מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > שבת שלום לחברי וחברות הקבוצה וברכות למצטרפים החדשים
שבת שלום לחברי וחברות הקבוצה וברכות למצטרפים החדשים
27/09/24
שבת "קרבית" אפשר לחתוך את המתח באוויר. ברקע החג מתקרב בצעדי ענק
נקווה שנצליח גם לחגוג כראוי.
שבת מתקרת והעבודה רבה
על האש סיר מרק עוף
נכין סיר אודז וגם שעועית לבנה (סנפרוסט" במיץ עגבניות מזרחי
יש כרובית אפויה
נשלים עם סלט סלק רוסי, כן כן
סלט ירקות
סלט חצילים ופלפלים מבושל בעגבניות
טחינה וחומוס
בערב
פיצה
פסטה עם פטריות ושמנת
דג סלמון , כנראה בסויה וטריאקי
סלט ירקות
סלט חצילים
סלט אבוקדו
אז מה שלומכן? שלומכם? מה קורה עם האזעקות? יש כם מרחב מוגן
איך מסטדרים עם הבישולים?
שתפו את הקבוצה
AI
שבת שלום

מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
אצלינו: צלי בשר כתף 5,
אורז,
כרובית מטוגנת של מיכל אנסקי מהקורונה,
דג סול בתנור על מצע ירקות.,
תפוח אדמה בתנור,
שבת מבורכת ששת לקבוצה ולבני משחותיכם
סלט סלק רוסי
אם מחברים סלק, תפוחי אדמה ומיונז מגיעים למאכלים האהובים אצל הרוסים ולא רק.
אז מה צריך לעשות?
מרכיבים
1 סלק
1 תפ"א גדול
רבע בצל סגול
3-4 ענפי שמיר
כף או שתיים מיונז
חצי כפית חרדל
מיץ מחצי לימון
ההכנה
את הסלק אופים מראש בנייר אלומיניום 180-200 מעלות שעתיים, מצננים ומקררים ( עדיף יום מראש. (אני אופה בנייר אלומיניום שלושה סלקים סלטים שונים)
את תפוח האדמה כדרי לבשל מראש בבוקר או יום מראש בקליפתו. לצנן ולקרר ( אפשר לבשל לפני ההכנה ולקרר בפריזר!!
כעת הכל מוכן להכנה:
מקלפים בתנועות כף יד את הסלק, חותכים לקוביות ומכניסים לקערה.
מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות ולקערה
קוצצים את השמיר ומוסיפים
קוצצים דק את הבצל הסגול ( או בצל לבן)
סוחטים את הלימון
מוסיפים את המיונז והחרדל וקצת מלח עם הבצל והלימון לקערה ומערבבים.
מקררים שעה ומגישים
לעצום את העיניים
פשוט נ ה ד ר!
ת ו ד ה! למתכון ולתמונה הטעימה!
שבת-שלום! שקט! רגוע!🙏🙏🙏