שני מתכונים לפורים
שני מתכונים לפורים של השף-קונדיטור מרים הרשקו מדן גורמה, המרכז הישראלי ללימודים קולינאריים מרשת מלונות דן: אוזני המן במילוי פרג קינמון ודבש ופרסבורגר קלאסי במילוי פרג
מערכת מוטק'ה
25/02/10

אוזני המן במילוי פרג קינמון ודבש
חומרים לבצק:
200 גרם חמאה 50 גרם אבקת סוכר 50 גרם סוכר 2 חלמונים קורט מלח כפית תמצית וניל 300 גרם קמח רגיל
חומרים למלית:
200 גרם פרג 50 גרם דבש 50 גרם סוכר 200 סמ"ק חלב קורט קינמון קורט ציפורן 50 גרם אגוזים קצוצים 50 גרם צימוקים
אופן ההכנה:
1. מעבדים חמאה, אבקת סוכר וסוכר עד לקבלת מרקם משחתי (אחיד). מוסיפים חלמונים ווניל ומערבבים קלות. מוסיפים קמח ומלח ומעבדים למרקם פירורי לזמן קצר. מאחדים את הפירורים לבצק ומקררים לפחות חצי שעה. 2. מכינים את המלית: מבשלים פרג, חלב וסוכר חמש דקות. מוסיפים דבש ומורידים מהאש. מערבבים ומוסיפים אגוזים, צימוקים ותבלינים. 3. לאחר קירור הבצק מרדדים עלה לעובי של 3 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס. מניחים כפית מלית במרכז ומקפלים משולשים. אופים בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס עד להזהבה (20 דקות). לקישוט מפזרים אבקת סוכר.

פרסבורגר קלאסי במילוי פרג
כמות: 5 רולדות
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח לבן 500 גרם חמאה 150 גרם סוכר 50 גרם שמרים טריים 4 חלמונים 10 גרם מלח 200 סמ"ק חלב
חומרים למלית:
200 גרם פרג 50 גרם דבש 50 גרם סוכר 200 סמ"ק חלב קורט קינמון קורט ציפורן 50 גרם אגוזים קצוצים 50 גרם צימוקים
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערה קמח, סוכר ומלח ומערבבים היטב. יוצרים גומה במרכז ולתוכה מפוררים שמרים. מוסיפים חלב ליצירת תערובת משחה (אחידה). מוסיפים את החלמונים ואת החמאה חתוכה לקוביות קטנות ומתחילים לעבד לבצק תוך כדי הוספת החלב. לשים כשתי דקות. מניחים את הבצק למנוחה בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר למשך 40 דקות. 2. בינתיים מכינים את המלית: מבשלים פרג, חלב וסוכר חמש דקות. מוסיפים דבש ומורידים מהאש. מערבבים ומוסיפים אגוזים, צימוקים ותבלינים. 3. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים. מרדדים לעלה מרובע במידות 30X30. מורחים את מילוי הפרג בשכבה עבה ומגלגלים לרולדה ברוחב של כ-10 ס"מ. חורצים את פני הבצק בחריצים במרחק של כ-10 ס"מ ביניהם. מורחים בחלמונים את פני הרולדה ומתפיחים כחצי שעה. מורחים שוב בחלמונים ואופים כשלושים דקות.
עוד על אוכל ומתכונים:
ארטישוק ירושלמי: שני מתכונים
לכבוד פורים: פרג באוזניים
ספר בישול חדש: מתכון בטוח
ספר בישול חדש: לבשל עם יעל
מתכון חורף: טאג'ין טלה עם שזיפים וג'ינג'ר
עוף עם ירקות מוקפצים
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות