לבקשת ציפי כהן: סלט סלק רוסי

16/02/24

 

סלט סלק רוסי

אם מחברים סלק, תפוחי אדמה ומיונז מגיעים למאכלים האהובים אצל הרוסים ולא רק.

אז מה צריך לעשות?

 

מרכיבים

1 סלק

 1 תפ"א גדול

רבע בצל סגול

3-4 ענפי שמיר

 כף או שתיים מיונז

חצי כפית חרדל

מיץ מחצי לימון

 

ההכנה

את הסלק אופים מראש בנייר אלומיניום 180-200  מעלות שעתיים, מצננים ומקררים ( עדיף יום מראש. (אני אופה בנייר אלומיניום שלושה סלקים סלטים שונים)

את תפוח האדמה כדרי לבשל מראש בבוקר או יום מראש בקליפתו. לצנן ולקרר ( אפשר לבשל לפני ההכנה ולקרר בפריזר!!

כעת הכל מוכן להכנה:

מקלפים בתנועות כף יד את הסלק, חותכים לקוביות ומכניסים לקערה.

מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות ולקערה

קוצצים את השמיר ומוסיפים

קוצצים דק את הבצל הסגול ( או בצל לבן)

סוחטים את הלימון

מוסיפים את המיונז והחרדל וקצת מלח  עם הבצל והלימון לקערה ומערבבים.

מקררים שעה ומגישים

 

לעצום את העיניים

בתיאבון

 

לבקשת ציפי כהן: סלט סלק רוסי

תגובות  9  אהבו 

ששת, תודה רבה!
למתכון! הטעים! הנפלא! לתמונות היפות!
שבת-שלום! שקט! רגוע!🙏🙏🙏
17/02/24
מה הסיבה שאתה אופה את הסלק ולא מבשל אותו?
17/02/24
בבישול יוצאים הרבה טעמים מהסלק, האפיה מרכזת את הטעמים שומרת על מרקם מעולה ולא "מבושל" זה יום ולילה
17/02/24
גם לחזרת אתה אופה ולא מבשל?
19/02/24
היי אני לא מכין חזרת
תודה רבה!
אפשר להשתמש בסלקים בוואקום מהסופר תודה
17/02/24
בהחלט נכון אבל אני אוהב טרי טבעי
19/02/24
נראה משהו..
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה