוסות לחם. מעליהן לשפוך את כל הסיר. להוסיף פפריקה, להוסיף תפוחי אדמה שלמים וביצים. מעל הכל לשפוך את כוס התה עם הדבש. להכניס לתנור 170 מעלות למשך שעתיים.
להוסיף את הג'חנון. לקחת עם כף את הרוטב ולשים מעל הג'חנון. שיהיה אדום כהה. אם צריך להוסיף מעט מים רתוחים יש להוסיף אבל מעט. ולכסות לעוד להוריד ל150 מעלות לעוד שעתיים.
מי שרוצה ואוהב דבש מעל הגחנון מוזמן לעשות זאת.
בתאבון.
החורף כמעט כל שבת הכנתי חמין
אני משרה 2 כוסות חומוס במים חמים עם מעט סודה לשתיה
כוס חיטה מלאה או חיטת שיבולת שועל במים חמים.
בשר או שריר או אסאדו עם עצם קילו או יותר תלוי מי מגיע?
6 ג׳חנון קפוא
ראש שום , בצל אחד
ביום שישי מכינה סיר
(יש לי חשמלי 6 ליטר)
מניחה את השום הבצל הבשר
הקיטניות החומוס
מטבלת: פפריקה מתוקה עם כפית חריפה
מלח , פלפל שחור, כוסברה טחונה
מערבבת היטב, מוסיפה 6-8 תפוחי אדמה
2 בטטות מתוקות
בסיר מפרד מטגנת הצל מוסיפה את החיטה
מטבלת עם פפאיקה שום , כטרכום כמון
מעט צילי חריף. מוסיפה מים עד
מכניסה הכל לשקית קוקי גדולה
מניחה בצד בסירמעל תפוחי האדמה
ביצים מרתחיה בנפרד
מניחה בתוך שקית קוקי (לא חובנ
מוסחפה מים על הכל מרתיחה לפני כניסת השבת
מנמיכה להכי נמוך.
בערב מכניסה את הג׳חנון לשקית קוקי מניחה אותם אחד ליד השני השני
מפזרת מעל 2 כפיות סוכר(לא חובה)
סוגרתתמניחה למעלה על הכל
מכסה בנייר אפיה אקולוגי
מעל נייר כסף לכסותתהכל
היטב מכוסה עד הבקר.
אם מעדיפים בתנור 140 מעלותי
עד שבת בבקר
זה החמין שלנו בוף הסיר נשלח
לבן החולה מה שנותר 😅