שתי עוגות גבינה לשבועות
שני מתכונים - של מאפיית לחמים ושל רשת רולדין - לחג השבועות
אורית הראל
26/05/09

שתי מאפיות שבהן ימכרו לכם בחפץ לב עוגות גבינה רבות ושונות מציעות למי שבכל זאת רוצים להכין לבד מתכון משלהן לעוגת גבינה. אין לי מושג איך זה יוצא בעבודה עצמית ואם זה אכן יוצא בבית כמו אצלן, אבל בתמונות של המאפיות שתיהן נראות נפלא.
עוגת גבינה קרה עם כתר פירות טריים
מאפיית "לחמים" התל אביבית מציעה מתכון לעוגת גבינה קרה עם כתר פירות טריים: להכנה נחוצים ניירות אפייה, מעבד מזון, תבנית קפיצית בקוטר 20 (או רינג) ושקף/צווארון לשולי העוגה.
החומרים לבסיס:
300 גרם קמח מנופה 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 100 גרם אבקת סוכר/סוכר 1 ביצה גרידת לימון - אופציונלית
אופן ההכנה:
1. מעבדים במעבד מזון קמח, חמאה וסוכר לפירורים דקים. מוסיפים ביצה ומעבדים לפירורים גדולים. אוספים את הפירורים למעין פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר. 2. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי כשלושה מ"מ. קורצים בעזרת התבנית/רינג עיגול בקוטר 20, מניחים על נייר אפייה ומחוררים במזלג. 3. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס, מכניסים את הבצק, מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים 10-12 דקות, עד שמזהיב. מוציאים ומצננים. 4. מניחים את הרינג/תבנית על תבנית מרופדת בנייר אפייה (רצוי גודל שנכנס למקפיא). מניחים את עיגול הבצק האפוי במרכז, מסדרים את השקף על דפנות התבנית/רינג. עכשיו הגענו לשלב העוגה עצמה.
החומרים:
200 גרם גבינת שמנת (30%) 50 גרם (רבע גביע) שמנת חמוצה 1 לימון - מיץ וגרידה 200 גרם (1 כוס) סוכר 3 כפות (25 גרם) מים שליש כוס (70 גרם) סוכר 2 חלמונים 7 גרם ג'לטין 3 כפות (28 גרם) מים קרים 1 גביע (250 גרם) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערית את הג'לטין עם שלוש כפות מים ומניחים בצד. 2. מקציפים שמנת מתוקה למרקם יציב ומניחים במקרר. 3. מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר, מיץ וגרידת לימון. 4. מקציפים במיקסר חלמונים. 5. על להבה מערבבים שלוש כפות מים ושליש כוס סוכר עד שנוצר סירופ, שאותו מזליפים לחלמונים, תוך הקצפה. ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתקררת. 6. מחממים את הג'לטין 10-12 שניות במיקרו, עד שהוא נהיה שקוף ונוזלי ללא גושים ונקודות. מוסיפים מעט מתערובת הגבינה לג'לטין, מערבבים להשוואת טמפרטורה, מוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים. 7. מאחדים את תערובת החלמונים לתערובת הגבינות. מקפלים פנימה את השמנת. שופכים את התערובת לתבנית/רינג צעל עיגול הבצק האפוי ומכניסים למקפיא למשך לילה. 8. לפני ההגשה מוציאים את העוגה ומקשטים אותה מסביב בפירות, בצורת כתר. אפשר לעטר בתותים, בענבים, בפירות יער, מה שמתאים לכם.
