תמר: הרבה בריאות, הרבה סוכר

מנה של שני תמרים מכילה כ-70 קלוריות, בדומה לכארבע כפיות סוכר, ובמקביל מכילה מעט סיבים, ולכן נחשב התמר כמנה של סוכר זמין ופשוט. עם זאת, התמר הוא נכס תזונתי מבחינת כמות המינרלים והוויטמינים שהוא מכיל. התמר עשיר בסידן אשר תורם לבניית העצם, לשרירים ולבריאות השיניים. התמר מכיל כמות גבוהה של אשלגן שמסייע בשמירה על לחץ דם תקין ותורם לפעילות תקינה של העצבים והשרירים. בנוסף, התמר מכיל הרבה מגנזיום אשר ממלא תפקיד חשוב בבניית שריר, בתפקוד הורמונלי ובמחקרים נמצא כמסייע להפחתת מיגרנות ולמניעת סוכרת. כמו כן, התמר מכיל ברזל, אבץ, ויטמין A ועשיר בקומפלקס של ויטמיני B אשר אחראיים על תפקוד תקין של מערכת העצבים.
איך לשלב את התמר בתפריט היומי
• כארוחת ביניים - מומלץ לאכול את התמר עם אגוזים. השומן והסיבים שבאגוזים מעכבים את ספיגת הסוכר, מספקים שובע לזמן רב יותר ומונעים רמות סוכר גבוהות בדם.
• עם זאת יש לשים לב לכמות התמרים האגוזים בגלל ערכם הקלורי הגבוה. בארוחת ביניים מומלץ לאכול שניים-שלושה תמרים בשילוב שני אגוזים.
• כקינוח - לאחר הארוחה ספיגת הסוכר איטית יותר כי הקיבה מלאה. לחלק מהאנשים התמר מספק את הצורך במתוק, ועדיף לאכול תמר ולא עוגייה או שוקולד.
• שוב - שימו לב לכמות. הניחו שניים-שלושה תמרים בצלחת. אל תאכלו את התמרים ישירות מהאריזה.
• אכילת תמר לפני פעילות גופנית יעילה ביותר בזכות הסוכר הזמין הנדרש לשריר לפני הפעילות. בנוסף, התמר מכיל אנטי-אוקסידנטים (נוגדי חמצון) שמנטרלים את הרעלים שנפלטים בזמן פעילות גופנית (רדיקלים חופשיים).
• מומלץ לאכול את התמר כרבע שעה לפני הפעילות. אכילת תמר כשעה לפני הפעילות לא תהיה יעילה מאחר שהסוכר ייספג לאברים ולא יישאר בדם בעבור השריר.
זני התמרים השונים
מומלץ להבדיל בין זני התמרים כדי ליהנות מיתרונותיהם השונים: לבישול - ברהי יבש = ברהי דבש - בעל טעם מעודן ולא מתוק מדי, בשרו מתמוסס בתבשיל ומוסיף מתיקות ועושר לתבשילים. לשייק פירות - תמר חיאני = תמר לח - תמר אדום, דל קלוריות עם בשר מוצק וקליפה חלקה. נשמר היטב במקפיא. לפני פעילות גופנית - תמר חדראווי - קטן ומתוק מאוד, ובנוסף נמצא כל השנה ולכן זמין ביותר. לאכילה מהמקפיא - ברהי צהוב - את אשכולות התמרים הצהובים והנוקשים ניתן לאכול גם בלי תהליך הייבוש בגלל עפיצותם הנמוכה וטעמם המעודן. מומלץ להקפיא אותם ולאכול ישירות מהמקפיא. אפשר כמובן גם להפשיר. לארוחת ביניים – תמר מג'הול - התמר הגדול והנפוץ ביותר מבחינה מסחרית. נמצא רק מאוקטובר עד פברואר. עתיר באנרגיה, בסיבים תזונתיים ובנוגדי חמצון. ניתן לאכול אותו עם 2 חצאי אגוזים בפנים. גם דקל נור מתאים לארוחת ביניים - נאכל כיבש או יבש למחצה ומתיקותו עדינה יותר. נמצא כל השנה.
עוד על תזונה נכונה:
צמחונות וטבעונות: להשלים את החסר
מלח: הפחיתו את הכמויות
אוכל למחשבה - תזונה לגוף ולמוח
משפחת המצליבים: ירקות עם הרבה בריאות
ארוחת בוקר: להתחיל נכון את היום
צמחונות: כל הסיבות הנכונות
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום תזונה נכונה
לקהילת בריאות ואיכות חיים:
לחצו
בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...
אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...
סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...