עוגת גבינה אפויה בציפוי קראמבל אגסים
מתכון נוסף מגיע מרשת "רולדין", המציעה לאופים החובבים והשאפתניים להכין עוגת גבינה אפויה בציפוי קראמבל אגסים. וככה זה הולך:
החומרים לבסיס (בצק פריך):
100 גרם (חצי כוס) סוכר 200 גרם חמאה 300 גרם (2 כוסות) קמח 1 ביצה 1 טיפה תמצית וניל חצי כפית גרידת תפוז
החומרים לתערובת העוגה:
135 גרם (שני שליש כוס) סוכר 40 גרם (שליש כוס) קמח תפוחי אדמה 400 גרם גבינה לבנה 9% 300 גרם שמנת חמוצה 2 ביצים 2 טיפות תמצית וניל
החומרים לציפוי האגסים:
6-7 אגסים קטנים 2 מקלות קינמון גרגרים מ-1 מקל וניל רבע לימון 250 גרם סוכר שתיים וחצי כוסות מים
החומרים לקראמבל:
80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 80 גרם (חצי כוס פחות 1 כף) סוכר 80 גרם (1 כוס) שקדים מולבנים טחונים 140 גרם (1 כוס) קמח חצי כפית קינמון
החומרים לציפוי:
300 גרם שמנת חמוצה 30 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מכינים את ציפוי האגסים: מקלפים אגסים, חוצים אותם ומוציאים בכפית את הליבה. מכניסים את כל שאר המרכיבים לסיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים את האגסים ומבשלים כשלוש דקות. מצננים, מניחים במקרר למשך הלילה. מסננים את הנוזל, פורסים בצורת מניפה ומניחים בצד. 2. השלב הבא הוא הקראמבל: מערבבים את כל המרכיבים עד שמתקבלים פירורי בצק. מפזרים בתבנית ואופים כ-20 דקות ב-160 מעלות. מוציאים ומניחים בצד. 3. עוברים לציפוי השמנת החמוצה: טורפים את השמנת ואת אבקת הסוכר לתערובת אחידה. מניחים בצד. 4. הגיע שלב הבסיס: במערבל עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר במהירות בינונית. מוסיפים ביצה ותמצית וניל, מוסיפים בהדרגה את הקמח עד שנוצר בצק. מרדדים ושמים בתבנית קפיצית בקוטר 24 שרוססה בתרסיס שמן. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים ומצננים. 5. הגענו לתערובת העוגה: מקציפים ביצים וסוכר לקרם אוורירי. מאטים מהירות ומוסיפים קמח תפוחי אדמה. מגבירים שוב למהירות בינונית, מוסיפים גבינה, שמנת חמוצה ותמצית וניל, מערבלים לתערובת אחידה. יוצקים על הבצק הפריך המצונן. 6. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, מנמיכים ל-170 מעלות ואופים 20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים כעשר דקות. 7. מורחים ציפוי שמנת חמוצה. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר לשעה נוספת. 8. מוציאים, מניחים על הציפוי את האגסים ומפזרים ביניהם את הקראמבל.
עוד על מתכונים ואוכל:
שבועות: מאפים, עוגות ומשקאות
שבועות: גבינות, מחלבות וסדנאות
פשטידת קישואים וסלט ירוק עם פירות ורוקפור
מרנג שקדים וקציפת לימון ברוטב פירות יער
מתכון מצולם: פאי פירות טריים
ארוחה צמחונית טעימה ובריאה
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
עוגת גבינה קרה עם כתר פירות טריים
מאפיית "לחמים" התל אביבית מציעה מתכון לעוגת גבינה קרה עם כתר פירות טריים: להכנה נחוצים ניירות אפייה, מעבד מזון, תבנית קפיצית בקוטר 20 (או רינג) ושקף/צווארון לשולי העוגה.
החומרים לבסיס:
300 גרם קמח מנופה 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 100 גרם אבקת סוכר/סוכר 1 ביצה גרידת לימון - אופציונלית
אופן ההכנה:
1. מעבדים במעבד מזון קמח, חמאה וסוכר לפירורים דקים. מוסיפים ביצה ומעבדים לפירורים גדולים. אוספים את הפירורים למעין פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר. 2. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי כשלושה מ"מ. קורצים בעזרת התבנית/רינג עיגול בקוטר 20, מניחים על נייר אפייה ומחוררים במזלג. 3. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס, מכניסים את הבצק, מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים 10-12 דקות, עד שמזהיב. מוציאים ומצננים. 4. מניחים את הרינג/תבנית על תבנית מרופדת בנייר אפייה (רצוי גודל שנכנס למקפיא). מניחים את עיגול הבצק האפוי במרכז, מסדרים את השקף על דפנות התבנית/רינג. עכשיו הגענו לשלב העוגה עצמה.
החומרים:
200 גרם גבינת שמנת (30%) 50 גרם (רבע גביע) שמנת חמוצה 1 לימון - מיץ וגרידה 200 גרם (1 כוס) סוכר 3 כפות (25 גרם) מים שליש כוס (70 גרם) סוכר 2 חלמונים 7 גרם ג'לטין 3 כפות (28 גרם) מים קרים 1 גביע (250 גרם) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערית את הג'לטין עם שלוש כפות מים ומניחים בצד. 2. מקציפים שמנת מתוקה למרקם יציב ומניחים במקרר. 3. מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר, מיץ וגרידת לימון. 4. מקציפים במיקסר חלמונים. 5. על להבה מערבבים שלוש כפות מים ושליש כוס סוכר עד שנוצר סירופ, שאותו מזליפים לחלמונים, תוך הקצפה. ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתקררת. 6. מחממים את הג'לטין 10-12 שניות במיקרו, עד שהוא נהיה שקוף ונוזלי ללא גושים ונקודות. מוסיפים מעט מתערובת הגבינה לג'לטין, מערבבים להשוואת טמפרטורה, מוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים. 7. מאחדים את תערובת החלמונים לתערובת הגבינות. מקפלים פנימה את השמנת. שופכים את התערובת לתבנית/רינג צעל עיגול הבצק האפוי ומכניסים למקפיא למשך לילה. 8. לפני ההגשה מוציאים את העוגה ומקשטים אותה מסביב בפירות, בצורת כתר. אפשר לעטר בתותים, בענבים, בפירות יער, מה שמתאים לכם.
עוגת גבינה אפויה בציפוי קראמבל אגסים
מתכון נוסף מגיע מרשת "רולדין", המציעה לאופים החובבים והשאפתניים להכין עוגת גבינה אפויה בציפוי קראמבל אגסים. וככה זה הולך:
החומרים לבסיס (בצק פריך):
100 גרם (חצי כוס) סוכר 200 גרם חמאה 300 גרם (2 כוסות) קמח 1 ביצה 1 טיפה תמצית וניל חצי כפית גרידת תפוז
החומרים לתערובת העוגה:
135 גרם (שני שליש כוס) סוכר 40 גרם (שליש כוס) קמח תפוחי אדמה 400 גרם גבינה לבנה 9% 300 גרם שמנת חמוצה 2 ביצים 2 טיפות תמצית וניל
החומרים לציפוי האגסים:
6-7 אגסים קטנים 2 מקלות קינמון גרגרים מ-1 מקל וניל רבע לימון 250 גרם סוכר שתיים וחצי כוסות מים
החומרים לקראמבל:
80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 80 גרם (חצי כוס פחות 1 כף) סוכר 80 גרם (1 כוס) שקדים מולבנים טחונים 140 גרם (1 כוס) קמח חצי כפית קינמון
החומרים לציפוי:
300 גרם שמנת חמוצה 30 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מכינים את ציפוי האגסים: מקלפים אגסים, חוצים אותם ומוציאים בכפית את הליבה. מכניסים את כל שאר המרכיבים לסיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים את האגסים ומבשלים כשלוש דקות. מצננים, מניחים במקרר למשך הלילה. מסננים את הנוזל, פורסים בצורת מניפה ומניחים בצד. 2. השלב הבא הוא הקראמבל: מערבבים את כל המרכיבים עד שמתקבלים פירורי בצק. מפזרים בתבנית ואופים כ-20 דקות ב-160 מעלות. מוציאים ומניחים בצד. 3. עוברים לציפוי השמנת החמוצה: טורפים את השמנת ואת אבקת הסוכר לתערובת אחידה. מניחים בצד. 4. הגיע שלב הבסיס: במערבל עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר במהירות בינונית. מוסיפים ביצה ותמצית וניל, מוסיפים בהדרגה את הקמח עד שנוצר בצק. מרדדים ושמים בתבנית קפיצית בקוטר 24 שרוססה בתרסיס שמן. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים ומצננים. 5. הגענו לתערובת העוגה: מקציפים ביצים וסוכר לקרם אוורירי. מאטים מהירות ומוסיפים קמח תפוחי אדמה. מגבירים שוב למהירות בינונית, מוסיפים גבינה, שמנת חמוצה ותמצית וניל, מערבלים לתערובת אחידה. יוצקים על הבצק הפריך המצונן. 6. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, מנמיכים ל-170 מעלות ואופים 20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים כעשר דקות. 7. מורחים ציפוי שמנת חמוצה. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר לשעה נוספת. 8. מוציאים, מניחים על הציפוי את האגסים ומפזרים ביניהם את הקראמבל.
עוד על מתכונים ואוכל:
שבועות: מאפים, עוגות ומשקאות
שבועות: גבינות, מחלבות וסדנאות
פשטידת קישואים וסלט ירוק עם פירות ורוקפור
מרנג שקדים וקציפת לימון ברוטב פירות יער
מתכון מצולם: פאי פירות טריים
ארוחה צמחונית טעימה ובריאה
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות